Co nového v bikeparku na Špičáku?

Autor: Lukáš Louda, vydáno: 4.6.2015

O tomto uplynulém víkendu opět otevřel své brány bikepark na šumavském Špičáku. Jako každý rok jsme se na otvíračku těšili, protože Špičák je prostě boží. Už dopředu říkám, že to co napíšu, tak z textu nevyzní tak super, jako by jste to okusili na vlastní gumy. Takže už dopředu doporučuji si udělat na Špičák výlet a ideálně dvoudenní, protože nudit se zaručeně nebudete, to mi věřte.





Tratě byly na začátek sezóny připraveny na 1* a docela úspěšně vydrželi i sobotní déšť a následné ježdění v bahně. Zkusím tu popsat novinky, které si pro vás na Špičáku připravili. První výraznou novinkou je nová odbočka vpravo hned po nyní již druhé lavici. První boule za dropem z lávky hned na startu byla také nahrazena lavicí. Když odbočíte doprava, tak na vás čeká pár příjemných laviček různě do zatáčky a pak to hlavní a to drop z boudy za kterou hned následuje dvoják, který není úplně zadarmo. Potom se zase napojujete na Forest Virgin a pokračujete po něm dále jak již znáte. Když odbočíte na Forest Virgin jak jste zvyklí za druhou klopenku, tak na vás čeká malý dřevěný skok. Není vůbec dlouhý, ale i tak jsem tam viděl nechaný zadní kola přímo do klády.





Nevím zda si to pamatuji správně, ale potom už Forest pokračuje zhruba stejně jako loni. Až v dolní části kdy se sloučí Forest s Black Friday, tak je ten les úplně předělán a jsou tam vymazlený klopenky. Spodek zase vychází zhruba stejně a velmi zábavně. Přes cestu je postaven nový mostek a je velmi zajímavý. Rovinka zase vypadá zhruba stejně, akorát narychlovací skoky na přespotočák jsou trošku překopány a krásně se teď skáčou. Přespotočák je taktéž upraven a doházen. Když to po přespotočáku vezmete v levý lajně, tak na vás čeká překopaný drop ze skalky a následný nový dřevěný skok, který slouží jako předvoj následných dvou dřevěných odpalů, které jsou tak hodný, že ani hodnější být nemůžou. Pak už se skoro blížíte k lanovce a zjistíte, že spodek byl taky úplně překopán a je tu nově nejedna klopenka, která vás dobře zpomalí do dojezdu, aby tam sjezdaři nelítali jako pras… mezi dětmi… případně mezi společensky unaveným lidem.





V prostoru louky vznikl krásný dětský park s boulema a pojízdným pásem místo lanovky pro nejmenší bikery. Základ je učit potomky v terénu už od mala a to na Špičáku dobře vědí. Nově tu je i klouzačka na kruhy pro děti. Prostě zázemí je na výbornou. Dobře se tu najíte, děti najdou vyžití zatímco vy jezdíte a v dolejším shopu naleznete spoustu příslušenství na kolo. I půjčovna je součástí pokud nemáte k dispozici vlastní stroj. O kousek vedle pak naleznete WC a sprchy, takže opravu zázemí je na jedničku, o kempování ani nemluvě.





Vrátíme se ale zpět na trať a tentokrát se svezeme na Black Friday, Tam neproběhlo moc změn a celkově byla dráha hlavně opravena, aby vám to v klopenkách nevymlátilo zuby. Nás potom vždy hrozně bavil úsek, kdy z Black Friday odbočíte na cestě u dřevěných odpalováků vlevo a jedete krásnou rozbitou kamenitou sekci až skoro k velké klopence na Black Friday. Další dráhu, známý „Štrůdl“ jsem nejel ani jednou, ale jelikož toto určitě není moje letošní poslední návštěva na Špičáku a tak se na něj už chystám. Jezdilo ho ale dost lidí.





Prostě stručně a jasně: nevíte kam si jít zajezdit? Špičák je jasná volba a nebudete zklamáni. Už se zase těším na další návštěvu a ideální to spojit třeba s Geissem jako jsme to udělali my. Pátek Geiss a sobota, neděle Špičák.



Na závěr praktické info:
cena denní permanentky 515 Kč
provoz parku od 13.6. do 13.9. denně, mimo toto období pouze víkendy
otevírací doba neděle-čtvrtek 9:00 – 17:00, pátek-sobota 9:00 – 18:00
zapůjčení celoodpruženého kola od 720 Kč za den
kompletní info na http://spicak.cz/



A zvažujete návštěvu Špičáku již tento víkend, tak vězte, že budete mít možnost otestovat pružení od Marzocchi v rámci akce MARZOCCHI goes BIG, podrobnosti zde.



PS: Doporučuji navštívit v Rudě Motomuzeum, také je velmi pěkné.



A na úplný závěr patří videu od Martina Šmída.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Ice 4.6.2015 v 8:58

    Strudl je taky upravený

  • anonymní uživatel pofel 4.6.2015 v 10:58

    Jak rychle(pomalu) jezdi lano letos ?

  • anonymní uživatel pofel 4.6.2015 v 11:02

    cas 2:23,hhm jak roztahuje, zrzka kozata :D

  • anonymní uživatel Tomáš 4.6.2015 v 12:11

    pomalu jak pes

  • anonymní uživatel Janek 10.6.2015 v 11:23

    Dobře ty Lukasi:) taky se tam už těšim, je to tam prostě dobrý...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí