Evropská enduro serie: Prokop upevňuje vedení

Autor: Keli, vydáno: 7.7.2015

Michal Prokop upevnil svoje vedení v průběžném pořadí Evropské enduro série, když na druhém závodě získal druhé místo. Další výrazný úspěch českých barev zaznamenal Honza Vaner, který dojet třetí v Masters.

Druhá zastávka Evropské enduro série se uskutečnila v rakouském Tirolsku v oblasti Bike Republic Soelden. Na tamních prašných singletracích v odporném vedru a dusnu v elitní kategorii zvítězil Francouz Nico Lau, když po více jak pětadvaceti minutách závodění a pěti RZ a prologu měl před druhým, českým, závodníkem Michalem Prokopem náskok pouhých devíti sekund. Slovák Matej Vitko potvrdil svůj standard a připsal si další umístění v TOP10 (8.).




Česká ekipa




Michal Prokop




Nico Lau



Bohužel vysoké teploty se podepsaly na trati, respektive na nemožnosti startovat z soeldenského ledovce. Avšak ostatní erzety kombinovaly vysokohorské technické a kamenité traily s úseky, které měli to správné flow a samozřejmě nechyběli ani top speed sekce. Prostě komplexní prověrka techničky i fyzičky všech a k tomu ještě to parno…

V ženskou kategorii ovládla Ines Thoma z Německa, my jsme zde žádnou zástupkyni neměli. Zato v kategoriích Masters jsme zástupce měli a především v kategorii mladších starců zaznamenal výrazný úspěch Honza Vaner, když zalítl na třetí flek. V Masters 40 plus dojíždí Milan Čižinský šestý.

Kompletní výsledky zde.




Masters nad 30 a Honza Vaner na trojce




Elitní kategorie, Michal Prokop druhý



Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí