Test: rukavice Fist Maddo Helium Glove

Autor: Keli, kategorie: Test, vydáno: 7.11.2016

Myslel jsem si, že moje ruce zhýčkané neustálým cvakáním do klávesnice si vyžadují kvalitní rukavice. Ale je to jinak. Prošel jsem si obdobím, kdy jsem vozil rukavice s výstelkami, různými vrstvami kůže na dlani a mohutnými chrániči kloubů. Naštěstí je ta doba, alespoň pro mě, již pryč, po mnoha puchýřích a mozolech jsem přišel na to, co moje dlaně potřebují. Za tepla jezdit bez rukavek! A když je chladněji, tak jsou řešením jednoduché rukavice, co nemají žádné vycpávky, žádná zesílení a podobné vifikundace, prostě jen jedna vrstva navíc. Jedny takové jsou i rukavice australské firmy Fist.

Český prodejce TopRide.eu mi do testu dodal model Fist Maddo Helium Strap. Je ti přezdívka Maddo povědomá? Aby ne, Robbie Madison je jednou z postav světového freestyle motokrosu, která tvoří #fistarmy. A tento člověk se podílel jak na střizích, tak i na designech rukavic, „důkazem“ jeho monogram, který najdeš na ukazováčku.
A když jsme u ukazováčku, tak jeho konec, stejně jako palce a prostředníčku, je uzpůsoben pro ovládání dotykových telefonů, takže hned jak dojedeš, ještě dřív než si sundáš rukavice, můžeš čekovat, co je nového na fejsáči nebo instagramu.

Co se týče materiálů a střihu, tak ten model naprosto splňuje moje požadavky. Fist Maddo Helium Glove je jednoduchá rukavička s dlaňovou částí z umělé kůže Clarino s potištěná protiskluzovým potiskem a vrchní potištěnou částí z pružného spandexu. K tomu jednoduché stahování okolo zápěstí. Nic víc, nic míň.

Mám relativně velké ruce, takže jsem volil velikost XL, rukavice sedí skvěle, i když délka některých prstů by mohla být o fous kratší. Do velikosti L jsem se dostal také snadno, délka prstů se jevila ideální, ale spojení mezi ukazovákem a palcem bylo velmi napružené a je jisté, že by toto napětí rukavice dlouho nevydržely a povolily by. Nyní po cca třech týdnech intenzivního používání rukavice nejeví sebemenší známky opotřebení, takže je předpoklad, že mohou vydržet i relativně dlouho. Samozřejmě, když to v nich pošleš do kamenů, na jejich životnosti se to podepíše, ale to platí tak nějak obecně.

Hladká dlaň to je základ kvalitního úchopu a minimalizace vzniku otlačenin a mozolů, protože zkušenost říká, že ty vznikají především tam, kde jsou švy nebo přehnutí látky rukavic. Fist žádné švy na dlani nemá a tak se s nimi drží gripy parádně, díky potisku na dlani nekloužou ani za mokra, vyzkoušeno za deště na letošní Marosaně ve Špindlu.

Pokud vyznáváš heslo „Without gloves – we ride faster!“ a za chladna už to bez rukavic nedáváš, tak Fist Maddo Helium Glove jsou rukavice na ruce téměř necítíš a rychlý budeš stejně jako bez nich. Navíc za 590 korun získáš super stylové rukavky.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 7.11.2016 v 14:19

    no jo milý Watsone, ale jak na tom budou rukavičky po 3 měsících? aby to nebylo jako se slavnejma rukavičkama od Foxu (třeba serie Dirtpaw), který většina z nás po 3,4 nákupech definitivně hodila přes palubu jako párající se šmejd, z kterejch ti ty prsty pro obsluhu smartphonu/kamery lezly samovolně - rozuměj, rozpáraly se. 600kč taky není zrovna málo za trochu posešívaný látky. Stále tak u mě vítězí kombinace textil+ kůže u pracovních rukavic od Makity/Narexu atd. Ergonomické rukavice se naučili dělat také. Cena okolo 3-5 stovek....kůže je kůže. Kožený rukavice od Foxu by však stály 1 200kč :-D Někdo má rád ten pyžamkovej design s hvězdičkama a růzovou - i ten Makita možná v roce 2018 zahrne do své nabídky ;)

  • anonymní uživatel Ondra 7.11.2016 v 19:49

    Vozím pracovni-rukavice.heureka.cz/... a narozdíl od kamarádů co vozí látkové rukavice určené na bike, jsem spokojen... nemám důvod platit více za něco, co se prodře během pár jízd, a to nemluvím o odolnosti vůči roztržení při pádu. Peace

  • profilová fotka Pepa Kašík 8.11.2016 v 12:24

    s jakými pracovními rukavicemi máte nejlepší zkušenost? hoďte sem odkaz, díky

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 8.11.2016 v 15:22

    Makita Mak Force 1 - nemůžu teď najít platný odkaz na prodejnu - obrázek pro ilustraci www.google.cz/...

    Dost mě překvapujou ceny za Mak Force 2. V prodejnách Brudra atd. stojí okolo 500kč - na netu je ale prodávaji za 1 100kč, haluz.
    Mak Force 1 stály 290kč a design mají na pracovní rukavice víc než slušnej.

  • anonymní uživatel Donald (smithf105 (a) gmail.com) 11.1.2017 v 0:07

    I'm curious to uncover out what weblog system youre employing? Im experiencing some small security problems with my latest weblog and Id like to locate something a lot more safeguarded. Do you have any recommendations?

  • anonymní uživatel Donald (smithf105 (a) gmail.com) 11.1.2017 v 0:08

    I'm curious to uncover out what weblog system youre employing? Im experiencing some small security problems with my latest weblog and Id like to locate something a lot more safeguarded. Do you have any recommendations?

  • anonymní uživatel Robert (smithk433 (a) gmail.com) 2.3.2017 v 15:20

    Really informative blog article.Really thank you! Want more.

  • anonymní uživatel Robert (smithk433 (a) gmail.com) 2.3.2017 v 15:21

    Really informative blog article.Really thank you! Want more.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí