Test: větrovka Poc Resistance Mid Jacket

Autor: Čert, kategorie: Test, vydáno: 14.12.2016

Podzim je tady a s ním vánoční běsnění, bordel v autě. Jo a taky mokro a zima. A všechny tyhle věci, vám může pomoct vyřešit, nebo minimálně odsunout na okraj vejlet na kole ve slušné bundě. No a kde hledat lepší bundu, než ve Švédsku.

Poc Resistance Mid Jacket není žádná péřovka, ale „běžná“ větrovka, tzn. bunda, která „neprofókne“ a tebe „neofókne“, jak říkala bábička. Pro mě je větrovka asi nejpopulárnější kus oblečení na kolo, když se trochu ochladí, protože tím, že neprofoukne si ji rychle „vyhřejete“ a není potřeba mít na sobě x vrstev oblečení. Většinu podzimu a jara vozím jenom spodní triko, dres a větrovku a výborně to funguje, navíc pokud chcete být #enduro a nevozit batoh, je tenká větrovka boží i v tom, kolik zabere místa. Málokterá bunda vás dokáže takhle zahřát a přitom je možné zmuchlat ji do kapsy. Jasně, není to na vysedávání venku nebo nějaké delší prostoje, prostě oblečení na jízdu. Větrovku aplikuju i v létě když prší, protože jsem díky ní relativně v suchu.

No a protože ve větrovce trávím fakt hodně času na kole, zajímalo mě, jak vyladěná asi může být větrovka od tak prémiové značky, jako je POC. Jo, je na posouzení každého z vás, jestli jste ochotní dát skoro 5 tisíc Kč za tenkou podzimně/jarní bundu. Ale /spoiler alert/ u POC, jak už maj ve zvyku, zase vidíte, kde ty peníze jsou.

Za prvé je tahle bunda šíleně pohodlná a přitom šíleně lehká. Za druhé má vyladěné detaily do nesmyslu a za třetí je ze super materiálu, co vás ochrání nejenom před větrem, ale i před vodou.

Jedno po druhém. Střih bundy je prostě super, nejsem zrovna konfekční cyklistická postava, protože mám poměrně neobvyklou cyklistickou věc, říká se ji ramena. Materiál je na větrovku překvapivě pružný, takže mi prostě sedí.

To co mě ale baví nejvíc, je to jak je vidět, kde všude se u týhle bundy přemýšlelo. Všude.

První co zaujme, jsou vyztužené rukávy od loktů dolů. Proč? Protože tahle bunda musí vydržet i smotku do hromady štěrku a průlet ostružinama. A díky kevlarovým rukávům vydrží. Super je i umístění náprsní kapsy, ideální třeba na brejle, když začně všude lítat bahno a vy si nechcete zničit skla. Kapsa je překvapivě bahnotěsná, takže všechno v kapse zůstává čisté. Když prší, mobil bych si tam asi nedával, protože se z jedné strany potím, z té druhé zase prší. Ale a věci kterým nevadí vlhko a často chcete je mít po ruce je to super místo. Jo, ještě ad rukávy a pocení, z vnitřní strany v horní části rukávu a podpaží je bunda naopak perforovaná a odvětraná, aby všechno přebytečné teplo a mokro mohlo ven. Kapuce, do které se vejde celá helma, ale pro případy, když ji chcete mít dole, jde stáhnout, aby nedělala padák. Další špetka vymazlenosti. Super jsou i megapružné lemy rukávů, takže rukávy jdou vyhrnout a i přes to že mám docela velké předloktí, nefungují jako erekční kroužek na ruku.

Jezdí se v ní parádně, má mírně prodlouženou zadní část a o tom, co všechno snese a nepustí dovnitř, jsem se přesvědčil už v létě v Kirchbergu, kdy nám trochu sprchlo a poslední jízdu by na mou funkci sedělo spíš háček/zadák, než jezdec na kole.

POC udělal nejlepší větrovku, co jsem kdy jezdil. Pohodlná, odolná, odvětraná. Pokud vám přijde, že je hodně modrá, tak je. Oficiální označení barvy je docela divoké – lactose blue. Naštěstí je v nabídce i její černá verze. Tomuhle kusu hadru ale nemám co vytknout. Jo a taky má Recco vyhledávací systém, takže až se ztratíte na Aljašce, Sahaře nebo v Líšni, všude vás najdou o fous líp.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Petr 14.12.2016 v 6:29

    Zkuste ještě otestovat někdy něco od Endury z ExoShell60 - minimálně co do materiálu zatím nejlepší, co jsem měl na sobě, a že toho díky horo-aktivitám bylo docela dost... Teď od nich mám dvoje kalhoty, krátké a dlouhé - jen ty krátké by mohly být o chlup delší, aby nelezla noha nad chráničem, protože pak na ni fouká. A dlouhé by mohly mít kapsu. Ale jinak jsou dobře střižené, ultra lehké a dá se projet i wapkou, aniž by byl člověk mokrý, a přitom to nepropotí zevnitř...

  • anonymní uživatel tcq 14.12.2016 v 13:03

    Jako bunda urcite super, ale ta petka je nesmysl. Toto je normalni spotrebni vec, clovek parkrat nekde spadne a je po tom ... To je tak pro ty co nepadaj, tedy ne pro me :-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí