Rozhovor: s MRSN o CanaDream GoPro reports

Autor: Keli, kategorie: Rozhovor, vydáno: 15.12.2016

Projekt nazvaný CanaDream jsme zaznamenali již během sezóny 2016. Jednat se mělo o cestopisnou výpravu nejen samotného Michala Marošiho do BC mezi indiány a medvědy a hlavní složkou mělo být kolo a divoká příroda. Kameru a střih měl na starosti světoběžník a všemi známý a uznávaný Martin Vrbický. Kdo dokument ještě neviděl má možnost jej shlédnout u nás na d:key nebo Red Bullu.

Obsah dokumentu měl široký význam a pro spoustu lidí byl jistě velkou motivací. Vyvrcholilo to premiérou v Radlické sportovně a od té doby se stále s tímto dílem setkáváme. Jsou to např. besedy nebo promítání na tvých akcích. Naposledy jsme zaznamenali nespočet snímků z tvé ruky. Pověz nám o tom více a přibliž nám obsah a formu.
MRSN: Během ježdění jsme používali GoPro kamery pro případné použití do hlavního dokumentu. Nakonec se podařilo nashromáždit asi 50GB materiálu a tak jsem se během selektování pustil i do střihu. Začal jsem dělat jednotlivé edity na přeskáčku podle nálady a nahrával to na své Vimeo nebo FB, napsal o tom jednoduchou informaci, o čem to bylo a kde se jednotlivá lokalita nachází a jakej jsme z toho měli pocit.

Kolik ti to zabralo času a kolik dílů to nakonec přineslo?
MRSN: Nejtěžší bylo si všechny záběry zaškatulkovat a prohlédnout, ale byl jsem k tomu tlačen ze strany Wrbitche. Edity se dost lišily podle množství natočeného materiálu. Některý díl mi trval třeba jen jeden večer a s některým jsem se trápil i tři týdny. Nakonec je z toho 24 dílů a trvalo to celkem 15 měsíců.

Jakou techniku si používal během natáčení a posléze v postprodukci? Co si od toho očekával?
MRSN: Použité záběry jsou točeny pouze na GoPro HERO4 black a Session a střih v iMovie. Nic co by se musel člověk učit dlouhé hodiny. Osobně jsem od toho nic neočekával, šlo jen o to přiblížit lidem o čem všem to je a dát jim návod jak si zpestřit život. Koneckonců je to i památka pro nás zúčastněné.

Můžeme očekávat další projekty i v roce 2017? Máš už jasno, na co se můžeme těšit?
MRSN: Chystá se další snímek pro Kolovnu.cz a mělo by to být v zimě. V plánu je udělat jarní a podzimní edit o backcountry s kamarádem Patrikem Chajdou Procházkou a rád bych se opět podíval do Kanady a natočil další dokument, který se zrovna uceluje:-)

Slovo závěrem?
MRSN: Nejsem typ, který by dával lidem moudra a tak touto cestou bych rád poděkoval lidem, na které se mohu obrátit. Však víte, o koho se jedná! DÍKY všem za support a v sezóně 2017 sportu zdar!!!

Poslední díl GoPro editu níže a ostatní je možné shlédnout na Vimeu.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel 287813 (chcimitsvwag (a) gmal.com) 15.12.2016 v 6:24

    ach, já nevím co si vlastně tyhlety projekty vlastně myslí.. Nevidím indiány a už vůbec né medvědy, zase jen spousta vůně kolem .. Jen navoněné ježdění běžného kanaďana. Tohle není strop a do top sekce tomu chybí look. Kdo je za tím vším ? Západní ilumináti nebo spíše východní komunisti ? hmm ? to je samý pojem trail, a enduro , projekt lol projekt .. projekt je to že vezmu kolo a jedu do kanady a mám kolem toho příběh o nějaké myšlence ? Vždyť místní tam jezdí jak do krámu pro rohlíky a netočí o tom jakýsi dokument Rolf . 1,2... 3 tohle již není původní myšlenka zakladatelů MTB .. to byla podlaha a teď to jde do stropu .

  • anonymní uživatel Tony 15.12.2016 v 10:40

    Mě napadá jenom jedna věc... kluci jste dobrý, že jste do toho šli, poznávám tam i svoje kámoše a o tom to snad je ne:) takže jen tak dál MRSN, vždycky se těšim na nějakej podobnej edit a myslim, že nejsem sám a že tady kolega něco mektá o východních komunistech atd, at se jde z toho radši rozumbrada vyspat...!

  • anonymní uživatel 287813 (chcimitsvwag (a) gmal.com) 15.12.2016 v 12:43

    řekl jsem svůj názor a tedy jsem někdo a osobnost! Starej se o sebe jestli dost spíš . Nevím proč kolem videa musí být takový humbuk a osvěta.

  • anonymní uživatel stofan 15.12.2016 v 12:53

    287813: no co no, natocili video, uverejnili, a ty si kolem toho udelal humbuk :D bacha aby ti nepraskla cievka..

  • anonymní uživatel mates (mates2502 (a) gmail.com) 15.12.2016 v 13:22

    Hatenotdeadvolové

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 15.12.2016 v 13:45

    Timmyyy!!!!

  • anonymní uživatel 287813 (chcimitsvwag (a) gmal.com) 15.12.2016 v 21:08

    stofane neměj péči.. Já mám cévky jako ocelový lana

  • anonymní uživatel he he 16.12.2016 v 11:30

    287813: skus prejst na hydra...

  • anonymní uživatel Cyglista 17.12.2016 v 10:16

    Tvl koho ještě zajímí MRSN? To každej fousatej lulan co jede do Kanady musí cpát svoje gopro srajdy na D:Key, aby byl jako zajímevej?

  • anonymní uživatel Jura 18.12.2016 v 21:08

    Cyglsito, nech si to narůs taky a neser...ale videa s poletama nehoráznejma jsou fajn, na to nemáš. Ale jen díky Skautíkovi, kterej tomu dává lidskej rozměr nebo aspon takovej rozměr, když s nim člověk párkrát v Negrech nebo Všenorech pojezdil...:)

  • anonymní uživatel 287813 (chcimitsvwag (a) gmal.com) 19.12.2016 v 6:08

    jedou přes půl světa a pak je z toho kopice fotek vlastních velkých hlav a z přírody mám velký prd :( to není lidský rozměr .. Tak si foťte hlavy ať jste teda jak se říká cool a lidé vás pak na těch internetech chválí . Hlavní je se zavděčit a líbit se ostatním s tím směšným účesem

  • anonymní uživatel Cyglista 19.12.2016 v 17:33

    Hej 287813, mluvíš mi z duše! :-) Jezdit můžou jak chcou, když vypadajou jak lulani, chovajou se jak lulani.... prostě fousatí lulani! Si myslijou jací nejsou husťoši a přitom jsou trapní....

  • anonymní uživatel Tomáš Savko 21.12.2016 v 12:39

    Hoši hoši, myslim tedy vás co se tu upisujete jako když z vás sračky lítaj. Hele proč sem teda na Dolekop lezete, když remcáte, čumte si na něco jinýho vy rypáci, mužete bejt vůbec rádi, že to sem tyhle kluci sypaj! A jestli má někdo máničku nebo palmičku, každýho věc ne? Takže hoši, )Trochu víc optimizmu pod stromečkem a ostatním hodně zdaru v DH a FR počinech!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí