Santa Cruz Syndicate nebude trade team

Autor: Keli, vydáno: 17.2.2015

Bez pochyb jeden z nejznámější sjezdových týmů v seriálu Světového poháru Santa Cruz Syndicate nebude mít v letošní sezóně status „trade team“! Na první pohled šokující zpráva, ale na pohled druhý se až tak nic moc nestalo. Peaty, Ratboy ani Minnaar o závodění ve svěťáku nepřijdou.




Greg Minnaar



Pro ty z vás, kteří netuší co je trade team, je zde krátké vysvětlení. UCI Trade team je profesionální závodní tým zaregistrovaný pod UCI. Registraci je nutno každý rok obnovovat a také zaplatit. Za cenu, která není nijak vysoká, tým požívá několika výhod, například vyhrazené místo v depu na těch nejlepších pozicích, spadá přímo pod UCI a ne pod národní svaz atd. Podmínkou registrace je aby jezdci v týmu měli smlouvu s vlastníkem týmu a byli placeni nebo jim byly na základě smlouvy refundovány náklady.




Steve Peat



Jednou z mnoha dalších podmínek je i paragraf 4.9.017:
When submitting their registration, each UCI ELITE MTB team must submit a colour graphic design of their Team race outfit, complete with sponsor logos.
All riders within a team are obliged to wear clothing that has identical major sponsor placement, layout and overall look, although the colours of men and women’s outfit can be different. In this case two designs must be submitted.

Která říká, že při registraci musí tým dát i návrh týmového outfitu včetně sponzorských log. Všichni jezdci musí vozit stejný vzhled dresu včetně umístění log hlavních sponzorů a rozložení. Jediná výjimka se týká mužských a ženských dresů.





A tento bod byl právě bod úrazu pro Santa Cruz Syndicate, každý z jezdců má jiného sponzora oblečení – Greg Minnaar jezdí za O'Neal, Steve Peat za vlastní značku Royal racing a Josh Bryceland pak obléká Fox. Za různé značky jezdili i v minulosti, ale UCI to blahoslovně přehlížela, ale letos řekla dost. Pro Syndicate nastala neřešitelná situace, protože tři různé oděvní konkurenty si na dres dát nemůže a tak následovalo nevyhnutné – Santa Cruz Syndicate nebude mít status trade team.

Kromě vyhrazeného místa v depu a dalších výhod, přijde také o možnost zúčastnit se týmové soutěže, ale jak říká Kathy Sessler, manažerka týmu, sjezd je individuální sport, takže ji to příliš netrápí.




Josh Bryceland

Podobné články

Diskuze

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí