Video: Petr Fulín vs. Michal Prokop - Ještěd

Autor: Keli, kategorie: Video, vydáno: 4.8.2015

Petr Fulín v Seat Leon Cupra 280 a Michal Prokop na bajku na Ještědu, kdo čeká, že Michal vyhraje bude zklamán. Je to samozřejmě reklamní video na Seat, takže Michal měl prohru už ve scénáři. Ofiko text níže.

Závody mezi automobilem a jiným způsobem dopravy máme rádi. Jenom si vzpomeňte na starý dobrý Top Gear – tam se jich v posledních letech objevilo hned několik. Podobné akce ale nemusejí dělat pouze věhlasné televizní pořady, ale také česká zastoupení automobilek. Třeba v roce 2012 proběhlo velké klání mezi Fiatem Panda a bikerem Richardem Gasperottim v Bikeparku Špičák poblíž Železné rudy (zde a nebo další Gaspiho video podobné zde pozn. red.), které skončilo nerozhodně.

Nyní se přidal i Seat, který se může opřít o závodníka Petra Fulína a nový Leon Cupra 280. Vítěz Evropského poháru cestovních vozů z roku 2013 to ale rozhodně neměl jednoduché – při závodu z Ještědu totiž musel čelit Michalu Prokopovi (trojnásobný mistr světa, dvojnásobný vítěz Světového poháru a dvojnásobný mistr Evropy ve fourcrossu), který si cestu lesem zkracoval jak jenom to šlo. Z dvojice závodníků nakonec vyšel vítězně Fulín.

p>Seat Leon Cupra 280 ST má pod kapotou přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec TSI o výkonu 206 kW, který mu udává výbornou dynamiku. Vůz zrychlí z 0 na 100 km/h za 6 sekund a dotáhne to až na 250 km/h, kde jej zastaví omezovač. V současné době se jedná o jeden z nejlepších ostrých kompaktů na tuzemském trhu."

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí