Český fourcross 2004

Autor: Shotek Tiskarz, vydáno: 16.3.2004

Vážení přátelé, Český fourcross má za sebou dvě sezony a nejen díky fantastickým výsledkům našich závodníků se jeho dobrý zvuk šíří rychle světem. Z ohlasů z různých koutů Evropy je zřejmé, že 4X se nejlépe daří ve Velké Britanii a u nás. Rád bych touto cestou poděkoval všem pořadatelům, sponzorům, trenérům, novinářům, klubům a v neposlední řadě špičkovým i hobby jezdcům. Děláte skvělou práci!

Do letošní sezony vstupujeme s několika novinkami, se kterými se můžete seznámit v přiloženým dokumentu. Pro úplnost přikládám také kompletní znění Soutěžního řádu pro Fourcross 2004, Propozice Českého poháru 4X 2004 a přidělená startovní čísla kategorií Hobby i Elite.
Stahujte zde – Novinky, Propozice, Čísla Elite, Čísla Hobby

Český pohár 4X 2004:
  • 16.05. Litoměřice
  • 18.07. Šumperk
  • 08.08. Rokytnice nad Jizerou
  • 28.08. Boží Dar
  • 28.09. Praha


Další informace o fourcrossu v ČR i zahraničí budete průběžně nacházet na stránkách www.4X.cz, jejichž přestavba právě vrcholí!

S úctou.

Zdeněk Pól
POLIS Production

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Radek Broz (broz.r (a) tiscali.cz) 16.3.2004 v 20:28

    Doufam, ze tomu vsichni budou venovat nalezitou pozornost a nebude opet dochazet k situacim: "Pravidla? To je ta tlusta knizka, co mi prisla? To jsem hodil do kose."

  • anonymní uživatel Tonda (kracman (a) volny.cz) 16.3.2004 v 23:32

    28.9.Praha? Bude se opakovat loňskej rok? Do poslední chvíle tajení místa a pak přeložení jinam a tak trochu amatérská blamáž, z který Polis se štěstím vyklouz?

  • anonymní uživatel Zdeněk Pól (info (a) polis.cz) 17.3.2004 v 2:05

    O jakém štěstí je řeč, Tondo? Pro mě osobně to byl průšvih, který bych ti fakt nepřál zažít! Hlavně díky lidem z Rokytnice se i na poslední chvíli přeložený závod povedl, řekl bych. Ani letos ani nikdy příště nehodlám zveřejňovat něco, co není 100% potvrzené. Loni jsem si ověřil, že ani 99% nestačí...

  • anonymní uživatel Tomcat 17.3.2004 v 7:31

    To Broz:
    Á koukám, že to co sem napsal si lidi pamatujou.
    Manuály zahazuju jako první :-)
    Mimo myslíš ze sem to fakt vyhodil do koše :o) ?

    Taky mě těší, že to co sem psal před rokem, někdy se tvrdilo, že to je blbost, ale už projevilo a projeví v praxi ;-) .
    Mi co říkáš na ty jména v Kategorie Hobby 12+ :-) To sou hobíci jak stehno :o)
    Sám budu radeji jezdit elitu :-)

  • anonymní uživatel Zdeněk Pól (info (a) polis.cz) 17.3.2004 v 8:41

    A co tak moudrého jsi loni napsal, Tomkočko?:-)

  • anonymní uživatel Zdeněk Pól (info (a) polis.cz) 17.3.2004 v 9:26

    Pádlisto, než udělat za každou cenu špatný závod v Praze, to raději kvalitní závod jinde, ne? Tentokrát jsme rozhodili sítě po celé Praze a jednáme přímo s magistrátem a zástupci městských částí bez prostředníků, takže máme nad vývojem lepší kontrolu.

  • anonymní uživatel ddd (tvuj (a) majl.semhle) 17.3.2004 v 9:27

    2ZP: Huraaa, takze 4x v Praze jako ze jo? jo?!? A kdyz uz to mas na 100pro potvrzeny tak urcite budes znat i lokalitu, ne? :-)

  • anonymní uživatel Zdeněk Pól (info (a) polis.cz) 17.3.2004 v 9:39

    ddd, moc jsi mě nepochopil, lokalit máme vytipovaných několik.

  • anonymní uživatel ddd (tvuj (a) majl.semhle) 17.3.2004 v 10:05

    2ZP: pomalu pisu :-(, takze tvuj koment sem cet az po vlozeni toho svyho - a kupodivu chapu!! ;-))

  • anonymní uživatel michal 18.3.2004 v 12:47

    2 Zdenek: chapu z tvych slov dobre, ze jeste tedy nemate na 100 % zajistenou prazskou trat? ;-) takze to, ze je v seznamu jeste neznamena, ze se letos opravdu v Praze konecne pojede?

  • anonymní uživatel Kozel 18.3.2004 v 21:50

    Po precteni informaci k 4X 2004 me zarazila jedna vec. Den pred zavodem je zakazano trenovat - no budiz, sice nechapu proc jsou v nedeli zavody a v sobotu nemuzu pojezdit? Jen spis proc se potom planuje na vecer pred zavodem nejaka party? Kdo tam na ni jako bude kdyz si nemuze zajezdit? Nevim teda o moc lidech, kteri prijedou o den driv jen kvuli party.

  • anonymní uživatel Zdeněk Pól (info (a) polis.cz) 19.3.2004 v 8:10

    Michale, momentálně je situace taková, že jednáme s úřady o několika lokalitách právě proto, abychom nespoléhali na jedno místo a při neúspěchu pak nemuseli zase přesunout závod mimo Prahu. Pádlisto, program treninku se oproti loňsku nezměnil, takže máš pořád 2 hodiny, chce to jen číst pozorně:-) A co se týče soboty, ani loni nebyl trenink den před závodem povolen. a trati se celý den pracuje, tudíž je to nebezpečné jak pro jezdce, tak i pořadatele!

  • anonymní uživatel Zdeněk Pól (info (a) polis.cz) 19.3.2004 v 8:15

    Kozle, jak je v textu uvedeno, na sobotu neplánujeme jen party, ale také Holeshot Masters - jedinečnou příležitost pro trénink na startovním zařízení. Navíc, mnoho jezdců je v místě závodu už jen proto, že cestovat ráno před závodem přes půl republiky není nic moc.

  • anonymní uživatel Kozel 19.3.2004 v 8:44

    To Zdenek - Holeshot Masters je vec urcite pozitivni a schvaluji ( ovsem pro me nema smysl, jelikoz pouzivam pouze SPD a tohle bude jen pro beznaslapy ). K tomu treninku - na jedne strane zakazete SPD kvuli bezpecnosti a proti tomu nedovolite naprosto zakladni vec, ktera se bezpecnosti tyka asi nejvic - trenink. Sorry, ale tohle nema logiku. Ovsem s tim cestovanim souhlasim ( jenom proc kdyz uz jedu o den driv nemuzu prijet rano a pojezdit, notabene na velmi kvalitni trati coz treba v miste bydliste nemuzu ). Pokud muzu poprosit o argumenty proc se nemuze tedy trenovat.

  • anonymní uživatel Zdeněk Pól (info (a) polis.cz) 19.3.2004 v 9:19

    Kozle, už jsem to napsal - na trati se celý den před závodem pracuje, tudíž je to nebezpečné jak pro jezdce, tak i pořadatele! Na většině tratí lze trénovat po celý rok, jde o ten jediný den.

  • anonymní uživatel Schwara 19.3.2004 v 10:07

    Asi si dost rozmyslim jesli pojedu nekam na pohar a necham tam 400 jenom za startovny:(

  • anonymní uživatel Zdeněk Pól (info (a) polis.cz) 19.3.2004 v 10:14

    Tak tuhle poznámku jsem fakt nepochopil, Schwaro. Jakých 400 Kč???

  • anonymní uživatel Kozel 19.3.2004 v 23:19

    To Zdenek - ja chapu, ze se na trati pracuje a je to nebezpecne, proti tomu nic nenamitam. Jenom mam pocit, ze 4x trat lze pripravit celkem rychle, napr. behem dopoledne a odpoledne uz by se dalo trenovat. Argument, ze se da trenovat celorocne je strelba mimo - kolik lidi je schopno si zajet behem roku treba do Sumperka potrenovat? Neni jednodusi, a myslim ze vetsina lidi bude souhlasit prijet o den driv, potrenovat, zajit na party a druhy den zavodit?

  • anonymní uživatel Radek Broz 20.3.2004 v 1:08

    Kozel: Pokus nejezdis v Elite, tak te chci upozornit, ze naslapy nebudes moci pouzivat ani pri zavodech. Ja ti muzu slibit, ze na zvode v Nejdku bude trat ready uz v patek dopoledne (jede se v sobotu) nebo se tam naopak finalni upravy udelaji az vecer (a pres den se na trati motat nebudeme - teda tak mozna s kolama) Muze si to teda kazdy na vlastni nebezpeci najizdet, jak tomu bylo dosud. Snad chapes, ze v dobe, kdy se trat pripravuje, neni mozne na ni kvuli bezpecnosti trenovat a vyhlasit oficialni trenink se zdravotni sluzbou nejde uz vubec.

  • anonymní uživatel Radek Broz 20.3.2004 v 1:11

    Schwaro: startovne Norco 4x Rookie 100,- Startovne CP Hobby 150,- CP Elite 200,- v cem je problem? V tom poplatku za cislo na CP?

  • anonymní uživatel Zdeněk Pól (info (a) polis.cz) 20.3.2004 v 10:35

    Kozle, samozřejmě bychom vám rádi nabídli trenink po celý den před závodem, ale smiř se s tím, že prostě nelze připravit ČP za dopoledne. To bychom museli začít dva dny před závodem, což bohužel znamená náklady, na které zatím nemáme. V žádném případě nemůžeme vyhlásit oficiální trenink bez zdravotního zabezpečení!

  • anonymní uživatel Radek Broz (broz.r (a) tiscali.cz) 20.3.2004 v 11:32

    Taky se nam vymstilo pripravovat to nejak moc predem -ne vsichni domorodci jsou nam nakloneni, takze nam nekdo v noci ukradl kabel od casomiry (a to kolem trati uz stanovalo docela dost lidi), rozdelili ho na nekolik kusu, odtahli ho na ruzna mista od drahy a nejvetsi kusy pro jistotu zapalili. Hlidani trate nekolik noci by bylo opravdu narocne.

  • anonymní uživatel Schwara 20.3.2004 v 21:45

    No, stema 400,jsem to myslel nasledovne: dostanu se treba jen na jeden pohar, dam tam 200 na startovny 200 za cislo a to si pak budu moct maximalne vystavit v garazi. Ale treba to vidim jako problem jen ja. To Radek: 100 za startovny je myslim fer.

  • anonymní uživatel Zdeněk Pól (info (a) polis.cz) 21.3.2004 v 9:49

    Schwaro, máš v tom trochu zmatek. 200 Kč platí při ČP Elite a 100 Kč se týká Norco 4X Rookie. Jenže Elite je od 16 let a Rookie do 16 let, takže se to nikdy nemůže týkat jednoho jezdce. Ale chápu, že ti jde hlavně asi o poplatek za číslo.

  • anonymní uživatel Kozel 21.3.2004 v 11:28

    To Zdenek - musito byt officialni trenink? Jde o to, jestlize prijedu napr. v sobotu odpoledne tak budu moct pojezdit nebo me poradatel na zaklade propozic vyzene. Pokud bych mel absolvovat 400km do Sumperka s vidinou jezdeni pouze v nedeli ( trenink, kvalifikace, v pripade stesti jedna jizda a domu ) tak na to holt finacne nemam a tudiz budu dlouho vahat jestli vubec ma smysl prijet. Naklady spojene s cestou a ubytovanim jsou v porovnani s nabidkou mozneho svezeni silne v nerovnovaze.

  • anonymní uživatel Zdeněk Pól (info (a) polis.cz) 21.3.2004 v 12:41

    Kozle, ty jsi fakt nezmar, už několikrát jsem napsal, že se den před závodem na trati pracuje! Mimochodem, oproti loňsku to není žádná novinka, ani loni nebylo možné trénovat den před závodem, jen to nebylo výslovně uvedeno v propozicích. Sám jsem párkrát uskakoval s nářadím v ruce... Letos jsme to tam zařadili právě proto, abychom předešli kolizím jezdců s pořadateli. Navíc, bod XI.6. propozic je formulován takto: "Pokud nebude stanoveno jinak, je trénink na trati den před závodem zakázán." Jinými slovy, když tomu nebude nic bránit, může být zákaz odvolán. Uvědom si, že jakmile se takový trénink objeví v propozicích, přejímáme za jezdce na trati odpovědnost a to si nemůžeme dovolit, když nebude trať zajištěná pořadateli a zdravotní službou!

  • anonymní uživatel what??? 21.3.2004 v 13:03

    pochopil sem spravne: za cislo 200K ktery mi nikdo nevrati? takze kdyz budu chtit jet jeden zavod v hobikach, tak me to bude stat 300K???

  • anonymní uživatel Kozel 21.3.2004 v 19:31

    To Zdenek - OK, odstranit mozny stret je pravda vec chvalihodna, ale jelikoz jde o CP mozna by trat mela byt uz v sobotu ready a pouze by se doladily detaily a doslo ke schvaleni ( ve sjezdu to napr. jde bez problemu a s pripravou je prace mnohem vic ). Jinymi slovy tedy mam prijet a cekat jestli se poradatel slituje a na trat me pusti? Sorry tak tohle si rad odpustim a nezbyva nez prijet az v den zavodu.

  • anonymní uživatel Zdeněk Pól (info (a) polis.cz) 21.3.2004 v 22:18

    Kozle, jak vidno, máš poněkud zkreslenou představu o objemu práce na přípravě 4X trati, ale to je koneckonců tvoje věc. Pokud nemáš zájem o Holeshot Masters a nevadí ti vstávání, stačí ti skutečně přijet v den závodu.

  • anonymní uživatel Kozel 22.3.2004 v 9:49

    Mozna mam, mozna nemam. To zalezi na uhlu pohledu. O Holeshot Masters zajem mam, ale cely zivot jezdim SPD, tudiz starty na platformach pro me nemaji jakykoliv smysl. Vstavani me nebavi, ale jelikoz usetrim dost penez, kterych se mi nedostava, neni jina moznost.

  • anonymní uživatel what??? 22.3.2004 v 14:52

    tak znovaaaa: pochopil sem spravne: za cislo 200K ktery mi nikdo nevrati? takze kdyz budu chtit jet jeden zavod v hobikach, tak me to bude stat 300K???

  • anonymní uživatel Schwara 22.3.2004 v 16:03

    To what??? : ne 350Kc, a vo tom tu mluvim(v elite 400,-)

  • anonymní uživatel what??? 22.3.2004 v 18:24

    shit, tak to je docela takovy neprijemny, kdyz chci jet jenom jeden zavod a dat jenom za to, ze kdyz mi to nevyjde, tak si zajet jenom kvaldu za tech 300 nebo teda 350K, nebo kdyz si treba v treninku zkurvis kolo, nebo se vyrakvis, tak se asi taky nebude vracet zeee??

  • anonymní uživatel Zdeněk Pól (info (a) polis.cz) 22.3.2004 v 22:04

    Pro what??? Dost těžko odlišíme, kdo chce jet 1 závod a kdo celý seriál, takže poplatky jsou pro všechny stejné. Můžeme se znovu zamyslet nad cenou čísla, ale musíme počítat také s tím, že jich někdo za sezónu zničí třeba pět a to už se nevejde ani do stávajících 200 Kč. Když někdo přijde během tréniku s tím, že se zranil nebo poškodil kolo a nemůže startovat, nemám problém s vrácením startovného. Pár lidí už si to ověřilo. Je to na osobní dohodě.

  • anonymní uživatel what??? 22.3.2004 v 22:12

    Pro pana Póla: Tak v tech cislech bych videl docela problemek, alespon pro me. Jezdim tak svatecne (kvuli penezim) maximalne 2 CP 4x za rok. Pro nekoho je 200K za cislo malo, pro me docela dost, kdyz je to kvuli jednomu zavodu. Je to ale asi dost problem i pro poradatele, chapu vas, ale docela me to mrzi ze asi letos ani ten "jeden" zavod nepojedu.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí