Rozhovor: DUAL PRISONS #2 - Fajstík

Autor: Martin Hůle, kategorie: Rozhovor, vydáno: 27.11.2014

V druhém pokračování rubriky DUAL PRISONS – seriál rozhovorů o dualu si Martin Hůle posvítil na Jaroslava „Fajstíka“ Faistavera suverénního vítěze Dual Cupu 2014





MH: Co jsi zač?
Čáu, jsem typickej krkonošskej vejrostek, který se baví kolem a tak vším okolo toho závodění. 

MH: Co tě vedlo k tomu že jsi začal závodit a co kromě kola děláš? 
Tak k závodění jsem se dostal až dá se říct ve 14 letech, kdy jsem zkusil můj první závod ČP 4X Litoměřice, ale samozřejmě už od mala jsme tu s kámošema brousili vše co se dalo od koloběžek až po motorku a krvavý kolena. Pokud je ještě nějaký volný čas, tak určitě ještě SNB, florbal a takovýhle ostatní srandy.

MH: Nejlepší dualka tenhle rok?
Jednoznačně Kosmonosy, tam je to vše vždy o těžké pohodě, kde je spousta známých lidí a je to tam prostě paráda, což bylo vidět si myslím. Sešlo se okolo 100 závodníků, když počítám i děti a to už se u nás na naše podmínky počítá. 

MH: Nejlepší věc na Dual Cupu 2014?
Ono říct jedinou věc na celém tomhle koloběhu je těžké. Suprový je, že se jede o nějaké ty koruny, což určitě vždy potěší a přitáhne lidi, když mají takovou motivaci a také když je organizačně vše super poskládané, není v tom žádný stres a vše funguje. Můžeme jen doufat, že to příští rok přitáhne víc a víc lidí.

MH: A naopak co je byla ten největší průser tohoto ročníku Dual Cupu?
Tak průser to se snad ani ničemu říct nedá, určitě to není lehké uspořádat termíny závodů. Tohle téma je vždy jako první na řadě, aby se vyhovělo všem pilotům, jak ve 4×, dh nebo enduru je prostě nereálné… 

MH: Plánuješ něco nového na příští sezonu?
Něco nového asi ani moc neplánuji, ale na druhou stranu sezona nám teprve teď skončila, takže si myslím, že přes tu dlouhou zimu se pár novinek snad vymyslí.

MH: Jaké bylo vyhrát první Dual po 12 letech? Vyhrál jsi 4 závody z 5 a jednou jsi byl druhej. 
Jo tahle série se mi fakt povedla na 1* . Všechny závody byly vynikající a užíval jsem si je na maximum. Jsem hrozně rád, že to takhle kluci dokázali zase dát dokupy a že se máme kde scházet a pořádně zakrosit na kolech.





MH: Plánuješ svoje Vítězné tažení předvést i příští rok?
Tak každopádně bych to chtěl zopakovat, ale vím že to nebude vůbec jednoduché obzvlášť, když vidím jak třeba Jirka Penc nebo Rob Matoušků už nasadili totální vostrou zimní přípravu a jedou fakt jako Ivan Drago z Rockyho IV. Rozhodně to bude hodně těžké, ale určitě se na to těším a půjdu do toho naplno 

MH: Vyhrál jsi v Praze na indooru „kérku“ … tak co už se chystáš a víš co jak a kam?
Joo kérku, určitě nějaké nápady v hlavě už jsou, ale ještě to není nic konkrétního, takže to necháme po novém roce a pak se to rozjede.





MH: Co soupeři ? Co by jsi na příští rok změnil ? Chceš někomu něco vzkázat? 
Během 5 závodů se tam vystřídalo hafo slušných pilotů a nebylo to nic jednoduchého se dostat na bednu, ale určitě bych všem co mají kolo vzkázal ať se přijedou podívat a zkusit tyhle pohodový závody a věřím, že je to chytne a bude nás čím dál tím víc na startovní listině. Dík a buď zdráv a vesel.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí