Výstava ForBikes: jak ji viděl Čert

Autor: Čert, vydáno: 5.4.2016

První dubnový víkend byl akcemi nabitý, výstava ForBikes, druhé kolo EWS, press camp Ghostu k novému enduro teamu na Madeiře, druhé kolo WBS (Report: druhé kolo seriálu WBS odjeto a my byli u toho) a spousta dalších akcí říká, léto a sezóna je tady. Jelikož šéfredaktor se mi placatil na výše zmíněném ostrově a zprávy z EWSka přinese Přéma a Číža (EWS v Argentině: Číža 7., Přéma Tejchman 57.), na mě zbylo obstarat všechno u nás.



 


První byla samozřejmě na řadě největší a vlastně i jediná česká cyklistická výstava, ForBikes v Letňanech.



 


Co přinesla pro lidi, co jezdí primárně z kopce dolů? Sjezďáků, jako každý rok bohužel moc nebylo, allmountain a enduro kol samozřejmě o hromadu víc, ale rozhodně se bylo na co koukat. První místo si u mě rozhodně získal stánek Norco v režii kluků z FRBS. Super kola za překvapivě rozumné ceny a navíc vystavené na NS lávkách, to je pro mě jednoznačně nejlepší stánek výstavy, jakkoli jim stačil relativně malý prostor. O penězích to prostě není. Jako vždycky měli moc pěknou výstavu u Canynonu, kteří ukázali enduro Strive ale i hopsací celopéro Stitched 720. Hned naproti jsme si všichni mohli prohlídnout nový Ghost PathRiot který bude letos sedlat při enduro závodech Michal Prokop, možná Datel a samozřejmě i Číža. A hned pod ním levnější 160mm enduro FRAMR kompletně na Foxu za velice rozumnou cenu. Všude okolo Lapierre, další Ghosty, a Continental, zkrátka jsme u stánku Schindler i s jejich super pojízdným párty přívěsem, který se mi už mockrát stal ranním kocovinovým azylem. Díky makronkám a Plzni pro novináře a kamarády se s Norcem pral o můj nejoblíbenější stánek výstavy. Chybělu mu ale Northshore lávky. Oproti Norcu měl ale Schindler první ženu českého sjezdu, Janu Bártovou, která když zrovna neničí tratě ve svěťáku, dělá v marketingu.



 


Asi největší výstava gravity kol byla samozřejmě u CTM, Dva sjezďáky, hromada endur, trail biky i hopsací kola. A dokonce i ty NS lávky. A fotka Martina „Motejla“ Lebla. Nechyběl ani Kamil Tatarkovič s Commencaly a oblečením Ion. K nepřehlédnutí byl „stánek“ brněnských Aspire, která předvedla sjezdové a enduro kola značky GT, hromadu trailových Canonndalů včetně námi aktuálně testovaného Habita a hlavně, nového brand managera českého Sramu, Ríšu „Znojemskou Raketu“ Sýkoru. A ten zase všem předváděl novou sadu Sram NX. Za návštěvu a trochu zaslintání stál i stánek Bikestrike. Ať už jste se chtěli pokochat širokou nabídkou helem 100%, komplet lineupem Spank či e 13. A nebo si prohlídnout dvě předváděcí CTM kola, enduro Scroll a sjezďáka Mons. A oboje naladěno na Spanku, E13 a hlavně DVO tlumení. No bylo na co koukat. Až by se dalo zapomenout, že za tím vším stojí firma ShamanRacing, respektive sám Shaman. Jejich komponenty byly na stánku docela upozaděné, ale našli jsme.



 


Pokud zůstaneme u komponentů, nejvíc ve mně asi zůstal zažítek ze dvou stánků. Na jedné straně fantastická a bikepornová výstavka Protocycles, dovozce komponentů Chromag, rámů Turner, kol IndustryNine a mnoho dalšího. Osahat si řidítka, sedla, rámy, zatočit si výplety a poslechnout cvrka, tak má vypadat stánek na výstavě. Ve velice ostrém kontrastu pak byla vyloženě smutná výstava Hope u českého a slovenského dovozce, Yarrowline. Spousta komponentů, všechny v na dřevostřískové poličce za sklem. Řekl bych, že pánové v Barnoldswicku si prezentaci svých výrobků představují jinak. Pokud přejdeme k oblečení a chráničům, moc pěknou a barevnou výstavku Foxu a nově i Shred předvedli jejich dovozci Ndistribution, kde bylo možné prohlídnout si i novou AM přilbu Metah, případně všechny tři úrovně přileb Rampage, od Rampage přes Rampage Comp až po Rampage Pro Carbon. Všechno v barvách a ve stylu.



 


Celkově se bylo na co koukat, samozřejmě se objevilo ještě víc elektrokol s ještě většími zdvihy, směr cyklistiky jde prostě směrem motorů. Je ale příjemné vidět, že ForBikes spíš roste, než že by stagnoval. Ti z nás, co pamatují postupné umírání Bike Brno ví o čem mluvím. To se v Praze naštěstí neděje a nic nenasvědčuje tomu, že by mělo. Takže zase za rok!

Diskuze

  • anonymní uživatel Hanuš 5.4.2016 v 22:47

    Jako reklamu si vypotil asi spoceně až na trenkách dobrou,ale realita je chlapče trochu mimo což...nebo spiš jednou větou, kdyby Forbikes zrušili, nikdo by si ani nevšim, jde to pěkně do... ne nahoru jak pišeš!

  • anonymní uživatel dw 6.4.2016 v 11:14

    Když si zajedu na worldcup tak tam uvidím mnohem víc a ještě máš zážitek.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 6.4.2016 v 13:32

    mě už tam poslední dva roky bavila jen ta hala s obytňákama a karavanama :-D
    dyť je to 20 let pořád na jedno brdo.....samá evoluce, revoluce, inovace a ve finále zjistíš, že na WC jezději ty tratě s podobnejma časama jako Vouilloz před 20 lety se zdvihem 60mm na elastomeru ;).

    Na druhou stranu, přece ten bikeprůmysl nemůžeme potopit! Jen škoda, že se do něj sere víc a víc výrobců a sice se tím uměle zvětšuje "competition" ale zároveň si musíme přiznat, že se z bikingu stala normální spotřební fraška....

  • anonymní uživatel michal 6.4.2016 v 20:54

    o jakym růstu je řeč?

  • anonymní uživatel tonyy (tonyy (a) seznam.cz) 7.4.2016 v 17:50

    Letos nic moc...přijde mi to rok od roku horší..výprodej sweepu.musli tycinek.....atd...

  • anonymní uživatel KUbajsz (kubajsz (a) gmail.com) 8.4.2016 v 8:57

    Za mnou přišla paní, že si chce něco koupit, tak jsem jí řekl, že pouze vystavujem a ona na mě: Vy tu neprodáváte? No tak to je výstava na h*vno ... Tak jsem tak nějak nevěděl, co jí na to říct :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí