WBS: Junioři ovládli bikerally na Kyčerce!

Autor: Jan Křepelka, vydáno: 30.10.2015

Skončilo léto, začal pořádný podzim a ten přinesl i poslední díl letošního ročníku seriálu RPM Stav Wood Bike Series 2015. Finální závod nesl název RPM Stav Bikerally Kyčerka 2015. Jak už název napovídá, tradičně se poslední letošní „round“ odehrál v areálu Bikeparku Kyčerka ve Velkých Karlovicích.







Závod byl naplánován na sobotu 24. října, přičemž někteří jezdci využili možnosti trénovat již v pátek odpoledne a trať drtili, dokud nebyla tma. Poslední z nich si kola na wapu umývali už za tmy. I když to v pátek nevypadalo úplně optimálně, na sobotu bylo objednané super teplé slunečné počasí (až Haferník zmizí, bude všem jasné proč a kam, díky kámo!), teploty okolo 15°C a skvělá nálada na trati i kolem ní. Jelo se klasicky na 4 RZ systémem 2×2 tratě.





První byla kombinace Modrého a Červeného trailu s pár vychytávkami (vracák do kořenové pasáže apod.) a druhá byla trať Černého trailu, kde nejvýraznější změnou byla cílová pasáž. Na start se postavilo 152 sjezduchtivých lidí, z toho 5 zástupkyň něžného pohlaví a 13 kousků pod 15 let. Slušná nálož na konec roku. Třeba kluci z Kladrub (těch, kde není hřebčín) přijeli jen proto, že chtěli závodit a neměli kde. Ale pojďme na jednotlivé RZ.





V té první to nejrychleji celkově odpálil junior Libor Macek (Mondraker DH Team), který nadělil 3 desetinky Tomovi Navrátilovi (Gienger Carabik Bike Team) a 1,5 vteřiny Martinu Kulhánkovi (Cyklokulhanek.cz). V mužích byl dole nejrychleji Martin Kulhánek před Kubou Pekařem (Giant cycling team) a Vláďou Srněnským (Specialized Planet Bikes Team). Juniory ovládla již zmiňovaná dvojce Macek – Navrátil, kterou na pomyslné bedně doplnil Kristián Poruban zo Slovenska (Specialized CZ). Pevné rámy dolekopcom na 1.RZ kočíroval nejrychleji Jirka Marek (Valmezbike racing) před Dominikem Slováčkem (SBT Fryšták) a stavitelem tratí Ondrou Krhánkem (Červenka Subform Team). Oldies byly pod taktovkou Vlasty Hynčici (Specialized CZ), za kterým se drželi Petr Gola a Libor Baďura (SBT Fryšták). Střelce ovládla trojce Šofronič (PUNKxRIDERS DOOKIE Bike Team) – Mikeška (DH Bike Team Dolina) – Piňos (SBT Fryšták). V ženách podle očekávání vládla juniorská Mistrině Evropy Simona Porubanová (Specialized CZ) před Michalou Šantavou (No question bike team) a Anetou Sládkovou (C Systém Zlín).





RZ 2 se v celkovém pořádí odehrála ve stejném duchu jako RZ 1, jen Kulhánka na trojce nahradil Pekař, který obsadil první místo v mužích, hned za ním byl Martin Kolajík (SBT Fryšták) a na trojce Tomáš Huňa (Mondraker DH Team), kteří bojovali o celkové prvenství v sérii. V juniorech to bylo podobné jako v předchozí RZ, Porubana na třetím místě v RZ vystřídal Vojta Šimek (Maloch racing team). V hardtailech dál vládla dvojce Marek – Slováček, na třetím místě tentokrát doletěl dolů Ondra Doležel (SBT Fryšták). Oldies opět vyhrál Vlasty Hynčica, kterého následoval na dvojce Vítězslav malý (Pales Riders Team) a na trojce Petr Gola. Ve střelcích si bednu pohlídala trojce Mikeška – Šofronič – Piňos (v tomto pořadí). V ženách se pořadí nezměnilo, Simča Porubanová pouze zvyšovala svůj náskok na 18 vteřin před Michalou Šantavou a Anetou Sládkovou.





Po kratší pauze vhodné tak ideálně na kyselicu v Hospodě Kyčerka následoval přesun na druhou stranu kopce, na Černý trail, kde se odehrály RZ 3 a 4. Ve třetí RZ se na bednu celkově poprvé nedostal Macek, když RZ vyhrál Kulhánek před Navrátilem a Kolajíkem. V mužích bylo pořadí Kulhánek, Kolajík, Pekař. V juniorech si trojka z předchozí RZ prohodila pouze pořadí na Navrátil – Macek – Šimek. V HT došlo ke zvratu, kdy se Jirka Marek nevyvaroval chyby a do cíle dojel na 13. místě, RZ pak vyhrál Slováček před Krhánkem a Doleželem. V oldies opět vyhrál Vlasta Hynčica před Víťou Malým a navrátilcem na tratě WBS Daliborem Hykelem (zahradyhykel.cz). Střelce dál držela pevně v rukou trojce Šofronič – Mikeška – Piňos. Ženy opět vyhrála Porubanová před Šantavou, ovšem na trojce dojela dolů Zuzana Buociková (energy.mcb), když Aneta Sládková vyrobila nějakou chybu a ztratila 28 vteřin.





RZ 4 měla rozhodnout jak o celkovém vítězi závodu, tak i o pořadí celého seriálu! Vyhrál ji Martin Kulhánek před Vlastou Hynčicou (!) a Liborem Mackem. V mužích byl nejrychlejší Kulhánek před Pekařem a Kolajíkem, juniory ovládl Macek před Porubanem a Caisem (Gienger Carabik Bike Team), jelikož Tomáš Navrátil měl menší technický problém a dojelů na 6. místě. V HT poslední RZ vyhrál Marek před Slováčkem a Krhánkem, oldies dorazily dolů ve složení Hynčica – Malý – Mácha (DH Brutal Team), Střelci ve složení Mikeška – Šofronič – Piňos a ženy v pořadí Porubanová – Šantavá – Sládková.





A jak dopadl celý závod? Celkové vítězství si odváží domů junior Libor Macek před dalším juniorem Tomášem Navrátilem a třetím Kubou Pekařem. Muže vyhrál Kuba Pekař před Martinem Kolajíkem a Martinem Kulhánkem. Hardtaily ovládl Dominik Slováček před Kikinem Krhánkem a Jirkou Markem. Oldies s náskokem 43 vteřin vyhrál Vlasta Hynčica před Víťou Malým a Petrem Golou. Střelce díky penalizaci Kuby Šofroniče za předčasný start vyhrává právě před Kubou Dan Mikeška, třetí pak byl v cíli nejrychleji Matyáš Piňos. Ženy byly ve znamení Simony Porubanové před Michalou Šantavou a Anetou Sládkovou. Kompletní výsledky zde.



Díky Haffe, díky sponzoři, díky pískači, díky Pluto za časomíru, díky Marcelko za registraci, díky všichni, kteří jste se jakkoliv podíleli na organizaci, díky Richie za super videa, díky všem fotografům a fotografkám za fotky ze závodů a díky všem prudičům, kterým se furt něco nelíbí, posouvá nás to všechny dál! A 21.11.2015 se vidíme a vyhlášení a afterparty ve zlínském klubu Fénix!

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí