Víkendový výsledkový servis: Milan Čižinský na bedně na EWS

Autor: Keli, vydáno: 3.10.2016

Další víkend je za námi a opět se konalo mnoho akcí, jak u nás, tak v zahraničí. Zde je výsledkový servis, který shrne vybrané akce.

Finálový závod Světové enduro série EWS se jel v italském Finale Ligure, příhodné jméno pro píoslední osmé kolo závodního seriálu. Dráhy byly náročné, plné rozličných povrchů a bylo v nich hodně šlapání, vítězství v mužské elitě získal Martin Maes na GT, před celkovým vítězem letošního EWS Richie Rude a třetím Nico Lau. Z našich se nejlépe dařilo Michalu Prokopovi na 45. místě, Přema Tejchman 52., Milan Myšík 74. V mužských masterech si Milan Čižinský dojel pro páté místo a to mu dalo na celkové třetí místo v seriálu!!! A Vojta Bláha v juniorech 26. Kompletní výsledky zde

U nás se závodilo ve Špindlerově mlýně na Marosana End of the Season, na programu byl pumptrack, enduro, slopestyle a bikercross. Enduro vyhrává Ondra Junek, slopestyle Kuba Vencl a bikercross po deseti Michal Maroši, když se rozhodno na posledním skoku.

Sjezdovalo se také v rámci posledního 5. kola Moravsko-Slovenského EL-ENG DH Cupu na Bílé, tam dorazilo cca 130 závodníků a mezi elitními jezdci byl nejrychlejší Dodo Ondič, v masters Vlasta Hynčica, v juniorech Filip Palko, v hobících Daniel Krybus, v HT Denis Kavalec a v ženách Katarína Sykorčinová. Kompletní výsledky zde.

Foto: Honza Křenek, galerie zde

Zavíral se i bikepark Kopřivná, kde se jelo o King of Kopřivná a také Mongol race, noční sjezd na Fun trail trati, ten ovládl Čert před druhým Čertem, první Rostislav Štencel, druhý Vladislav Vaverka, kterém znáte d:key. A celkovým vítězem King of kopřivná byl Jan Voráček.

Závod 4X Pro Tour ve Azur Bike Park Roquebrune-sur-Argens ve Francii ovládl Tomáš Slavík a zajistil si tak celkové vítězství v seriálu 4X Pro Tour.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí