Report a info: Bik(e)athlon Velké Hamry

Autor: Jenda Cigi, kategorie: Report, vydáno: 7.5.2015

Ve Velkých Hamrech u Tanvaldu (u Jablonce nad Nisou) vznikl pod patronací DH-FR racing Tanvald na nevyužívaném prostoru vedle fotbalového hřiště, v místech, kde byla dříve skládka odpadů, dirt a pumptrackový park. Dnes je z tohoto nevzhledného místa po rekultivaci krásný prostor o rozměrech 50 na 100 metrů s rybníkem uprostřed.





Aktuálně jsou v parku dvě lavice, následuje klopenka, za ní boule a lavice do další klopenky a pak se dá buď větší nebo menší pumptracková rovinka. Celé je to vlastně do kola okolo rybníku. Park je určený jak pro prcky, tak pro profíky.

Otevíračka by měla být poslední víkend v květnu, o přesném termínu vás budeme informovat.





Jako zatěžkávací zkouška proběhl nedávno unikátní závod s názvem Bik(e)athlon Velké Hamry. Jednalo se o závod podobného formátu jako je biathlon, jen se jezdilo na kole pod trati a samozřejmě nechyběla i střelba.

Samotný závod se jel na dvě kola. Po prvním kole následovala střelba ve stoje, po druhém kole vleže. Vždy na jednu ránu ze vzduchovky. Střílelo se na terč od 1 do 10 a za každý bod se odečítala vteřina z celkového času. Za každou ránu mimo terč se k času připočítalo 10 sekund, takže ve výsledků se mohlo 20s získat, ale i 20s ztratit. Vtip byl v tom, že sice můžeš zajet nejrychlejší čas, ale střelba tě mohla posunout někam úplně jinam.

Závod se jel ve třech kategoriích a zúčastnilo se 30 bikerů z okolí, včetně jmen jako Jirka Penc z Gigantic Racing Team, nebo Dominika Kvapila z Krabcycles a dalších.





Výsledky:

Kategorie do 13ti let:
3. místo – Nicolas Reinl
2. místo – Jakub Štěpánek
1. místo – Pavel Reinl

Kategorie od 14ti do 21let:
3. místo – Dan Holub
2. místo – Honza Kos
1. místo – Jan Drugda

Kategore od 22 let:
3. místo – Dominik Kvapil
2. místo – Jirka Penc
1. místo – Martin Picek

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí