Marosana End Of The season vol. 16 - kompletní info

Autor: Keli, vydáno: 9.10.2014

„Rychle, podívej támhle, to je jelen!“ ukazuje klučinovi myslivec. „Ten má větší parohy než já, sakra!“
Přesně v tomto duchu se ponese Marosana v roce 2014 v Žacléři. Téma, za které by se nemusel stydět sám hajný lesa pán!" říká Michal Maroši, který 17. a 18. října svůj bikový festival na oslavu ukončení sezony pořádá již pošestnácté.





Letos zřejmě naposledy se bikeři všech odvětví z různých koutů země sjedou slavit rozlučku s létem na samém konci Krkonoš! Žacléř se stane útočištěm největšího svátku MTB gravity disciplín v Česku již potřetí a Michal je znám tím, že účastníky svých akcí rád překvapuje něčím novým a nikdy nedělá věci stejně.

Letos budete mít poslední příležitost spatřit jeden z nejstarších uhelných dolů v Evropě na vlastní oči!

I letošní Marosana bude samozřejmě jedinečná.

„Pro letošek kromě upgradu všech tratí poprvé v historii připravuji na tratích pro pumptrack a dual slalom závod pro mladé naděje od sedmi do třinácti let. Krom toho jsou vypsány kategorie jak pro příchozí hobíky, ženy i pro masters. A samozřejmě si tuhle palbu z brokovnice nenechá ujít ani nejužší špička nejen České scény,“ říká Michal. Loni v Žacléři startovali např. mistr světa ve fourcrossu ročníku 2013 Joost Wichman z Nizozemska, letošní mistr světa Tomáš Slavík nebo freestylista Tomáš Zejda, který si letos vyjel šesté místo na závodě Crankworx Red Bull Joyride v kanadském Whistleru.

Marosanu pravidelně navštěvují závodníci z Polska, Rakouska i Německa.





Na co se můžou účastníci a diváci těšit? Připraven je dvou- denní intenzivní program závodění i doprovodných akcí. V pátek Marosanu nastartuje závod ve Fox Pumptracku, jehož trať leží v bezprostřední blízkosti industriálních staveb z utlumené těžby uhlí. Večer bude následovat GoPro Film Box Cinema v místním kině pro pět set diváků. Promítat se budou nové bikové filmy a prostor bude i pro soutěž o nejlepší amatérský snímek. Samozřejmě nebude chybět welcome party s DJs!

Na sobotu je nachystaný Mazda Dual Slalom a Budvar Slopestyle. Opět to bude palba na nejvyšší úrovni. A nebyla by to Marosana, kdyby na ni chyběla Jägermaister “Halali" Party se třemi živými kapelami, tentokrát s povinným dress codem v mysliveckých kamizo- lách. Kdo nebude za lovce, platí ostatním panáky!

Rozluč se s bikovou sezonou v Žacléři.
Příští rok už to může být jinde!
Lovu zdar!

GoPro MTB Film Box: Soutěž o nejlepší amatérské bikové video. Vše mají pod palcem kluci z Fullface Productions, kteří budou vybírat a hodnotit na základě kreativity, technického zpracování, nápadu, atd.

Během filmového večera se dočkáme:

  • Bike legenda Richard Gasperotti představí svůj další ZAM projekt, tentokrát z Nového Mexika
  • Fullface crew nam přiblíží jak se jim pracovalo na dokumentu Morocco a co se chystá na další rok
  • Čas se určitě najde i na novinky z Red Bull dílny, kde uvidíme hodně povedené klipy

Pravidla: Uploadujte svůj MTB počin na vimeo nebo youtube a pošlete se stručnými údaji na info@fullfaceproductions.com do 15.10.2014
Vstupné do kinosálu je dobrovolné!

Kategorie:
Pumptrack – kids 7–9, kids 10–13, ostatní 14-?
Dual slalom – kids 7–9, kids 10–13, ženy, open, masters
Slopestyle – masters





Fox Pumptrack
Velmi populární a všemi oblíbená odnož MTB disciplín se na Marosaně objeví potřetí v řadě. Pátečního boje o zlatou helmu se může zúčastnit kdokoliv, kdo si troufne na ostřílené mata- dory všech bikových disciplíny. Na startu se tak může potkat fourcrossová střela se sjezdařem nebo třeba freestyle riderem. Nic není zadarmo a na jednom okruhu plném boulí, klopenek a skoků má šanci jenom ten, kdo dokáže nejlépe rozpumpovat celé své tělo! Premiérově si zde zapumpují i mladé naděje z České BMX scény ve věku od 7–13 let! Přijďte podpořit mladou krev! Systém závodu bude jednoduchý. Z jednokolové kvalifikace postoupí dle počtu závodníků každý, kdo se se svým časem vejde do pavouka. Samotný závod se pojede systémem head to head, do jedné zrcadlově otočené dráhy se tak pustí dva jezdci najednou ze dvouch startovních bodů. Do dalšího kola vždy postupuje ten jen ten rychlejší. Celý Fox Pumptrack se pojede pouze v jedné kategorii plus děti a startovné je pro všechny zdarma!

Mazda Dual slalom
Old school style, který letos chytil druhý dech! Na Haldě v Žacléři je to královská disciplína. Naprosto unikátní trať bez servítek nabízí ojedinělý zážitek z jízdy. Ber, nebo nech být! Na základě jednokolové kvalifikace půjde do pavouka hned několik kategorií: ženy, open, masters a děti. Z open a masters bude postupovat top 32 jezdců, ostatní kategorie dle počtu zúčastněných, kteří se utkají ve dvou paralelních jíz- dách na součet časů. Vítěz bere vše! Startovné do tohoto závodu bude 250Kč.





Budvar Slopestyle
Budvar Slopestyle na Haldě má vskutku výjimečné parametry. Každý kvalitní jezdec může předvést své skills na celkem šesti překážkách. Stavbu překážek má na starosti firma Kasper, která již řadu let připravuje Bike Hall Contest. O kvalitě parku tak nemusí nikdo pochybovat. Pozvání jezdců si vzal na svá bedra náš nejlepší rider Tomáš Zejda, letos šestý nejlepší jez- dec na závodu Crankworx Red Bull Joy Ride. O zbytek stavby se postarala MRSN crew. Pro diváky bude letošní Budvar Slopestyle na Marosaně určitě opět velká show! Budvar Slopestyle se pojede v jedné kategorii. Ze všech riderů ze dvoukolové kvalifikace vybere porota patnáct nejlepších, kteří si to rozdají v jednokolovém superfinále! Startovné pro slopestyle je pro všechny zdarma!

Jägermaister “Halali" Party
Marosana bez party nikdy žádná nebyla. Připravena je samozřejmě pořádná porce živé muziky. Redbull a Jágr potečou proudem! Dress code je jasný: kamizolka, zelenej ohoz, péro za kloboukem, pořádný paroží a jiné srandy. Po dlouhé pauze se na Marosaně oklepou největší nimrodi Status Praesents. Pak divo- ký kluci se svojí smrští rockabilly Three Wild Guns a aby toho nebylo málo, fotograf a redaktor Adam Maršál představí svůj garage-punk projekt The Black Daffodils. Vstupné opět dobrovolné!

Sledujte fb Marosana End of the Season a mějte veškeré informace z první ruky!





A nakonec Michalův vtip:
„Včera jsem viděl běžet zajíce s camelbakem na zádech!“ křičí na celou hospodu podnapilý myslivec.
„To nic není, kamaráde,“ zvedne se jiný ožrala, „já jsem ho viděl letět!“

„A taky měl na zádech batoh?“

„Ne, ale ládoval se za letu redbullem!“

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí