MojeKolo

Report + video: King of the Yellow Hills

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 7.8.2015

V sobotu 18. 7. se ve Žlutavě odehrály již 4-té závody v dirt jumpu s názvem King of the Yellow Hills.

Pořadatelé měli připraveny opět super vyšejpované skoky, se kterými pomohli i kluci ze Skalky, dva bary a grilované speciality, jak už je každoročně zvykem :)





Všechno se to rozjelo již v pátek příjezdem kluků z Jičína a kapely Braindead, kdy za doprovodu orkánu a bouřky se narážela první bečka, a tak začala příprava na sobotu do plných…. Po vydařeném pátku bylo sobotní ráno hodně kruté, ale naštěstí pořadatelé nic nepodcenili, otevřeli včas bary a čekalo se za přítomnosti kocoviny na rozjezd.

Po příjezdu prvních riderů se začalo v pohodě jezdit, naskakovat, dávat pivko a podobně. Sice sem tam přerušil jízdu lehký větřík, ale to nikomu velice nevadilo.





Nakonec v MTB kolech bral třetí flek Peca Kubín, kterého letos osvítila jeho dávno ztracená forma a je radost se na něj dívat… Každopádně ukázal že Skalka trails umí, a že no foot can can a condor mu nedělá žádný problém na jakémkoliv skoku.

Druhé místo bral skoro místní, po roční pauze jezdící Viktor Pospíchal z Bikecore Oe crew. Viktor se nedávno nepěkně rozsekal, každopádně zahodil strach a sázel 360, nothing, no foot can can jako by se nechumelilo.





První místo bral tradičně, kdo jiný, než zlínský prasák Michal Hajtr! Kdo neviděl Michalův styl a nic neřešení asi nepochopí. Michal nasázel tailwhipy, 360, no foot can cany, condor v neskutečné vyšce a ladností mu vlastní!

V BMX kolech to bylo o poznání ostřejší, dokonce k nám dorazil i první mezinárodní jezdec z Rakouska Jojo Gruber, který měl dlouho nakročeno k třetímu místu, nakonec mu ho ale o vlásek vyfoukl Adam Halbich z Brna. Adam dával backflipy, tailwhipy, a odjel myslím že I decade. Druhý flek a trailsař na slovo vzatý Tomáš Kudrnáč. Na Kudra je radost pohledět dal si lajny plnou 360, do kterých přidával turndowny, taibletopy, x-upy a sem tam to zakončil backflipem, dokonce dal i beko na prvním což není vůbec zadarmo!





První místo a zabiják z Brumova David Janáč, vypisovat co všechno Dave dal je zbytečné, protože ani já sám to nevím, neskutečné motanice- jako 360 double barspin, double tailwhip, 360 no hand….no prostě zabíjel. Nakonec bral i best trick za 360 tailwhip to barspin a bylo poklizené.





Po vyhlášení následovala pekelná narozeninová afterparty pana pořadatele s kapelama The Wet fox, Braindead, Zákaz vězdu, Zatrest a headlinerama Punk Floid, která opravdu stála za to a pokračovala až do nedělního večera!

Tak nějak vypadal 4-tý ročník King of the Yellow Hills! Poděkování patří všem, co přiložili ruku k dílu, všem sponzorům, zejména pak hlavnímu partnerovi Madeover clothing a Obci Žlutava.

No a pomalu se můžeme těšit na ten příští, kulatý 5-tý ročník!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí