Co archiv dal #6

Autor: Keli, vydáno: 1.11.2014

Je sobota a je tu další pokračování přehrabování se v archivu. Podíváme se kam se posunul mtb freestyle za posledních šest let, vrátíme se na finále WBC do roku 2009, s MRSN do Kanady, zjistíme zda-li je víc MX nebo DH a jako posledního si dáme Fabiena Barela a jeho cestu.



V Co archiv dal se ohlédneme do minulosti. O čem jste si mohli číst ve stejném týdnu roku v letech minulých, samozřejmě z více jak 4500 článků, které máme v archivu, vybereme jenom to zajímavé. Každou sobotu se otevírá okno do minulosti.



První ohlédnutí napoví, kam se posunul mtb freestyle za posledních šest let. Před onou dobou se jela v Saalbachu akce nazvaná Adidas Slopestyle, které se zúčastnili tehdejší freestyle hvězdy, zajisté jich spoustu poznáte, protože jezdí i teď.

Píše se rok 2009 a je za námi finálový závod WBC, který nečekaně, ale zcela suverénně zvítězil Jirka Gergel. Na bedně byl i Pavel Čep a třetí flek zajel Tomáš Slavík, sedlající půjčený Giant Glory, čtvrtý byl na Iron Horse Vlasta Hynčica.





Pamatujete si na sérii reportů z kanadského výletu Michala Marošiho a Michala Prokopa z roku 2009? A pamatujete si, že v Kanadě byl i kameraman Sally? A chcete vidět, jaký z toho všeho vzniklo video?

Pro mnohé je kombinace motokrosu a sjezdu, ta jediná pravá. Stejně to má nastavené i Nor Niclas Andersen, který kvůli zraněním již krosku nedrtí tak jako dřív. V současné době je u něj jedničkou DH kolo. A o tom je video Duplex

Pětadvacetiminutový dokument My Way o kariéře a vítězstvích Fabiena Barela, od počátků až do odchodu do sjezdového důchodu.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí