Rozhovor: DUAL PRISONS #7 - Ondra Kinkor

Autor: Keli, kategorie: Rozhovor, vydáno: 22.1.2015

Dalším z endurodualáků na kterého si Martin Hůle posvítil je Ondra Kinkor – jezdec, fotograf, redaktor a kameraman.





MH: Co jsi zač?
Zdarec, jsem nějakej Ondra, ale kámoši mi říkají Endruuu. Je mi 26 let a jsem z Prahy. Jezdím na kole už několik let a pořád mě to baví. Je to pro mě srdeční záležitost.

MH: Co tě vedlo k tomu, že si začal závodit a co kromě kola děláš?
No, závodů se účastním už od základní školy, kde jsem objížděl různé přebory. Později jsem se zaměřil na maratony, které mě hodně dlouho bavily, nakonec jsem přes sjezd zakotvil u endura. K závodům mě vždycky vedlo to napětí a především získávání zkušeností. Kromě kola si rád zaplavu. 

MH: Nejlepší Dualka tenhle rok?
Podle mě nejlepší závod byl v Kosmonosech, kde bylo skvělý zázemí a trať byla taky v perfektním stavu. Ovšem líbila se mi i ta pražská trať, která se určitě v budoucnu dočká nějakýho toho vylepšení.

MH: Co oceňuješ na Dual Cupu a co se ti za celou sérii nejvíc líbilo?
Na celém Dual cupu oceňuju to, že si kluci (Mateo, Kuzmič atd…) dali tu práci a vůbec do celého seriálu šli a opět bikerům nabídli další možnost zazávodit si. Určitě se mi líbila organizace a následná účast riderů, nečekal jsem, že dorazí na každý závod tolik jezdců. Skvělým zpestřením pražského závodu byl XC eliminátor.

MH: Máš nějaký tip, co by si rád zlepšil na příští rok v Dualu?
Hele ani nevím co by se dalo zlepšit, mě to přišlo parádní ve všech směrech. Asi bych udělal víc XC Eliminátorů během v rámci Dualcupu, aby se na závody dojelo podívat více lidí.

MH: Plánuješ něco nového na příští sezónu?
Kromě postavení novýho kola plánuju objet pár endurových závodů v zahraničí a o něco víc se zase zlepšit.





MH: Jsi jezdec, fotograf, redaktor Freeride.cz, leader Freeride.cz teamu a kameraman, co jsi z toho nejvíc?
A ještě mám dvě normální zaměstnání, takže toho mám opravdu hodně na krku, ale nejvíc jsem asi tím bikerem a fotografem.





MH: A jak to zvládáš vše zkombinovat?
Ani nevím, jak to vše zvládám, ale nějak to jde. Ještě jsem se nezhroutil :D Na příští rok, si to musím nějak zorganizovat, jelikož toho příští sezonu chci stihnout opravdu hodně bike akcí.

MH: Co soupeři? Co bys na příští rok změnil? Chceš někomu něco vzkázat?
Jsem rád za každého soupeře, hlavně jsou to většinou kámoši, takže jim nic špatnýho nepřeju, spíš naopak. Chtěl bych moc poděkovat všem týmovým partnerům za podporu, kteří nám sezonu značně zjednodušili.



Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí