Kopřivná Bike Festival 2016 bude v červnu

Autor: Kamil Tatarkovič, vydáno: 30.3.2016

Rádi bychom vás pozvali na Kopřivná Bike Festival 2016, který se bude konat první červnový víkend (4.-5.6.2016) v Malé Morávce pod Pradědem.

Tímto víkendem se nejen oficiálně rozjede Bike park Kopřivná na rok 2016, ale také budete mít možnost vyzkoušet a otestovat kola od spousty světových značek, jakými jsou Lapierre, Ghost, RB, Kona, Kellys, Commencal, Norco, Salsa a těšit se můžete i na prezentaci oblečení, komponentů a dalších a dalších produktů.





Pro zájemce budou připraveny 2 testovací XC okruhy, kde bude možnost vyzkoušet XC i endurová kola a samozřejmě také budou k dispozici tratě v bike parku (jednoduchý Fun trail, zábavný Spicy freeride, či i nejnáročnější sjezdová trať).

Na kopec se můžete nechat vyvézt čtyřsedačkovou lanovkou, k dispozici bude i kotva, která vede do poloviny kopce, a kdo bude mít dostatek sil, tak si může kopec po vyznačeném trailu pěkně vyšlapat.

Pro účastníky s vlastními koly bude zajištěno i hlídání kol po dobu, kdy se budou věnovat samotnému testování.

Nebude nouze ani o bohatý doprovodný program a 3 hlavní závody.





SJEZDOVÉ ZÁVODY
Pro všechny příznivce sjezdu jsme se rozhodli uspořádat závod, kde se bude bojovat nejen proti časomíře, ale také se budou závodníci snažit ukořistit netradiční trofej a bonus 5000,–Kč, který je určen pro nejrychlejšího závodníka celého festivalu. Závodit se bude ve třech kategoriích – Muži, Ženy, Junioři. Ve všech kategoriích se budou vyhlašovat vždy 3 nejrychlejší!
Trénink bude probíhat v sobotu 4.6., samotný závod se potom odehraje v neděli 5.6., kdy dopoledne na závodníky bude čekat semifinálová jízda a odpoledne se pojede finále!





FUN NIGHT RACE
Sobotní večer se na bike parkovém Fun trailu pojede Fun Night Race, který rozhodne o nejrychlejší nočním závodníkovi. Startovat se bude ve 20:00 od horní stanice lanovky a na závodníky bude čekat trať s délkou přes 3km. Vyhlašovat budeme 2 kategorie – muži, ženy.

BIG AIR BAG BEST TRICK
Bike Park Kopřivná disponuje velkým nafukovacím Big air bagem a letos na něm opět uspořádáme velkou show o krále nejlepšího triku! Sobotní odpoledne tak bude plné neskutečných poletů a adrenalinu!





DĚTSKÝ KOUTEK
Nezapomínáme ani na naše nejmenší. Během celého víkendu bude pro děti připravený dětský bikový koutek, kde bude ve vybraných časech možnost svěřit své ratolesti pod dohled zkušených bikerů/instruktorů, kteří se jim budou na vymezené dráze věnovat.

Těšit se můžete také na sobotní večerní koncert a Jägermeister party. Prostě vás čeká víkend plný zábavy a kol!





Více informací najdete zde, dále na stránkách areálu Kopřivná a co nevidět i na nově vznikajících stránkách celého festivalu.

Už nyní si však tento termín rezervujte v kalendáři a doufáme, že se na Kopřivné potkáme.  

Foto: David Kužela
Video: David Kužela, Richie Šimek

Diskuze

  • anonymní uživatel Martin Saida (saida.martin (a) gmail.com) 30.3.2016 v 7:38

    Nefunguje odkaz na FB akci.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí