Tip na dovolenou: vyzkoušej aktivní léto v Livignu

Autor: Keli, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 14.7.2016

Od doby, kdy se horské středisko Livigno rozhodlo rozšířit svou nabídku zimních dovolených také o letní turistiku, vyrostla v kouzelném městečku na švýcarsko – italské hranici celá řada letních nejen adrenalinových aktivit. Na vrcholcích hor najdete single tracky designované nejlepšími jezdci světa, o trochu níže pak legendární bike park Mottolino, v korunách stromů originální lanovou dráhu různých obtížností, kousek za městem ferratu v korytu alpského potoka. K dalším lákadlům patří také běh, trekking, kanoistika a windsurfing na livignském jezeře.

Poslední trendy v cestovním ruchu ukazují, že sportovně-rekreační formu cestování vyhledává čím dál tím víc lidí všech věkových kategorií. Proto Livigno i nadále pokračuje v úsilí o propojení krásné a jedinečné přírody se sportovními zážitky, ať už outdoorovými nebo halovými. Vzhledem k vysoké nadmořské výšce, Livigno leží v 1816 metrů nad mořem, je oblíbenou destinací pro trénink profesionálních sportovců. Místního zázemí s veškerým komfortem využívají např. italský národní plavecký tým, italský MTB tým, italský kánoistický a veslařský tým, národní lyžařský tým a nespočet individuálních sportovců, mezi nimi i naše Gabriela Soukalová.

Cyklistika a běh po alpských vrcholcích
Čím dál tím více příznivců si získává cyklistika, ať už jde o kola silniční nebo horská. Pokud zvolíte silnici, můžete si vychutnat trasu přes známé horské průsmyky Stelvio, Gavia, Mortirolo a Bernina, které propojují Alta Valtellina se švýcarským Engadine. Pro fanoušky horských kol je v Livignu zajištěna kompletní infrastruktura, od hotelů a apartmánů se specifickými službami až po lanovky a legendární bike park. Místní prodejny nabízejí nejnovější vybavení stejně jako možnost zapůjčení různých druhů kol (např. elektrokola nebo tzv. fat bike – unikátní horské kolo s širokými pneumatikami). V okolí Livigna najdete až 3 200 km různě obtížných trailů. 19. a 20. července se Livigno stane dějištěm závodu Bike Transalp napříč Alpami. Běžeckou sezónu pak 26. června odstartuje závod Livigno Skymarathon s trasou po hřebenech hor. Ta měří 34 km a slibuje převýšení 2 600 m. n. v. Letos v září se poprvé v Livignu uskuteční také závod Icon Xtreme Triathlon, který zahrnuje 3,8 km plavání, 195 km na kole a 42,2 km běhu.

Vodní ráj v srdci horských masivů
Místní jezero je pak ideálním místem pro kánoistiku, veslování nebo windsurfing. V nejvýše položeném vodním centru v Evropě, Aquagranda Active You, najdete kryté bazény pro sport i relaxaci. V lesích kolem Livigna se pak ukrývá zábavný park sestavený z lan, kladek a lián, díky kterým můžete doslova přelétat ze stromu na strom. Park s pěti trasami různých obtížností je velkým lákadlem především pro děti. Těm, kdo hledají zábavu namísto nebo po skončení sportovních aktivit, je určeno 250 obchodů s dutyfree cenami. Ty jsou zajímavé také u pohonných hmot.

Gastronomické pochoutky i s vůní Švýcarska
Opravdovým gurmánským zážitkem je pak místní kuchyně ovlivněna Švýcarskem. Její kořeny sahají až do dávné historie. Jsou to právě místní produkty jako mouka, sýry, bylinky, kořínky nebo legendární sušené hovězí plátky známé jako Bresaola, které dávají dohromady lahodnou chuť zdejších pokrmů. Gurmánům by nemělo uniknout datum 14. července, kdy zdejší Asociace kuchařů a cukrářů připravuje pro návštěvníky gastronomickou tříkilometrovou procházku s ochutnávkami místních pokrmů.

Aktivní dovolená se slevou díky LIVIGNO CARD
Pokud plánujete v Livignu aktivní dovolenou zahrnující sportovní, kulturní i gastronomické aktivity, využijte výhod tzv. Livigno card. Kartu dostanete na počkání ve vybraných hotelech a apartmánech nebo v místní informační kanceláři. Kromě slev u vybraných prodejců můžete využít i vstupy na vzdělávací workshopy, speciální zábavné akce pro děti, navštívit místní pivovar nebo Švýcarský národní park, popřípadě si vybrat některý z nočních programů připravených pro její držitele. Rodiny s dětmi uvítají týden od 9. do 16. července, kdy mají děti do 12 let pobyt zdarma.

Více na www.livigno.eu.

/Obchodní sdělení/

Diskuze

  • anonymní uživatel Charles (smitha304 (a) gmail.com) 25.11.2016 v 12:57

    Specifically where web can a certified psyciatrist submit content or sites for them to become fashionable?

  • anonymní uživatel Charles (smitha304 (a) gmail.com) 25.11.2016 v 12:58

    Specifically where web can a certified psyciatrist submit content or sites for them to become fashionable?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí