Report: Crazy jump 2015

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 15.7.2015

Dne 11.7.2015 se uskutečnil druhý ročník závodu Crazy jump 2015 v Moravi­čanech. Letošní ročník byl velice nabitý na adrenalinové disciplíny. Nově jsme obohatili závody o exhibici na pitbiku v podání Jakuba Hrabala z OAM crew, ten předváděl triky jako backflip no hand a další. Kluci z Beta bike týmu spolu s Béďou předvedli ukázku jízdy na trialovém kole. Dále návštěvníci si vyzkoušeli 8m lezeckou stěnu a nebylo jich málo, kde nejmladšímu zájemci bylo pět let. Nově v parku vyrostlo hřiště na pétanque, který si mohli zahrát i ti co zrovna neholdují adrenalinu.





Teď to hlavní. Závod v Dirt jumpu na MTB a BMX. Závod začal kvalifikací, do které se přihlásila necelá dvacítka jezdců. Ti se pak utkali o postup do finále, kde se mohlo probojovat jen deset nejlepších. Každý měl k dispozici tři jízdy a následně se hodnotila nejlepší jízda.





Zde už byli k vidění triky jako backflip no hand, 360 v různých provedení, frontflipy, clifhangery v podání domácího jezdce Michala Plačku. Smůlu si vybral Aleš Dryml, který z technických důvodů nemohl postoupit do finále, na jeho místo pak dodatečně postoupil Saša Chmil, který předváděl opět backflip s turndownem. Tento trik předváděl už v loňském roce, kde si odvezl cenu za best trick.



 


Ve finále už nebylo na co čekat a jezdci měli k dispozici pět jízd a porota hodnotila zase tu nejlepší. Fanoušci šíleli a za to byli odměněni dosud nevídanými triky backflip tailwhip, nádherné front flipy, 360 dabl barspin a další. Z finalistů pak vzešla trojce nejlepších. Na třetím místě se umístil Kuba Hejl z Velkého Meziříčí, ten předváděl nádherné 360 dabl barspin. Na druhém místě pak Martin Adámek ze Zubří, který předvedl nádherný fronflip. První místo bral David Morello Marel z Chrudimi, ten předvedl vyrovnané jízdy, kde dával triky jako backflip no hand, superman, backflip tailwhip, 360 tailwhip a další náročné triky. Cenu za best trick si odvezl Pavel Valda Valuš z Olomouce za svůj motokrosový trik rock solid.





Vše se pak večer zakončilo koncertem kapel, kde největší ohlas měla Mohelnická kapela Burani z New Jersey.



Děkujeme všem za návštěvu a těšíme se na další ročník závodu Crazy jump.
Velké díky všem sponzorům a pořadatelům, především obci Moravičany.

Vice na http://www.bikeparkmoravicany.cz/

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí