Sram GX DH - downhillspecific sada za přijatelnou cenu

Autor: Keli, vydáno: 2.6.2016

Sram GX DH je novou sjezdovou řadou v portfoliu Sramu, jedná se je levnější variantu X01 DH sady. Takže nabízí totéž, co její dražší sestra, jen za méně peněz.



Sada GX DH využívá stejných technologií jako v Německu navržená, titulem mistra světa Loica Bruniho ověnčená sada X01 DH.





Kazeta PG-720 nabízí taktéž sedm rychlostí (počet zubů na pastorcích: 11, 13, 15, 17, 19, 22, 25) a „chránič výpletu“. Je plně kompatibilní s X01 DH, takže ideální sada na druhá kola. Její cena jen 860 Kč – to je skoro zadarmo. A jde namontovat na klasický ořech, není tedy třeba mít náboj s xD Drive ořechem.





Autentické kliknutí GX DH páčkového řazení znamená, že je čas zasprintovat ze zatáčky, rozdupat se na další pořádnej skok, nebo zamakat pár posledních metrů do cíle. Řazení je vždy kritickým komponentem celé sady. Páčkové řazení GX DH za opět velmi dobrou cenu 1276 Kč tě na holičkách nenechá. Opět plná kompatibilita s X01 DH…





A posledním hráčem do party, je přehazovačka GX DH 1× X-HORIZON. Při vývoji GX DH přehazovačky tvůrci využili technologií jako u X01 DH. A přitom za GX DH zaplatíte zhruba stejně jako za pořádný páteční večírek (3145 Kč). A s kompatibilitou se už nebudu opakovat.





Diskuze

  • anonymní uživatel Petr (petrmikulasek (a) seznam.cz) 2.6.2016 v 16:20

    tak je super že šla cena do ,,lidovějších,, vod, necméně ZEEčko je pořád za polovic...

  • anonymní uživatel Jirka (JirkaCrasher (a) seznam.cz) 4.6.2016 v 1:31

    do momentu, než jsem natrefil na cenu přehazovačky, tak mi to přišlo jako zajímavá alternativa k Shimanu - jenže, ZEE je o víc než polovinu levnější, a Saint počítám cca stejně drahý.... Nic proti Sramu, ale u mě vede Shimano :-)

  • anonymní uživatel Kuba 12.3.2017 v 10:12

    Zajimalo by me zda by treba nefungovala jen kazeta od sramu ..... vyse zminovana...a zbytek zee...jak razeni tak hazka, za predpokladu ze Zee je 10s . Nezkousel nekdo ???

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí