Video: Pivot ukázal nového karbonového Phoenixe

Autor: Keli, vydáno: 16.2.2016

Pro letošní rok přišel Pivot s evolucí sjezdového modelu Phoenix DH Carbon. Na první pohled se kolo nijak neodlišuje od svého předchůdce, ale rozdíl je v detailech, třeba tři sta gramů dolů na hmotnosti rámu, to se počítá.

Loňský model jsem měl možnost krátce testovat, přečti si jak se mi na něm jezdilo – Test: Pivot Phoenix Carbon – 15kg sjezdový klenot.





Chris Cocalis zakladatel Pivotu k tomu dodává: „Původní rám byl lehký, ale stále se učíme o kompozitech – jak o technologii, tak o materiálu. Díky tomu, jsme byli schopni navýšit tuhost v klíčových bodech rámu a přitom snížit jeho celkovou hmotnost a navíc i zvýšit odolnost.“





Zvětšena byla i průchodnost zadního pláště v zadní stavbě, během několika hodně bahnitých závodů se na rámech továrních jezdců projevilo ošoupání laku. Více místa okolo pláště by tento problém mělo eliminovat.





Během sezóny se projevil i neblahý jev s boucháním řetězu resp. jeho nechtěným kontaktem rámem a zadní stavbou, rám na postižená místa dostal lepší ochranu.

Některé věci, ale zůstaly zachovány, například ta nejdůležitější způsob odpružení zadní stavby – DW Link.





Původní model Phoenixe byl zamýšlen pro použití jak s 26", tak 27.5" průměrem kol, ale zkušenost dle Cocalise ukázala, že celkově jsou jízdní vlastnosti lepší na větších kolech, manévrovatelnost zůstala zachována a výhoda větších kol se projeví v rozbitých sekcích drah.





Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí