Report: Světový pohár Lenzerheide pro Minnaara

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 5.7.2015

Světový pohár zavítal do Švýcarska, na novou dráhu na jejímž designování se podílela i živoucí sjezdová legenda Steve Peat. V oblasti celých Alp je v současnosti veliké sucho a ani v Lenzeheide tomu nebylo jinak, trať čtvrtého kola svěťáku byla extrémně přeschlá a prašná. Zajímavostí dráhy je i jeden výjezd, do kterého se muselo fakt dupat.





Týmový kolega Peatyho, Greg Minnaar, si právě na této trati po šestém místě v kvalifikaci výrazně zlepšil náladu ve finále, když si připsal své osmnácté vítězství ve Světovém poháru. Tímto vítězstvím se dostal na čelo historických tabulek v počtu vítězství ve Světovém poháru, když překonal právě Peatyho. Jeho jízda byla klidná a čistá, na rozdíl od mnoha dalších, kteří bojovali více s kolem než s tratí. A další týmový kolega, třetí muž ze Santa Cruz Syndicate Ratboy si v tréninku vykloubil prst, ale ani to mu nezabránilo zalítnout v Top10, přesněji 10. pozici. Napětí však bylo až do konce, vítěz z kvalifikace Loic Bruni jel kvalitní jízdu a bylo to těsné, jeho první vítězství na okruhu mu uteklo mezi prsty, jen chybělo 96 setinek.





Z českých jezdců potvrzuje formu z Leoše Martin Motejl Lébl, který zalítl na velmi pěkném 51. místě, jen s 10 sekundami ztráty na prvního. Nikdo z dalších se z Čechů do finále nedostal. Ze Slováků byl ve finálku jediný, nakonec 67. Rasťo Baránek. V juniorech pak zalítl 20. flek Tomáš Navrátil.





V ženách je to jednoduché, Rachel Atherton potřetí v řadě bere stupeň nejvyšší. Na bedně ji doplnily Manon Carpenter a Tracey Hannah. Naše Jana Bártová dojíždí na 14. pozici.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí