Test: BMC Speedfox 02 - prostě Švýcaři

Autor: Čert, kategorie: Test, vydáno: 23.11.2016

Ve Švajcu toho umí hodně. Udělat čokoládu, hodinky, vybavit svou armádu top nožíkama a pak se vyhnout všem větším válečným konfliktům posledního století a hlídat hodně moc peněz fakt hodně moc lidem. K těm penězům se tak nějak váže i vznik značky BMC. V roce 1994 si totiž jeden Švýcar řekl: „auto mám, dům mám, chatu mám, Victorinox mám, co já ještě nemám? Nemám fabriku na kola.“

A teď vážně. BMC znamená Bike Manufacturing Company (fabrika, co dělá kola). Název značí dvě věci. Jednak jsou Švýcaři opravdu vášniví a kreativní ve vymýšlení názvů a druhak si doopravdy založili celou vlastní továrnu s vlastním vývojem. Je jenom škoda, že i přes to se většina rámů vyrábí na Taiwanu. Co na plat, s karbonem si holt ví na východě asi tak nějak víc rady.

Ale teď už ke konkrétnímu kolu. BMC Speedfox je devětadvacítkový trailbike s karbonovým rámem a hlíníkovou zadní stavbou která dává 130mm zdvihu.

Testovaná verze Speedfox 02 SLX/XT je (překvapivě) osazená mixem SLXka a Xtčka. Brzdy, náboje a mírně archaicky vyhlížející pohon 2×10 tedy dodalo Shimano. Kromě odpružení od Foxu je pak v podstatě zbytek komponentů ze Švýcarska. Pláště Onza, Ráfky DT Swiss, kokpit a sedlovku si vyrábí v BMC sami. Jo, čtete správně. Na tomhle trailbiku bohužel chybí teleskopická sedlovka.

Ano, pokud máte stejně jako já pocit, že „na papíře“ nevypadá tohle kolo nic moc, ani cenovka a ani pohled na geometrii rámu, vás zrovna nenadchne. Geo není kdovíjak převratná, 435mm reach v Mku je prostřední hodnota, spíš víc ale rozhodně nejde o dlouhé kolo. Stejné číslo je i délka zadní stavby. Tady už je to o něco zajímavější, 435mm je u 29 docela málo. Extra málo to ale taky není. I bb drop 35mm je takový lepší průměr, stejně jako hlavový úhel 68,5 stupně.

Zkrátka a dobře, když si očima prolítnete katalog BMC a konkrétně tenhle model, je poměrně snadné ho přehlédnout. Navíc cenovka necelých 95 tisíc Kč není za poměrně nízko specifikované kolo (ačkoli s karbonovým rámem) zrovna málo. A barva „neudělalo se mi dobře po hrachové polívce“ tomu zrovna nepřidá.

Jak jsem měl už velice brzo zjistit, přehlížet tohle kolo by byla ohromná chyba!

Ještě když jsem je nakládal do auta, jsem se trochu kroutil při pohledu na 70mm dlouhý představec, 720mm široká řidítka, „žádnou“ sedlovku a dvoupřevodník. O tom, že devětadvácy pořád ještě nejsou úplně můj hrnek piva, škoda mluvit.

Těšil jsem se, jak si v sobě budou celou vyjížďku přiživovat tenhle plamínek nenávisti a pak to dám Švýcarovi sežrat za všechny ty roky, kdy se mají obyvatelé téhle země líp než my.

Akorát on se hodinkář po prvních pár metrech ukázal být trochu jiným kolem než bych čekal. Říkal to už Keli při testu jejich endura (Test: BMC Trailfox – devětadváca, co není devětadváca), já se musím přidat. Devětadvácy od BMC jsou naprosto, naprosto geniální kola.

Proč? Bez ohledu na barvu, je rám, základ všeho naladěný do detailu od hlavové trubky až po patku. Po blízkém ohledání můžete objevit opravdu pěkně provedené vedení kabelů vnitřkem, umístění brzdy uvnitř zadní stavby, krytku spodku rámové trubky proti kamenům, ukazatel ideálního nafoukání tlumiče na horní kyvce a integrované vodítko řetězu.

Tohle jsou ale jenom blbůstky ve srovnání s jízdním projevem rámu. Ten je v první řadě pekelně tuhý. Za to může nejenom karbon, ale i povedený virtuální systém odpružení APS. Krátké tuhé kyvky, vyztužená zadní stavba. A nejenom, že se zadní stavba nekroutí, ona i výborně chodí. Je prostě naladěná přesně tak, jak bych si to u rychlé trailové 29 představoval. Málo houpání, hodně progresivity, okamžitá reakce na pedál. Překvapivě je ale pořád docela citlivá na drobné nerovnosti. Jo, už jsem jel na kolech, co zobaly víc, málo z nich ale takhle parádně jelo. Odpružení je zkrátka výborně vybalancované. Úchylně vybalancované jsou i signály, které vám kolo posílá. Lidsky řečeno, jak často ve vás vyvolává pocity z jízdy na 29. Větší kola pod sebou totiž cítíte jenom, když jde o šlapání a jízdu – kolo vůbec neztrácí rychlost a strašně jede dopředu. Naopak, když potřebujete vyskočit nebo rychle zatočit, rozhodně pod sebou velké obruče necítíte. Bez nadsázky se BMC chová, jako sedmadváca, co strašně dobře jede.

Tohle vyladění pokračuje i na zbytku kola. Samotného mě překvapuje, že to píšu, ale ani v kokpitu bych neměnil vůbec nic. Představec je sice dvakrát delší, než jsem zvyklý vozit, v kombinaci s jezdivějším projevem BMCčka, vám dává na kole naprosto ideální polohu pro agresivní trailovou jízdu. A dokud se motám po rovnějších a hladších trailech, necítím vlastně ani potřebu teleskopické sedlovky, právě proto, že vás představec posune víc dopředu a vy na kole stojíte o kus před sedlem a ne nad ním. V téhle (musím uznat docela xc) pozici se kolo výborně ovládá a dobře se šlape. A když nemusíte laborovat se sedlovkou na rovnějších úsecích, jedete vlastně rychleji, protože ušetříte právě tyhle vteřinky a všechno to dřepování při vysouvání a zasouvání teleskopu. Je potřeba si zvyknout, ale určitě se dá bez teleskopu jezdit. Na místech, na které je tohle kolo postaveno.

A tím se dostávám k tomu, na co tohle kolo není. Rychlý trailbike bez teleskopu s poměrně xc posedem vás rozhodně nesvádí k jízdě v bikeparku. A je to tak, na nějaké seriózní technické enduro a allmountain jízdu po rozbitých a prudkých trailech, na to Speedfox buňky nemá.

Při jízdě z kopce je totiž všechno to, co milujete na šlapavém trailu, naopak na obtíž. Jste hodně vepředu na kole s docela vzpřímenou hlavovkou a krátkou zadní stavbou, nemáte teleskop a pod zadkem máte 130mm velice progresivního zdvihu, který rozhodně moc neodpustí. Ohraněné skoky a průlet spoustou kořenů? Nene. Dokonce se ke slovu dostává i negativní vlastnost 29, protože se kolo sice pořád stejně dobře ovládá, velká kola ale hůř brzdí. Obzvlášť v kombinaci s jezdivým pláště Onza Canis vzadu.

BMC Speedfox 02 je geniální a zábavná trailová 29, co se většinu času chová, jako by měla kola o palec a půl menší. Fantasticky jede, rám je lehoučký, tuhý a vyladěný do detailů. Teda skoro, chybička se vloudila i Švýcarům, vodítko řetězu je totiž příliš široké a při silovém šlapání na některé převody se občas dotkne zadního pláště a nepříjemně zabručí. Jak můžete vidět na fotkách, místa tam totiž moc není.

Samozřejmě, pokud kolo takhle jede, nemůžete od něj čekat sjezdové zázraky. Rozhodně ne v tomhle nastavení. I když kdo ví, co by s kolem provedl kratší představec, širší řídítka, teleskopická sedlovka, trochu víc sagu a ostřejší guma dozadu.

Co se týče komponentů, zmínku si zaslouží novinky na rok 2017 v podobě vidlice Fox 34 Performance s Grip patronou, nejlevnější varianta 34, která vznikla spoluprácí Foxu a toho, co zbylo z Marzocchi. Je levnější, má jiné vnitřní nohy a jinou kompresní/zamykací patronu. Při jízdě je ale rozdíl mez tím nejdražším a nejlevnějším v podstatě nerozpoznatelný, podobně jako u Piku a Yari. Fox se opravdu vytáhl a vyrobil levnou a přitom výborně fungující vidlici!

Druhou novinkou jsou nové brzdy SLX, ty přejímají stejný design a provedení páky, jako byly letošní XT. A zrovna spolehlivost letošní XT páky byla docela předmětem diskuzí, mě třeba jedna páka letos taky vytekla. Vzhledem k tomu, že jsem testoval maximálně dvě kola s XT brzdama, je to nicmoc statistika. SLX brzdí dobře a test vydržely – uvidíme, co ukáže čas.

A ačkoli se nejedná o novinku, pochvalu zaslouží BMC za použití výborných plášťů Onza, kousavého Ibexu vepředu a rychlého Canis vzadu. Bohužel, ještě stále není běžné, aby někdo přemýšlel o volbě plášťů na novém kole. Jezdci, co myslí ježdění vážně si pak musí k ceně kola připočíst ještě pár tisíc za použitelné pláště. U BMC tohle potřeba není. Tomuhle přístupu fandím!

Krátká verze: BMC Speedfox je bez nadsázky nejlepší trailová devětadvácá, co jsem kdy (při mých 175cm výšky) sedlal. Je hravá, rychlá a ovladatelná až na půdu. Vyzkoušet by je měl každý, kdo přemýšlí buď:

  • o superhravém xc kole na ježdění okolo domu a najíždění kilometrů pro DH závody.
  • o doplňkovém rychlém kole na lehčí a šlapavější enduro závody (samozřejmě při trochu jiném osazení)
  • o jediném kole do domu, které snese maratonský závod, xc závod a trailové ježdění a poskákání s kámošema.

A taky by ho měl zkusit projet každý, kdo má okolo 175cm a všechny 29 mu zatím přišly příliš „velké“ a neohrabané vzhledem k jeho výšce. Ale bacha, není to enduro ani allmountain, tuhle RychlouLišku baví běhat po rovině než se kutálet z kopce.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel sandwolf 23.11.2016 v 11:49

    a co že se vyrábí na Tchaiwanu? však tam mají lepší technologie,průmysl na to a ještě ti to udělají levněji .. Podle mě je to jedno jestli ti rám svaří Franta nebo nějakej robot či šikmookej svářeč .. BTW půlku věcí máte z Asie co půlku ..

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 23.11.2016 v 12:03

    2 sandwolf
    párada! :-D přesně kvůli takovým "kunčaftům" jako jsi ty jde Evropská ekonomika, výroba a továrny do prdele. Já třeba programově odmítám (pokud mám možnost volby a nejedná se o přirážku 200%+) všechny výrobky od žlutejch, smrdutejch tlam a raději si připlatím za práci evropana/američana.

    Je mi špatně z toho, že jsou evropští manageři tak krátkozrací a pod vidinou snadnějšího zisku a nižších nákladů na výrobu, programově přemísťujou výrobní závody k té části etnika, která umí pouze krást, kopírovat a parazitovat na know-how bílých. Proto jsem měl původní S-Works, Cube a potom RB Boxter, abych tu žlutou špínu podporoval pokud možno co nejméně. Shimano mi nevadí - proti Japoncům nemám vůbec nic. Kvituju evropský projekty a hejtuju ty Malayský, Tchajwanský, Vietnamský, Činský....3x Fuj! už i to Volvo jsem přestal mít rád :(

  • anonymní uživatel psm 23.11.2016 v 13:40

    2 Ádoš

    Už mi ten Ádoš dává smysl :-)

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 23.11.2016 v 14:04

    ? nerozumím, ale asi nemáš na mysli nic lichotivého :)
    Holt jsem se nikdy neztotožnil s "multikulty" a transférem technologií do Asijských zemí - vidím v tom ekonomický problém, který se sice už dávno projevil, ale my Evropani ho naplno teprve ucítíme. Ale třeba jsem jen xenofobní magor, který si dělá z rejžožroutů zbytečný vrásky na čele

  • anonymní uživatel psm 23.11.2016 v 14:42

    Jen vtip.
    Tak, jak jsi to napsal (myslím žlutý smrdutý tlamy apod), tak to vypadá na Ádoš = Adolf...

  • anonymní uživatel Pedro Sanchez 23.11.2016 v 15:49

    Ádoš> trochu mimo chlape, takhle černobílý (ani bíložlutý) to rozhodně není :)

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 23.11.2016 v 16:55

    2 Pedro
    Vím, že není - ale přesto si (pro tebe nepochopitelně) ponechám svůj xenofóbní, ignorantskej pohled na věc. Nemysli si, že nejsem z dob ekonomky přežranej grafama od rektorky Palatkové, kdy nám nadšeně líčila "jak strašně výhodné je přemístění výroby pro většinu komodit do Asie - vlastně super výhodné :-D to ti nestačilo, že zlikvidovali ČR v 90. letech a nemáme Poldi, Bohemia Crystal, Aero Vodochody.....prostě lautr nic?. Ale tak klidně si pochrochtávejte blahem, že jste koupili bundu z nafty za 400kč. Vím, že to nemůžu důsledně dodržet - pc, tv, hadry...spoustu věcí je z Asie, ani si to při koupi neuvědomím. Pokud však mám možnost volby - nikdy je dobrovolně nepodporuju a podporovat nebudu. P.S jo a na SAPU bych hodil granát :-D ......nečekaně ;)

  • anonymní uživatel Balanc 23.11.2016 v 17:52

    2 Ádoš: nebuď zase tak veřejně superkritický, i když ti částečně dávám za pravdu s tou honbou za penězmi. Dávej bacha na to, co píšeš, protože Aero Vodochody pořád vlastní 4 výrobní programy svých původních cvičných stíhacích letounů a na rok 2019 plánují dokončení certifikace perspektivní L-39NG.
    Tak pokud tě něco opravdu zajímá, tak doporučuji si hledat relevantní zdroje a nejednat ukvapeně na úkor emocí.

  • profilová fotka detleef 23.11.2016 v 23:07

    Ados:co to ma znamenat ,nemuzu ovlivnit ? Mas svobodnou volbu . ani poldi uplne neznicil asiat. Ze se tema hovnama,co meles radsi nezadusis

  • anonymní uživatel sandwolf 24.11.2016 v 0:13

    Okej chápu že Asiaty bereš jako cígány ( je jich sice dost :D ) ale nejsou to vemena a něco umí a určitě by tam nenabrali nějaký jelita co všechno naprasí se prober( te se děje jen u Nás v tomhle úžasně rozkradeném státě) .. Neasnášíš je ale v kapse máš tvůj debilní smartphone z číny, píšeš na klávesnici z číny, v tvojim pc jsou čínské/japonské součásty a nevím co všech no skoro všechno :D - některé značky přesouvají svoji výrobu právě do Tchaiwanu aby mohli prodávat více kusu i za lešpí ceny - viz Commencal,Giant a taky nědalají plečky co by se lámaly z dvou metrovýho dropu ..
    A jsi zasranej rasita jako každej druhej Čech i já jsem v jistích mezích

  • anonymní uživatel Pedro Sanchez 24.11.2016 v 6:32

    Ádoš> za rozkradení a výprodej české výroby a průmyslu v 90. letech ani v současnosti nemůže žádná Asie.

  • anonymní uživatel stofan 24.11.2016 v 7:04

    ados: ked ono je najsmutnejsie, ze to co tu kedysi bolo standard "zlate ceske rucicky" existuje tak v garazach nasich dedov, to co predvadzaju ludia tuna a kolko kecou okolo toho maju, tak sa nedivim ze je to vsetko vyrabane v azii kde to dokazu vyrobit pokial dostanu do ruk kvalitny material mnohonasobne kvalitnejsie a bez blbich kecov, hold my mame aspon rozum nieco vymysliet, ale keby sme to mali este aj vyrabat, hmmmm boh nas opatruj...

  • anonymní uživatel tvojamama 24.11.2016 v 7:16

    radsi kolo od taiwance nez od cecha, protože v tom českym bude mezi vrstvama karbonu nalepená žvejkačka a zatavenej vajgl, v pořípadě hliníku to bude svařený špatně a jen napůl. Češi jsou strašně líný prasata :D

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 24.11.2016 v 7:58

    2 Pedro.
    Možná nechápeš psanej text, nebo špatně píšu - já za 90. letá neobviňuji Asii. Píšu, že teď v 21. stol je tu druhé kolo rozprodávání - a to je velkej rozdíl. 2 Balanc. Máš pravdu, usnul jsem na vavřínech a pořád žil v tom, že to patří Boeingu. Nevěřim , že bude mít NG nějakej úspěch - o to už se postarají. Dopadne to stejně jako při starých výběrkách na prodej Alcy, nebo jako s LANTRINEM. Vlastně je úspěch, že jsme teď (tuším květen - červen) po letech něco šoupli do Iráku a bejvalej kolega (starší pán) tam zalítává těch pár mašin....ale srovnej si to s těma tisícema letadel, které se produkovaly. To byly zlaté české ručičky Tojemámo ;)

  • anonymní uživatel sandwolf 24.11.2016 v 11:31

    Já nevím jak vy ale lituju vůbec toho že sem se jako čech narodil co se stímhle státem stalo? snkončil komančus a všechno se rozkradlo a prodalo co né jde od nás pryč a ti co to prodali si teď sedí na prdely v pérlamentu a řídí tenhle stát :D a lidi pořád jenom remcají a nic neudělají a ani nemůžou díky EU

  • anonymní uživatel sandwolf 24.11.2016 v 14:36

    k tomu je brání trialiarda úředníku který jsou tu úplně k hovnu

  • anonymní uživatel Nguyen Van Xuan 24.11.2016 v 16:21

    2 Ados : Chlape, trochu se zamysli nad dosavadnima vecma na zivot, proste My budeme vyrabet vsechno, vsechno okopcime, prodame za levnejsi cenu, Vas trh to nezvladne, protoze to co Vy prodate za 30ooo,- my budeme mit za 5ooo,-, kvalitou je to uz stejne, mnohdy dokonce lepsi ;) Takto chodi svet, nezmuzes nic, tvoje rasisticky kecy si nech pro Sebe, jo a mimochodem, co mas proti Sape? Ze atomovku na Nas? Ha, ty jsi ale srandista :)

  • anonymní uživatel Nguyen Van Xuan 24.11.2016 v 16:27

    A to, ze je Vase republika rozkradena a je tu takovy stav jaky je, tak za to vazne doopravdy nemuze zadny jak ty rikas ''zasrany sikmoocko atomovku na ne'', muzou za to obcane jako jsi Ty, kteri budto nesli volit toho spravneho politika nebo lidi, kteri si zvolili politiky jako je Bem, Kalousek, Babis a tak, pokud vim, tak ''zasrani sikmooky zlutaci'' nemuzou v CR volit, vyjma tech s ceskym obcanstvim, tudiz se trochu zamysli predtim co napises. PS: V Cine je takove lidove prislove, nevim tedka presne jake, ale je silne nacionalisticke a je o tom, ze ''zluta'' rasa jednoho dne sni cely svet ;) :) Hezke odpoledne Vsem :)

  • anonymní uživatel tvojamama 24.11.2016 v 20:07

    Jinak my se můžem toho spoustu přiučit od Nguyenů, proč Nguyen dokáže sedět 14 hodin denně ve večerce no problem, ale na úřadě zavřou v 3 odpoledne??? Protože tam seděj líný češi...který pak remcaj jak maj málo penez a jak je svet nespravedlivej :D:D

  • anonymní uživatel sandwolf 24.11.2016 v 22:11

    úředník by neměl co remcat zvláště když jich máme až příliš mnoho to stejný i fízl a guma (fízla pochopím na co nám je) ale na co nám jsou gumy? proč se do nich rvou miliardy? k čemu? aby si mohli hrát na válku celej rok? stát v hazjlu a pomalu všechny llove jdou do prdle

  • anonymní uživatel24.11.2016 v 23:30

    Tahat politiku do diskuze o kolech? To už jste

  • anonymní uživatel Pedro Sanchez 25.11.2016 v 8:37

    sandwolf a tvojemama > zatím tady remcáte nejvíc vy. Běžte radši motat karbon a ukažte těm ametérům z BMC jak se to dělá, místo toho aby jste tady píčovali na svý lidi. Začněte hoši u sebe a hlavně něco dělejte, pak se vám možná rozsvítí...

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 25.11.2016 v 12:10

    2 Ngujéén
    Skoro jsem se rozplíval, když jsem četl ty tvoje patoky :-D
    Proč si zapomněl napsat, že ty tisíce večerek, které po ĆR rostou jako houby po dešti jsou pračky na peníze, které jsou dotované z Vašich velkopěstíren Marihunany a varen pervitinu??? proč jsi zapomněl dodat, že druhá část večerek je dotovaná Vašimi "barony" ze Sapy, kteří
    se vůbec nestydí do večerek dodávat cigarety ze shnilého tabáku, se starými kolky.....protože se Vám to v Sapě válí ve skladech 2 roky a prší do toho?? proč si zapomněl dodat, že nejvíc smrťáků, které byly před 5 lety v kauze s pajcovanym chlastem bylo právě z VAŠICH večerek?
    Proč mám na Zbraslavi, kde je 13 000 obyvatel !!!5!!! vietnamskejch večerek kam NIKDO nechodí a přesto jsou 5 let otevřené??
    Ngujene....zavři hubu, sedni si zpátky na krabici s rajčatama a radši se věnuj těm pár volům, co si k vám jsou koupit dětem pod stromeček
    hračky z ftalátů, které nemají žádné dodáky a nikdy neprošly kontrolou. Končím s OT.....nemíchejte do toho politiku. To o čem píšu, o tom nerozhodují naši zákonodárci

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 25.11.2016 v 12:15

    ty si fakt hrdej na to, že jediné co umíte je krást a kopírovat? na tvém místě bych držel hubu a šoupal keckama. Neposlouchám Orlíky, nemám holou lebku - ale nevim proč bych jako Čech v České republice měl ustupovat etniku, které šidí stát na daních ve velkém a organizovaně mezi naše mladé distribuují piko

  • anonymní uživatel tvojamama 25.11.2016 v 12:54

    taky myslim, že se diskuze trošku vymkla kontrole, ale ádoš tady holt rozčeřil vodu :D

  • anonymní uživatel sandwolf 25.11.2016 v 15:52

    vskutku :D nechal jsem se unést :D .. Pedro - co by jim měl ukazovat jak se to dělá? Já chápu proč vyrábí kola na tchaiwanu mí namísto evropě (no ale zrovna BMC není levné značka :D )

    Ádošu a co jako že si vydělávají trávou? Já si taky vydělal na bike díky trávě :D jako já nehodlám čekat rok než si našetřím na pořádný kolo a určitě si na něho nehodlám půjčit stejně tak i na ostatní věci jako třeba vzít si hypotéku a splácet ju celej život a nic z toho ale ono to tady jinak ani nejde :D nebo snad ano?
    Něaký zasraní alkáči mě vůbec nezajimají a bych byl jak dement vypitej jak půlka tohohle národa? pche

  • anonymní uživatel sandwolf 25.11.2016 v 15:53

    Možná jsem debílek možná ne :D ale v nečem mi dát za pravdu musíte :D i kdyby nepořád si pojedu svoje.

  • anonymní uživatel Nguyen Van Xuan 25.11.2016 v 17:03

    2 Ados
    rozhodne to na kole umim daleko lip nez Ty ty jeden urvaneny internetovy valecniku! HAHAHA!

  • anonymní uživatel Nguyen Van Xuan 25.11.2016 v 17:08

    jinak rozhodne se nehodlam vyjadrovat k Tvym konspiracnim az utopickym blabolum o tom jak ''zlutak'' prodava piko a travu a neplati dane a tamto a tohle....Delate to same, ruku na srdce, kdo poctive plati dane? LoL, to neni mozny, z jaky diry jsi vylezl? Proboha, je mi lito vsech lidi kteri te museji znat anebo znaji, to musi byt az priserne poslouchat Tvoje typicke hospodske zvasty, Ty jsi toho asi moc v zivote nedokazal a vecne sedis u piva s ostatnima stamgastama a stezujete si jak je vsechno na prd a ze za to muze tenhle a tamten a tamti ale pritom Ty sam nic neudelas aby se to zmenilo k lepsimu...Achjo, skoda slov a marneho casu plytvani nad omezenym clovekem jako jsi Ty ;)

  • anonymní uživatel Vacan (vacan222 (a) gmail.com) 25.11.2016 v 22:43

    Zaujal mě počet komentářů u článku, tak jsem je s naivní představou, že se něco dovím o BMC, přečetl. No, nedivím se, že máme takovýho prezidenta. A vlastně se nedivím ani komentářům, extrémisté bývají nejvíc slyšet. Jen jestli všichni, kteří nadáváme na druhé, máme zameteno před svým prahem...

  • anonymní uživatel vale 46 26.11.2016 v 8:39

    Vacane, prezidenta máme zatím o té posraté revoluce toho nejlepšího.

  • anonymní uživatel Yebo 26.11.2016 v 10:16

    Hoši končíme. Obléct a honem na kola !!!

  • anonymní uživatel stofan 26.11.2016 v 15:14

    vale 46: pokial to myslis tak ze je obrazom naroda (vecne ozrale tele) tak si dovolim nesuhlasit, poznam hodne cechov cos a vedia chovat aj normalne :D

  • anonymní uživatel sandwolf 26.11.2016 v 16:22

    Vacan - promiň ale mě vyloženě sere kam jsem se to narodil a jelikož jsem se narodil po komančismu tak jsem si nemohl ani nakrást a ani stím něco udělat jediný co jsem zatím mohl je jít zvolit prezidenta (a i to jsem se vyprdnul)
    Já jakožto mladej cápek kterej pomalu umí líp anglicky jak svím rodnným jazykem (díky disortografie) tak tady pro mě pomalu nic není ? a už jenom střádám chechtáky abych odsaď mohl vypadnout protože lidi si asi neuvědomují jak to tady je :D Makat umím,praxi nemám a i kdyby tak bych makal jak otrok za 15tnáct čistího? to mi fakt nestačí

    Jo možná stupidně remcám jako každej druhej tady v tomhle debilním státě kde lidi nic jiního než jít do práce,chlastat a znova :D jo jsou tu víjimky ..

  • anonymní uživatel chudakcek 26.11.2016 v 19:19

    sandwolf>mohl ses taky narodit v Somalsku nebo v Syrii k.okote...

  • anonymní uživatel sandwolf 26.11.2016 v 19:52

    Ale narodil jsem se do rozkradeného česka p.íčo

  • anonymní uživatel sandwolf 26.11.2016 v 19:56

    tohle je ten krásnej českej přístup jeden řekne a druhej ho pošle někam klasika tady a ani si třeba neuvědomí že má pravdu :D Kdybych se narodil jinde tak mi to bude uplně u p.rdle ty k.riple ale já žiju zde v česku jestli ti to ještě nedošlo..
    Tobě určitě papa dohodil krásně placenou práci a všecko ti koupil co? blbečku

  • anonymní uživatel chudacek 26.11.2016 v 20:24

    sandwolf> trefil ses uplne ale uplne vedle :) Zkus neresit sracky a misto toho na sebe makni a muzes zit zivot jaky chces. Nepochybuj o tom ze ses narodil v ty spravny zemi kde mas tu moznost, a kdyz se ti tady nelibi tak muzes vycestovat a zkusit to kde chces. Jo a to BMC je hezky kolo a diky za recenzi :)

  • anonymní uživatel sandwolf 26.11.2016 v 20:31

    Snažím se co se dá a v podstatě žiju svůj život nežiju to co si jednou všichni na co si zvykli .. říkáš pravdu moc si to beru až nesmyslně to řeším neříkám přímo že táhle země je k hovnu jen ty podmínky tu pro mě prostě nejsou nebo si je neumím udělat..
    Potom to tady tak vypadá :D Znovu se omlouvám všech co tyhle komenty musí číst

  • profilová fotka Stepix 29.11.2016 v 9:19

    to sandwolf: V zahraničí čekaj jen na tebe nebo co? Si myslíš že tam nebudeš muset vydělávat. Milej zlatej asi tě to překvapí, ale makat budeš muset tak jako tak a víc než si myslíš.

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 29.11.2016 v 16:28

    2 Ngujéén
    a heléé ty rozumjéét ceskíí :-) Vietnamec na sjezďáku? nevěřím, postni video. Sice už 2 roky nejezdím, ale strávil jsem na biku 15 let svýho života
    a k bikovému průmyslu jsem se nikdy neotočil zády.....ono se to nezdá, ale za ty roky jsem do kol, komponentů a servisů narval minimálně 400 000kč a vždy se prioritně snažil brát komponenty z EU, USA, CAN - tak si troufám tvrdit, že mám v této věci před svým prahem zameteno.

    Ke zbytku tvých žvástů se už nemá snad ani smysl vyjadřovat - snad jen - evidentně uhodilo kladívko na hřebíček :) to pak ti co jsou zahnaní do kouta začnou vždycky vřískat něco o tom, že ten co je v diskuzích "sejmul" je vlastně zakomplexovanej a nešťastnej člověk :-D představ si, že mě lidé v mém okolí berou jako optimistického a veselého člověka....ale proč veřejně neříct to, co my češi vidíme podobně. Chceš snad rozporovat ty tisíce razií, které jsou proti vašim černým trhům od začátku 90.let podnikány? ony jsou pak ty následné stovky reportáží v mediích jako výmysl? :-D
    Ty mě kluku vietnamská bavíš - teda spíš si myslim, že si vylágrovanej čech, kterej se schovává za Asiata - šup, běž si raději něco objednat z Čínskýho e-shopu .......ušetříš a TO SE VYPLATÍ ty joudo

  • anonymní uživatel sandwolf 29.11.2016 v 17:05

    Stepix stepix :D já ale nepsal že neumím makat to naopak v práci jsem pomalu furt a když né tak si digguju za barkem "hopsání" nelegálně a nikomu z normálních sousedů to vůbec nevadí jen nějakej blbec co se přistěhoval to šel naprášit na úřady ( btw na tom pozemku se nedá stavět a vím to moc dobře) já bych si ten pozemek klidně koupil ale 500,000Kč fakt nemám a ani si je s tímhle ufňukaním platem snad ani pomalu nevydělám leda bych zdechnul hlady.. A půjčka? to je jen past stačí občas zapnout bednu a v každé pouze mezi pořadem a máš tam 105555245212 tisíc půjček a to vám nepříjde divný? pořád si na něco půjčovat? a splácet celej život? raději bych si na to vydělal v práci třeba jako Fritzek... kdybych měl aspoń 20 litrů čistího tak snad ani nemuknu

  • anonymní uživatel sandwolf 29.11.2016 v 17:16

    a já osobně beru 14,5 litru z čehož mi zůstane cca 5 litrů a to mi má jako stačit? nechlastám,nekouřím jak půlka co půlka :D národa (jo chápu že časem se dostanu na vyšší hodnoty ale kdy? za 5 let? za 10? znám lidi co jim přidaly až začátkem tohoto roku po 8-10 letech a to jsou prosím předáci) možná to fakt vidím jen já a už fakt nemám náladu to řešit furt někomu dokazovat že tenhle stát je v hovně

  • anonymní uživatel Nguyen Van Xuan 2.12.2016 v 15:33

    Adame Tesari aKa Ados: No jooo prosim Tebe Ty bys tolik prachu nemel ani ve snu tak si tu nehraj na nejakyho hustyho capka co narval pul mega do bajku...Smesny Ty a lidi podobnym Tebe.....

  • anonymní uživatel Nguyen Van Xuan 2.12.2016 v 15:34

    Ja narozdil Tebe nebulim, ze nemam prachy a ze jsem chudej a jsem okradan jinyma rasama jako Ty ty ubozaku :DDD

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 5.12.2016 v 15:04

    2 Ngujéén

    Ano, pachatel se vrací na místo činu a tak jsem se šel po pár dnech ještě podívat, jestli si neopověděl - a odpověděl :)
    Velmi správně kluku ušatá, jsem Adam Tesař ze Zbraslavi. Nenaučili tě počty? zdá se že ne. Tak pojď počítat se mnou.

    Nechme stranou moje období čistýho XC v letech 1998-2005 - tam sponzorovali rodiče. Nicméně od roku 2005 platím z brigád svoje nákupy sám.
    Kolik myslíš, že stál S-Works team DH u kterého jsem s postupem let vyměnil asi 5 vidlic (RS Boxxer původní z roku 2004, pak Shock Works Big One, dále MZ Super-T, pak 888 R 2004, 888 RC 2005). Nepočítám ani obměny brzd a ostatních komponentů - to bych napsal slohovu práci. Pak přišel allmountain Cubík - stejná pohádka. Od roku 2009 RB Boxter - zase, prošly mi pod rukama 888 RC2X, RS Boxxer World Cup, FOX 40 RC2.....a zase nečekaně....... tuna dalších komponentů. Kdo mě zná, ví že nestřílím od boku a ví, že jsem kolem spoustu let žil (ač jako hobby jezdec)

    A když už mě tak dobře znáš, tak asi víš, že v mém případě je trochu liché psát o tom, že jsem chudý. Pravda, člověk se nemá chlubit cizím peřím -miliony jsem nevydělal, ale členové mojí rodiny ano :)

    Nehraju si na hustýho cápka, čím jako ty hlavo dutá? konstatuji svojí minulost a přístup k bikingu. Tebe jsem se však kurevsky dotknul, protože si evidentně z řad pračůráků, kteří nepochopili, co pro Evropský průmysl znamená masové přemístění výroby do asijských zemí. Co víc, jsi tak dutý, že si rochníš blahem, že kupuješ šmejdské zboží z aliexpresu. Tvůj velký problém je, že nerozumíš psanému textu - musíš se v tom zlepšit :) já nejsem okrádán - já jsem spotřebitel víš? .....Pasuje na tebe perfektně jedno staré přísloví "topící se stébla chytá".

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 5.12.2016 v 15:20

    nikdy jsem si tady za těch 11 let (co na DK chodím) nestěžoval, že jsem chudý a nemám na kolo a komponenty. Ani zde v této konkrétní diskuzi - ty mě neznáš, jinak bys dobře věděl kolikrát jsem se z mladické nerozvážnosti upsal bankám kvůli úvěrům, abych mohl dál jezdit. Co je 400 000? to dalo spoustu mejch vrstevníků za VW Passat s najetými "poctivými 50 000km" ty játro tupý. Já si kvůli investicim do kola dopřál bazarovou V70 až v 25 letech....v době, kdy měli moji vrstevníci už 7 let auto

  • anonymní uživatel Nguyen Van Xuan 6.12.2016 v 14:44

    Prosim Te, proc se chlubis? To me absolutne nezajima a urcite ani ostatni. Ze mas/mel jsi tohle a tamto a XXX veci, koho to proboha tady zajima??? Jses chudera dotknuta a tedka tu ze Sebe poustis ze Sebelitosti zvasty a zvasty a zvasty aby si o Tobe mysleli lidi jak jsi nad penezma a jak tamhle Tvuj stryc a teta a pradeda vydelali miliony...Ja narozdil od Tebe se tu nemusim vyplakat do sveta co mam za kolo a co jsem byl vseho utratit za kolo. Pohrdavam Aliexpresem a podobnym strankam kde nabizeji doslova blbosti na miru usity, ale Tebe to zajimat stejne nemusi protoze Ty musis mit veci z Juesej z Kanady z blablabla zemi......Ty a pocitat? To jo ty sasku, jeste se mi tu rozepis jaky mas klice od zamku a jak vypadaji a nazev s cislem bytu, treba budes mlcet konecne......

  • anonymní uživatel Nguyen Van Xuan 6.12.2016 v 14:51

    Kdyby ses tak nechlubil jak jses ''nad penezma'' jak tvrdis, tak ti toho Spesla nemuseli ukrast v roce 2008...........LoL Skoda slov s takovym odpadem spolecnosti jako jsi Ty a Tvym podobnym....Bez se vybrecet z toho chudinko dotknuta ;-) A ty svoje moudra a prislovi pro blbecky si nech pro Sebe, jediny blbecek v cely tady ty diskuzi jses Ty tak se uz uklidni a dej si pivo a zabrec si s ostatnima u pivka jak Te tamhle nejaky Nguyen pripravil o Tvuj sen mit vsechno kvalitni a ze zemi Zapadu Ty ichtyle....Jses socka tak mlc, az budes jezdit v bavoraku, az budes mit palac ze zlata, tak se vyjadruj....Do te doby jsou Tvoje nazory naprosto nemistne a jak se tomu rika cesky.....Hloupe...

  • anonymní uživatel Nguyen Van Xuan 6.12.2016 v 14:56

    Kdybych Ja tu placal nesmysly semhle, tak Ty by ses ani neozval, ale jelikoz je to naprosto pravda co jsem o Tobe tvrdil zde, jak jses naprosto v prd*li se vsim a hlavne s penezmi....Potrefena husa nejvic kejha....To je moje proslovi pro Tebe, kdyz uz na me zkousis nejaky svoje prislovicka a moudra Ty chudaku ublizena ;-)

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 6.12.2016 v 15:27

    Ty si mi ale afektovanej chlapec :) já sem tě v minulosti musel někde zašlápnout :(
    Cíleně překrucuješ moje slova, vyvozuješ chybný závěry a vidět tvůj text psycholog, tak si řekne "ty vole Adame, co si mu udělal??? vojel mladou??"

    Kdokoli si tuhle diskuzi zpětně pročte možná namítne, že mám hodně nesmlouvavej pohled ohledně výroby, transferu technologií, prodeji a krádeži know-how......ale tolik nenávistnejch slov vůči jedinci.... Subjektivně si říkám, že máš ze mě fakt nějakej mindrák. Pročti si svoje souvětí ještě jednou :-D příště napočítej do 10. Můžeš jednat tvrdě, ale předkládej v diskuzi objektivní argumenty.....ty ses v téhle diskuzi zmohl jen na osobní výpady

  • anonymní uživatel Nguyen Van Xuan 6.12.2016 v 16:06

    blablablablabla potrefena husa nejvic kejha krakrakra

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí