Megavalanche 2016 a česká stopa

Autor: Kafíčko, Zbyněk Pluške, vydáno: 10.7.2016

Čeští rajdři to přežili bez úrazů a docela úspěšně, nicméně velkou smůlu měl Přema Tejchman, kterého defekt zpomalil na jeho cestě za super výsledkem. Více v reportu z místa od Zbyňka Pluškeho a fotek Veroniky Steblové a Petra Vahalíka. Další info dodává Kafíčko.

Ve zkratce: První na dvaadvacátém ročníku Megavalanche skončil Rémy Absalon s časem 43 minut před Damienem Otonem a François Bailly Maitre, Cedric Gracia na 18. místě, Přemek Tejchman na 45. místě, Petr Mondrik na 163. místě, Milan Vítek 171., náš Američan z Brna Zachary Corbin na 192. místě a 206. Zdeněk Krejčí. Kompletní výsledky zde.

Přemek Tejchman: smůla jak sviň, už v horní části chytil pomalej defekt, dofoukával několikrát až do okamžiku, kdy bombičky došly. Ve spodní části mu pak někdo půjčuje pumpičku a rve to dál, nakonec 45 plac se ztrátou 10:50, vzhledem k jízdě na defektu fantastický výsledek.
Kluci říkali, že letos v části se sněhem to nebyla jízda, ale běh o život ve sněhové kaši a 30 cm kolejích. Milan Vítek hodnotí tuto část: „ta smečka, co mě v běhu předběhla tak, když už se dalo jet tak zas překážela, páč jízda už jim moc nešla.“
Obrovskej šoumen Cedric Gracia po vyhraný svojí kvaldě dneska 18. místo.
Letos bylo zrušeno loňské nesmyslné pravidlo o nemožnosti startovat jezdcům nad 5O let v hlavním závodě, ale jen ve své speciální kategorii. Anglán Honeywood Lawrence, který loni (s Kafíčkem pozn. red.) bojoval o bednu v kategorii 50+ letos dává 141. plac.

Čekačka na gondolu finalé Pic Blanc.

Nahoře se to začíná seřazovat, včetně Zacka.

Na startu finále nechyběl ani foto press z helikoptery, ten dodává finalovému závodu pořádnou atmošku.

Závod se rozjel. Tejchman se podle slov Milana, předháněl na ledovci v běhu s Cedricem.

Start Amateuru s Pítrem Tomanem v čele. Ten bohužel nedojel, špatná náhradní duše.

Končíme, balíme, odjíždíme a foto na závěr.

Tak uvidíme jestli to příští rok vylepšíme… alarma a zdar!

FOTO: Veronika Steblová, Petr Vahalík

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí