Test: iSpector Rozelle - brýle doslova za pár korun

Autor: Keli, kategorie: Test, vydáno: 27.6.2016

Měli jsme v testu již brýle, které stojí polovinu ceny vidlice (více v testu Oakley RadarLock Prizm Trail), ale dnes to bude jiné. Mrkneme se na brýle, které ti peněženku nezruinují a přitom funkci plní naprosto skvěle.

Brýle jsou nezbytný doplněk každého jezdce, pro někoho designový doplněk, pro jiné především funkční a ochranný. Především do druhé kategorie patří dnes testované brýle iSpector Rozelle.

Brýle iSpector Rozelle nejsou primárně určeny pro sport, ale jedná se pracovní brýle. Nicméně díky sportovnímu vzhledu to téměř nikdo nepozná. Brýle byly navržené k ochraně zraku před rychle letícími částicemi s nízkou energií nárazu – tedy naprosto dokonale splňují to, co potřebujeme i pro použití na kole, ochránit oči před letícím kamínkem, muchou, větvičkou apod.

V nabídce jsou v několika provedeních, lišících se zabarvením polykarbonátového zorníku: čiré, šedé a zrcadlové. Všechna skla jsou s úpravou proti poškrábání a orosení a také nechybí UV filtr.

To vše za doslova pár korun, na Facebooku k nim asi hashtag #mambrylezapul­vyplaty nedáš, cena se pohybuje hluboko pod hranicí sta korun. Mít na sobě logo světoznámé firmy, tak vysolíš několikanásobek. Díky směšné ceně tě netrápí nějaký škrábanec či ztráta, prostě si koupíš nový a máš vystaráno.

Za takhle nízkou cenu nemůžeš očekávat nějaké vychytávky, jediné, co iSpector Rozelle nabízí je prodloužení nožiček. Žádné ochranné pytlíky, náhradní skla, ani pěkné balení v krabičce, dostaneš je v igeliťáčku s přiloženým letáčkem.

Osobně tyto brýle vozím již několik sezón, fungují bezvadně, designový skvost to sice není (ostatně to já také ne). Jedinou závadou se kterou jsem se setkal bylo odpadnutí pružného elementu u nosu, ale to byly brýle již zralé na výměnu, jejich zorníky byly fest poškrábané.
Patřím k lidem, kteří se extrémně potí, velké MX brýle jsou pro mě téměř zapovězeny a tak v malých jezdím jak na déháčku, tak enduru – dříve jsem mlžení brýlí zažíval i s malými, u iSpectora pokud nejsou extrémně poškrábané, tak se toto neděje. A to ani v extrémním vlhku.
Oceňuji také minimální zkreslení obrazu, minimálně tedy u varianty s čirými skly.

Takže pokud hledáš levné brýle, které opravdu plní, co slibují, tak vyraž do nejbližšího obchodu s pracovními oděvy. Tyto tam zcela jistě najdeš a když ne tyto, tak podobné taky za pár kaček.
A pokud máš nějaký podobný tip na vychytávku poděl se s námi v komentářích.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 27.6.2016 v 13:22

    jo, jo většinou je na trhu vždycky slušná alternativa. Ještě přikládám typ na rukavice - už několik let vozim antivibrační, pracovní rukavice od
    Makity (asi bude mít něco podobného v nabídce i Narex, Husqvarna a ostatní výrobci) teď jsem je hledal na googlu ale mají je tam jen za 670kč. Já je kupuju už asi pátou sezonu v Pracovních oděvech Brudra za cca 250 - 300kč. Kožené, velmi kvalitně zpracované, švy se nepářou, polstrování na potřebných místech + jako bonus pěkný design a barvy (jen teď nemůžu najít konkrétní model, vyhledávač na mě plive jen takový hnusný, neforemný - dobrý tak na sekání dřevníku plnýho dřeva).......pak tu máme shitový rukavičky od Foxu, nekvalitní materiál, švy se pářou, nulový polstrování na dlaních .....ale jsou růžový a mají žlutý hvězdičky a to se bikerum líbí. 600 až 900kč prosím....no koupil jsem si to od foxu asi 6x, když jsem byl mladší, ale už nikdy - vydrží sotva sezonu.

  • anonymní uživatel KoKo 27.6.2016 v 13:34

    Jo, já je taky vozim. A když děláš nebo máš někoho známýho ve fabrice tak můžou být i zadarmo ;-)

  • anonymní uživatel Fany 27.6.2016 v 17:13

    znam par lidi co si při padu o sklo z bryli rozsekli pod okem.nechapu proc všechny bryle na kolo nemaji spodni obroucky:(

  • anonymní uživatel Majkls 30.6.2016 v 10:07

    Ja treba polstrovani v rukavicích nenávidím....takže si kupuju co nejtensi a nejjemnější... tydle bryle do integraly= vypichyly oci, poskrabany celo atd. Do velké helmy velke brýle

  • anonymní uživatel Penzista 1.7.2016 v 3:10

    Taky přispějí jedním tipem. Vozil jsem rukavice fox a po jedné sezóně KO. Při hledání náhrady jsem v prodejně pracovních oděvů narazil na tyhle:
    pracovni-rukavice.heureka.cz/...
    A nikdy víc značkové rukavice na kolo. Tyhle vydržely 4 roky dh, xc, běžky, ferraty, práce na zahradě i v dílně + běžný nošení v zimě.

  • anonymní uživatel jan.dockal (cyborg (a) email.cz) 12.7.2016 v 9:32

    Vtipný narazit na tuhle recenzi. Tyto brýle jsem cca před čtyřmi lety objednal v pěti kusech. Zbyli mi poslední dva kusy, na kterých se na sklech začala loupat první vrstva. Zbytek sem ztratil nebo půjčil. Až na to že moc krásy nepobrali tak naprostá spokojenost. Funkčnost za pár kaček. Jdu si objednat další 4 kusy a mám zase na pár let od brejlí klid.

  • anonymní uživatel Karel Neugebauer (info (a) itx.cz) 14.7.2016 v 18:06

    V Mountfieldu mají značkové 3Mka za 190,-, vozíme je celá famílie a taky spokojenost.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí