Eurobike Media Days Kirchberg - úvod

Autor: Keli, vydáno: 1.7.2016

V rakouském Kirchbergu se v tomto týdnu odehrála akce Eurobike Media Day a my byli při tom. Eurobike je jeden z nejznámějších cyklistickch veletrhů na světě, v místě jeho konání ve Fridrichshafenu se bajkovat příliš nedá, a tak se loni pořadatelé rozhodli udělat testovací akci v rakouských Alpách. Loňský ročník byl úspěšný a tak nebyl důvod v tradici nepokračovat.

Akce se koná v v kitzbuhelských Alpách ve městě Kirchberg in Tirol, malé městečko obklopené kopci s mnoha sjezdovkami a plné hotelů a penzionů, turismus je zde hlavním zdrojem obživy obyvatelstva.

My jsme zde ale nebyli kvůli krásám Kirchbergu, ale kvůli možnosti otestovat kola různých značek a mrknout jaké jsou aktuální trendy. Nebudeme chodit kolem horké kaše, gravity disciplíny to zcela určitě nejsou, kola, které nechyběla snad u žádné značky jsou elektrokolo a „pluskové“ rozměry plášťů, tedy primárně 650b+, na 27,5 palcovém ráfku nazutý plášť o velké šíři, takže vnější průměr je skoro jako u devětadvacítky.

S Čertem jsme si testování rozdělili podle následujícího klíče nebo spíš byli jsme okolnostmi rozdělení, ve velikosti L bylo zajímavých testovaček minimum, takže já jsem vyzkoušel vše co se dalo a alespoň okrajově zasahovalo do gravity ježdění a Čert si vybíral to zajímavé, co výrobci nabízeli. Máme materiálu hromadu, protože jsme se snažili objet co nejvíce kol, nezdržovali jsme se až přespříliš focením a hlavně jezdili. Otestovali jsme všechny lanovkami obsluhované traily v Kirchbergu a uděláme vám spotcheck, kdyby jste do této části Alp zavítali.

Bohužel nezvládli jsme „oject“ vše co se dalo, počasí nám poslední den vystavilo stopku, když přišla bouřka a průtrž mračen, lanovka přestala jezdit a drtivá většina vystavovatelů to brala jako tečku za celou akcí. Škoda, byly tam ještě tři kola, která bychom rádi vyzkoušeli…

A na čem jsme jezdili?

Enduro pevňák od Ghostu

Finský sjezďák Pole

Švýcarský Bold Cycle s tlumičem ukrytým v sedlové trubce

KTM se orientuje téměř zcela na elektrokola

Ghost bude mít po PathRiotut i další en kolo na pružině

Zástupce pluskových kol od Rocky Mountain

Giant Trance Advanced s Sram Eagle převody

Německý Centurion

Trek Remedy komplet na Shimano, s elektrickým Di2 řazením

Sjezďák Bergamont Sirt

Trailbike na plus kolech Pole

Corratec s uložením tlumiče do silentbloku

Devětadvaceti­palcová závodní enduro raketa od BMC

Prototyp městského kola Ghost s automatickou převodovkou

Trocha prosluněné Kalifornie v podání Marinu

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí