Nejdek 4X 2004 - 31. července 2004

Autor: Keli, vydáno: 10.7.2004

Tak už máme před sebou třetí ročník 4X závodu v Nejdku. Závod se pojede tradičně v sobotu, kvůli open air party, která následuje po závodě a a pro některé ridery je minimálně stejně důležitá jako samotný závod. Hrát budou letos skupiny Channel O. D., Nirvana Revival a Výqjety s kytaristou Stokládou z ET Bikez. Skvělou podívanou a příležitostí, kdy zkusit nové triky, bude dirtjump contest po závodě, pro ty otrlejší a v té době ještě střízlivé bude možnost zaskákat si i v noci na osvětlených dirtech.

Letos je závod zařazen do Norco Rookie Cupu, což znamená, že se pojedou 2 kategorie. Nejdříve si to mezi sebou rozdají jezdci, kterým je mezi dvanácti a šestnácti lety a kteří budou bojovat o body do poháru a poté všichni ostatní v kategorii 16+ Open.

Na trati jsme dělali pouze menší úpravy, takže ostřílené veteráni nic nepřekvapí. Máme novou časomíru, takže snad už nebude docházet ke sporným situacím :o)

Doufám, že vás přijede letos ještě více než loni a večr to pořádně rozjedeme;-)

časový rozpis:

9:00–11:30 Prezentace

9:00–12:00 Trénink pro registrované závodníky

12:30–13:30 Kvalifikace

14:00 Start I.kola závodu kategorie Rookie

ihned o skončení: Start I.kola závodu kategorie Open
po skončení závodu: Dirtjump contest

pravidla:
  • závod se řídí „Soutěžním řádem fourcrossu 2004
  • jedou se 2 kategorie podle věku
  • kategorie Rookie (12–16) je zařazena do seriálu „Norco Rookie Cup“, závodníci získají body do tohoto seriálu dle jeho pravidel
  • kategorie Open je určena pro všechny závodníky 16+
  • na kategorii Open se nevztahuje zákaz upevňovacích mechanismů na pedálech
  • první 4 závodníci v každé kategorii získají věcné ceny
  • startovné je 100Kč pro obě kategorie, za startovní číslo se neplatí žádný další poplatek. Závodníci si mohou startovní čísla ponechat
  • výsledky budou zveřejněny na www.etbikez.com a www.4x.cz

trať:
Oproti loňskému ročníku nebyly dělány žádné zásadnější změny. Mírně jsme zvětšili double mezi malým a velkým postupákem. Všechny překážky i zatáčky budou před závodem samozřejmě upraveny. Místo poslední zatáčky na nákresu je corner jump, místo předposlední lavice je velký postupák.

nákres trati
mapa:
Dostat se do Nejdku z Karlových Varů by neměl být problém.
Po příjezdu do Nejdku zabočíte na první „X“ křižovatce vpravo (u křižovatky jsou po levé straně potraviny a disco Evík – orientační bod v mapě) Na další „X“ křižovatce opět vpravo, hned za ní je „Y“ křižovatka, kde pojedete zase vpravo. Počet parkovacích míst nahoře u trati bude velice omezen (na místě, kde se ještě loni dalo parkovat, se staví dům). Parkovat se dá také u tenisových kurtů (pod rybníkem pod tratí).
mapa Nejdek

Diskuze

  • anonymní uživatel Radek Broz / etbikez.com 15.7.2004 v 20:27

    To by me zajimalo, co za lidi hodnoti clanek, ve kterym jsou propozice:o) A jeste tomu davaj prumerne trojku. (cy byste tu jeste chteli?)

  • anonymní uživatel Wintel/ETbikez 20.7.2004 v 7:39

    Tech skupin bude asi vic.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí