GHOST 4X Cup zná svého vítěze

Autor: Martin Hůle, vydáno: 11.8.2015

Mistr světa ve fourcrosse Tomáš Slavík a uspořádal mega závody s ještě divočejší besídkou. V sobotu 1. srpna v 11:00 začala kvalifikace na poslední závod GHOST 4X Cup. Po kvalifikaci se utvořili čtveřice a šli jsme na věc. Jak hobby tak i open kategorie jela na plný plyn a i když většina jezdců se zde účastnila, přesně před týdnem, JBC 4X RELEVATION tak jim změna trati nevadila. Ba si ji i vychvalovali. „Tato trať je normálně hodně náročná, ale díky úpravám které zde provedl Tomáš s Pencíkem je sjízdná i pro hobby sekci. Jsme tu pro to, aby jsme si zajezdili, pokecali, popili, ale hlavně aby jsme si to všichni užili, ať už hobíci nebo elita!“ řekl, před nástupem na lanovku, vítěz loňského ročníku Dual Cup Jaroslav Faistaver.





V profi kategorii byly hlavními favority Jarda „Faistík“ Faistaver – loňský vítěz Dual Cup, Zdeněk Plašili – výherce druhého závodu a Hynek „Růžovák“ Strouha, i v hobby kategorii byl jezdci na kterých po tréninku bylo vidět že chtějí vyhrát, například Petr Pala, Tomáš Vokurka nebo Milan Malý. Souboje byly krásné, jelo se na lokty a diváci povzbuzovali. Ani o pády nebyla nouze například když, jeden z adeptů na výhru, Zdeněk Plášil, sjel poslední „dropík“ před lesní pasáží doslova řečeno „poprdeli“ a zezadu na něj naskakovali Adam Semerák s Dominikem “Mlokem” Kvapilem. „Prolítnem upravenou část trati a vracíme na poslední dropík světoznámého Jabloneckých double dvojáků, Zdeněk jel první, najednou nám zmizel za hranou a já dojel Mloka, naskakovali jsme stejně. Najednou kde se vzal, tu se vzal pod dopadem leží smotanej Zdeněk. Takže rychlá brzda a každý z jedný strany a modlit se.“ takhle to vypadalo z pohledu jezdce Adama Semeráka.





Finálová čtveřice v open sekci se postupem odpoledne vytvořila z jezdců Kvapil, Brožík, Strouha a Faistaver a šlo se na největší motokros z celého dne. Faistaver a Strouha se utrhli hned po startu a nechali Kvapila s Brožíkem za sebou. „Pravá klopka, nájezd na trávu, dropíka a hurá do lesa. Výjezd z lesa, Růžovák stahuje náskok, klopka, boule a už se blíží k cílové rovince následováni Mlok a Brožou, už jen jeden skok a jsou v cíli, ouuuu Růžovák málem skočil na Faistíka. FINÁLOVÝ ZÁVOD GHOST 4X CUP ZNÁ SVÉHO VÍZĚZE JEJÍM FAISTAVER NÁSLEDOVÁN STROUHOU, KVAPILEM A BROŽÍKEM!!!“ řval posledních 5 minut závodu komentátor. V Hobících to bylo obdobné, do finálových jízd se dostali Milan Malý, Tomáš Vokurka, Petr Pala a Petr Vácha, všichni čtyři do toho šli pod plným plynem a nebáli se ani pádu ani zranění.





Po sobotní, teda spíše soboto-nedělní, besídce se jezdci začali scházet na nedělní GHOST Dual Cup kolem 10 hodiny a hned šli trénovat. Dráha byla skvěle připravena v duchu staré školy, ato že bylo vykolíkováno na louce s jednou umělou překážkou, jinak to byl klasický dual slalom. Jediná umělá překážka spočívala v dřevěném odpalu s doskokem ve vzdálenosti 5–10 metrů. V kvalifikačních jízdách bylo vidět pár pádů, ale vše to byly “bezpečné” pády, tráva krásně klouzala. Kolo se většinou zastavilo tam kde spadlo, ale jezdec musel vybíhat třeba 20 metrů, aby se dostal zpět na svého oře. Ikdyž trať hodně klouzala tak jezdci se drželi a až na pár výjimek nepadali, jeden z těch pár pádů se ale stal až za finish line a to když dva jezdci, oba s chutí vyhrát, do sebe vrazili a zamotali se do sebe i svých kol. Naštěstí se po chvili práce, své i přihlížejících, dostali na nohy, mohli znovu na vlek a sjet si to celé znova.





Finálové bitvy v kategorii Open přinesli pár změn, favorit na vítěze Jaroslav Faistaver byl poražen Dominikem Kvapilem což ho odsoudilo do malého finále. S Dominikem Kvapile bojoval o první místo Martin Picek a k Jaroslavu Faistaverovi se dostal, po dvou prohrách, Tomáš Brožík. Malé finále vyhrál Tomáš Brožík aka Bróža a bral třetí místo. Ve velkém finále získal první místo po dvou výhrách Martin Picek.





Výsledky GHOST 4X Cup:

Open
1) Jaroslav Faistaver #1 mxshop.cz
2) Hynek Strouha #33 GT Kur Sport Team
3) Dominik Kvapil #29 Krabcycles Kona
4) Tomáš Brožík #55 GT Kur Sport Team

Hobby
1) Tomáš Vokurka #135 BikeStrike
2) Petr Pala #69 Jablonec
3) Milan Malý #68 Jablonec
4) Petr Vácha #55 Litoměřice

Výsledky GHOST Dual Cup:

Open
1) Martin Picek #4 GT Kur Sport Team
2) Dominik Kvapil #29 Krabcycles Kona
3) Tomáš Brožík #55 GT Kur Sport Team
4) Jaroslav Faistaver #1 mxshop.cz

Hobby
1) Tomáš Vokur ka #135 BikeStrike
2) Milan Malý #68 Jablonec
3) Martin Berák #3 FOXHOLESHOP.cz
4) Petr Pala #69 Jablonec

A jak je napsáno v nadpisu tak již známe i celkové vítěze GHOST 4X Cup!!!

tramtadadá

Open
1) Jaroslav Faistaver #1 mxshop.cz
2) Jiří Penc #132 Ghost Bikes Gigantic Team
3) Zdeněk Plášil #50 foxholeshop.cz
Hobby kategorii vyhrál Martin Berák #3 FOXHOLESHOP.cz!!!



Velké poděkování patří Tomáši Slavíkovi, “pianistovi” Jiřímu Pencovi a celému jabloneckému týmu za skvělou přípravu dráhy, všem našim partnerům, GHOST, Big Shock!, Oneal, Meatfly, Represent, 661, Autotrak a lokální partneři! A hlavně Vám, divákům!

Diskuze

  • anonymní uživatel Vyhul bambul 11.8.2015 v 9:30

    Chci se optat co na tech zavodech bylo mega?;)

  • anonymní uživatel dualcup 11.8.2015 v 16:50

    Mega bylo to, že se tam nikdo neptal na voloviny jako TY a všichni si užili parádní poježdění a hromadu zábavy.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí