S FURYí na cestách: Otevíračka Bike parku Peklák

Autor: ZR, vydáno: 12.5.2016

Když jsem se na veletrhu For Bikes dozvěděl, že 7. května se bude otevírat Bike park Peklák v České Třebové, hned mi bylo jasné, co o první květnové sobotě budu dělat. A poté, co jsem si pár týdnu před openingem pořídil novou FURYi od GT, jsem se doslova nemohl dočkat, až ji tam znovu provětrám.





Do Třebové vyrážím společně s Kelim, Béďou a Markétkou v sobotu ráno. Z Brna je to slabých 80 km, ale po blbé silnici směrem na Svitavy, a tak nám jen cesta tam zabere hodinu a půl. Zvažujeme, že by bylo lepší jet příště vlakem, kterým se dá z Brna do České Třebové dostat i do hodiny a celá parta si pak po ježdění může dát i pár piv a nikdo nemusí řešit, kdo bude řídit domů. Parta to neřešila, dala piva a řídil Keli, pozn. Keli.





Po příjezdu potkáváme borce z místní trail builders crew, kteří nás informují o tom, že včerejší večírek byl mocný a že tratě jsou 100 % ready! Neúčast na večírku nás sice trochu mrzí, ale aspoň nejsme rozbití a můžeme to tam dneska vyslat…





Na start tratí vyváží vlek, jenž má místo kotvy očko, které vám místní velice vstřícní vlekaři zaháknou za představec a vy se tak můžete relativně pohodlně dostat nahoru.
Specialitou je gumový pás pod vlekem, takže se dráha nevyjíždí a nedrncá to, vyjet nahoru je úplně zadarmo, vzpomínám si na Razulu, kde výjezd na stejném kotváči byl náročnější než tamní sjezdová trať, pozn. Keli.
Místní kopec patří spíše mezi menší, ale to co se zde podařilo místňákům vytvořit i přes různé oplétačky s úřady je na poklonu. V podstatě tu najdete 2 plnohodnotné tratě v lese na pravé straně kopce (díváte-li se ze startu) a 4 tratě na straně levé, které se různě protínají a dokonce i na chvíli spojí, aby se na posledních cca 500 m opět rozpojily. Obtížnosti tu naleznete od opravdu snadných modrých až po černé, jejichž obtížnost a strmost prověří techničku. Abych nezapomněl, tak na pravé straně sjezdovky se ještě nachází Air Line s dvojáky a lavicemi, takže i vyložení skokani si tu přijdou na své.
My ji tentokrát vynechali, protože notně pofukovalo a lenost šlapat byla veliká, dle infa od builderů tato dráha letos dozná změn a bude ještě lepší, my se vrátíme o ověříme si to, pozn. Keli.





Za celý den jsem tu ojezdil v podstatě všechno, ale ABSOLUTNĚ NEJVÍC ZÁBAVY jsem si užil na červené trati MALINOVKA, na pravé straně kopce. Ze začátku je trošku plýtší, ale i tak s příjemnou flow a poté co vyšlete první přescesťák, se to pěkně rozjede. Další přescesťák, wallride, klopenková pasáž, kde se musíte opravdu snažit udržet si správnou stopu, další wallride a už vylétáváte z lesa do ostré klopenky na sjezdovku. A znovu do lesa, poslední metry tratě jsou docela výživné, musíš správně trefit nájezd do nejstrmější pasáže, přeskočit kořeny, přetížení jak v MIGu na oslavách osvobození od fašismu a už jste na posledním skoku, jenž vás vyplivne zpátky na sjezdovce. Dojezd k vleku jak na svěťáku. Tahle trať je fakt TOP!

Já bych se nebál přirovnat Peklák ke slovenské Kálnici v trochu menším. Kopec není tak prošpikován dráhami, ale Peklák dokazuje, že i na malém kopci se dá postavit dobrý, zábavný park. A to i přesto, že do terénu nesmíš vyrazit s těžkou technikou, pozn. Keli.





Pokud na Peklák dorazíte bez kola je zde možnost si i něco vypůjčit. Za celý den vás to bude stát 600–800 Kč v závislosti na stroji. Celodenní permanentka tu vyjde na lidových 300 Kč, a jestli byste vyrazili vlakem, tak za cestu z Brna tam i zpět neutratíte ani 200 Kč. Tím pádem se z Bike parku Peklák stává opravdu zajímavá záležitost.





Otevřeno na Pekláku je v květnu a červnu jen v sobotu a neděli, v červenci a srpnu se pak přidá i čtvrtek a pátek a září, říjen se opět pofrčí v omezeném soboto-nedělním režimu. U spodní stanice vleku je i menší podnik, kde se můžete osvěžit malinovkou, pivem, či jejich kombinací, nebo i něco zakousnout.
Zmíněnou kombinaci malinovky a piva nedoporučuji, Radler chutná o hodně lépe, ale pokud jsou ale jídla Láďi Hrušky vrchol tvých kulinářských zkušeností, tak si „pochutnáš“, pozn. Keli.



Na přelomu července a srpna tu kluci plánují i DH závody, takže když to vyjde, potkáme se tu. Více se o Pekláku dozvíte na www.peklak.cz





Foto: d:key, Vašek Čermák, kompletní galerie na Foto-by-DJ

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka ICE 12.5.2016 v 10:40

    keliho poznámky jsou proste nejvic :D

  • anonymní uživatel Libi (libi33 (a) seznam.cz) 12.5.2016 v 12:49

    Peklák je Pecka. Super lidi a zábavné tratě

  • anonymní uživatel kindlis 12.5.2016 v 14:55

    Hehe no ty vole s tou razulou mas pravdu to byl jako fakt hell dostat se nahoru..chvile utrpeni😂

  • anonymní uživatel Marvy 13.5.2016 v 20:23

    Pecka, super poježdění. Byly jsme na zahájení a všechno se luxusně vydařilo... Díky díky všem na Pekláku. :-)

  • anonymní uživatel Peklák Crew 16.5.2016 v 11:46

    Děkujeme všem za pochvalu. Jsme rádi, že se vám u nás líbilo :-) Budem teď ladit Air lajnu, tak si pak můžete přijet zalítat. Víc info na našem FB. Ahoj

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí