Report: PUMPTRACK Kroměříž - End Of Season

Autor: Petr Mach, kategorie: Report, vydáno: 20.11.2014

Poslední říjnový víkend kroměřížský BikePark, který prochází vlnou absolutního přebudování opět ožil. Konala se zde letos poslední akce s názvem „End of Season“. Letos to byla druhá oficiální akce v pořadí a vše bylo hlavně o pumptrackové závodu, který byl rozdělen do 5 kategorií.





V den závodu se počasí umírnilo z deštivého pouze na chladné. Bahenní lázně se nekonaly a tak nic nebránilo tomu akci uskutečnit. Díky chladnému počasí a obav z bláta se však přihlásilo pouhých 25 závodníků včetně dvou žen a dvou dětí ve věku 6 a 7 let. Všechny jezdce pak podpořila zhruba devadesátka diváků.





Největší souboj se čekal mezi čtveřicí Lukáš Rico Šplíchal, Martin Matugo Kulhánek, Víťa Kucián a Tomáš Navrátil. Jely se 2 měřené jízdy, každá v jiném směru. Juniorský rider Tom Navrátil to hned během první jízdy v poslední zatáčce zahodil, takže bylo o jednoho adepta na vítězství míň. Po prvním kole bylo zbylé trio napasované v jedné půlvteřině. (Kulhánek, Šplíchal, Kucián dále pak Dusík a Čech).

Nejnapínavější souboj se tedy čekal mezi Kulhánkem a Šplíchalem. Souboj byl zajímavější o to, že Matugo jel na MTB, zatímco Rico na BMX. Všichni diváci byli nedočkaví. Velké kolo, nebo malé kolo? Kulhánek, nebo Šplíchal? Tím rychlejším se nakonec stal stejně jako v prvním kole Martin Kulhánek.





Během dirtové exhibice to pak stejně jako na pumptracku nejvíc rozjíždělo duo Šplíhal a Kulhánek. Kromě Cliffhangerů, 360tek, backflipů v nejrůznějších šílených provedení padaly i pěkné smotky. Dirtovou exhibici pak Rico zakončil svým NINJA DROPEM ze stříšky do dopadnu jednoho z dirtů. Volné chvíle pak závodníci i diváci vyplňovali skákáním na trampolíně, pro kterou bylo upraveno jedno staré BMXko. Komu i po této atrakci byla stále zima, měl možnost ohřát se nejrůznějšími druhy čaje, připravovanými ve stánku místní čajovny Aleeza a pohoupat se do rytmu hudby od D-music. Pro závodníky sezona sice končí, ale pro nás z BPKM začíná dlouhé období, při kterém budeme ladit, shánět, vymýšlet a plánovat vše potřebné k tomu, aby byl areál bikeparku zase o level výš do další akce, kterou plánujeme na jaro. Chuť dotáhnout naše dílo k dokonalosti je neskutečná!





Díky moc všem sponzorů Dressme.cz, Perlička, Manobike, MK Shop, Aleeza, D-music, Zemní práce Hanák, Město Kroměříž za podporu v letošním roce. Díky taky všem, kteří jste se podíleli na výstavbě a organizaci akcí a nakonec také díky majiteli pozemku, který nás na své půdě trpí. Tak zase po zimě zdarec!



Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí