Report DOWNHILL Podkonice 2004

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 5.9.2004

V sobotu 4.9.2004 se v malé vesničce blízko Banské Bystrice, zvané Podkonice konalo Finále Slovenského pohára ve sjezdových disciplínách. Na start závodu se postavilo v šesti kategoriích na 102 závodníků z Slovenska, Polska a České Republiky.

Organizaci závodu měl na starosti bývalý závodník a v současné době funkcionář Slovenského zväzu cyklistiky (těch jeho funkcí je více, kompletní výpis je na www.ceman.sk) Štefan Čeman, organizace byla výborná, vše klapalo jak mělo, trať byla kvalitně připravena, snad teda až na docela punkové ochrany u stromů u trati.

Trať v Podkonicích by se dalo rozdělit na dvě části, horní část je široká a rychlá, spodní část je spíše užší a techničtější. V krátkosti popis 1700 metrů dlouhé trati s převýšením cca 300 metrů, startovalo se z rampičky postavené na silnici, následovala široká kamenitá cesta, esíčko a už jsme u prvního skoku trati, nazývá se Lowflyer, a s délkou jedenácti metrů budil respekt, ne ani tak kvůli své délce ale kvůli tomu, že jednalo o přescesták, rozdíl mezi odrazem a dopadem byl cca 2.5 metru, tento skok stejně všechny ostatní se dali objet, což také většina závodního pole využívala, jen pár letců z Elity si to tam posílalo. A pokračujeme po trati, následuje odkloněná louka, na které se zatáčí točí doprava, sjezd na kamenitou cestu, po točce doprava svištíme v docela solidních kudlách do lesíku, výjezd z lesíka, krátký přescesťáček a jsme u druhého velkého (a největšího) skoku na trati, tentokrát se honosí jménem Heliporter (nebo Harry Porter ??? :-)), jedná se o malinký paletáček, ale protože se k němu přijíždí v velké rychlosti kope poměrně daleko, podle pořadatelů 17 metrů. Po dopadu najíždíme do esíčka na louce, ve velké rychlosti bunnyhop přes skalku a nájezd do druhé techničtější části trati, vjíždíme do lesa, cesta se rapidně zužuje a jsme u posledního skoku zvaného Gumopuška, který je sice malá mrdka, ale specialitkou je, že se skáče přes strom, jedeme dál po uzké kamenité lesní cestičce, sem tam zatáčka, výjezd z lesa mezi zahrádky a jsme ve vesnici, sjezd na silnici a dojezd na náměstí.

V sobotu již od rána vyváží závodníky start trati 3 nákladní auta, takže takže trénink probíhal opravdu kvalitně, do dvanácté hodiny mají všichni potrénováno, následuje hodinové uzavření trati a v jednu se začíná závodit. První na trať vyjede v minutových rozestupech trojice žen, následují veteráni, hobýci na celopérech následují hobýci na pevnácích, poté junioři a poslední kategorií jsou střelci největší – muži Elite. Závodí se jak o život a závod uspěšně pokračuje do druhého kola.

V ženské kategorii bylo již před startem jasné, že všechny zůčastněné se umístí na stupních vítězů, otázkou bylo jak. Nejlépe se s tratí poprala Katarína Šišková před Annou Sojkou a třetí flek brala Helena Bočková. V hobby celopérech jasně zvítězil Peter Gerši, pevňáky ovládl Erik Chudě, v juniorech byl boj o první místo nejtěsnější Pavel Čep pokořil Michala Kotrlu o 36 setin. Elitu ovládl Filip Polc, před Vlastíkem Hynčicou a třetím Maciejem Jodkem z Polska.

Po skončení závodů následovala večerní párty, ze které report nebude, protože tou dobou jsme už byli do naší vlasti, ale podle všeho na ní zůstával Jose Spáčil, tak třeba v komentářích popíše atmosféru.

A pro doplnění, oficiální web stránka závodu je www.podkonice.sk/dhp2004 a kompletní výsledky najdete zde

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Pista Ceman (ceman (a) ceman.sk) 5.9.2004 v 20:25

    cau Filip,

    som bohove rad, ze som Ta konecne stretol a ze si prisiel. dik!

    len sem napisem par oprav (ak mozem...):
    - pretekarov bolo 104
    - ten skok heliporter sa volal tak preto, lebo na dhp2002 pri nom pristal 2x vrtulnik...
    - nakladnych aut bolo 7
    - party bola maso... viac nech napise Jose, ak bol...

    a este jedno info na zaver: uz mam nejake foto aj z pretekov a aj z party (huuuuusteee), tak ked stihnem (do tyzdna), tak to dam na www.dhpodkonice.sk.

  • anonymní uživatel Pista Ceman (ceman (a) ceman.sk) 6.9.2004 v 20:27

    nemas za co dakovat. ja dakujem vsetkym, ze boli + som rad, ze sa to vydarilo. ale tu party mozes ozaj lutovat! :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí