Report Fourcross a Downhill BMX v Přerově

Autor: Petr Slach, kategorie: Report, vydáno: 16.9.2004

V sobotu v den „D“ přesněji 11. září 2004 se konal závod Fourcross a Downhill BMX v Přerově.
Trať se oproti loňsku změnila pouze ve vrchní pasáži a to dost zásadně. Místo dvou malých dvojskočků vyrostly na trati dva obří dvojskoky. Tuto technicky náročnou sekci skákala jen hrstka těch nejlepších jezdců.

Vzhledem k tomu, že šlo již o druhý závod na této jezdci oblíbené trati, dala se předpokládat početná účast jezdců na MTB a BMX kolech. Zklamáním byl počet přihlášených jezdců na bmx kolech, v kategorii Elite Bmx pouze 4 a v kategorii Junior Bmx pak 3 jezdci!!!!!!!!
Horáčů se na start kvalifikace postavilo celkem 33 jezdců. Do pavouka postupovalo 32.
V kvalifikaci byla vidět skvělá technika a opravdové umění jezdců, ale také krkolomné pády. Nejlepší čas zaletěl brněnský jezdec GT Czech Teamu Tomáš Slavík. Ten vyhrál i všechny postupové jízdy.
Už v osmifinálových jízdách probíhaly ostré souboje, ale ty nejdůležitější bylo vidět až ve čtvrtfinále. Tam podlehl v boji o postup další favorizovaný brněnský jezdec Honza Novák(tbb-bike. cz) před Tomášem Menčíkem(Favorit Brno) a Jaroslavem Peškarem(Sporton Šumperk). I bikrosový mág Tomáš Trombik z Třince musel sklonit hlavu před neméně zkušeným Michalem Červenkou(Cyklo Jiřička) v boji o druhé postupové místo.

Další lámání chleba přišlo v semifinálových jízdách. V první nejlépe obstál Tomáš Slavík a Marek Černý, kteří si tak zajistili účast ve velkém finále. Do malého finále šel tak místní rider a stavitel tratě Jan Maček spolu s Michalem Červenkou. Druhá semifinálová jízda byl největším překvapením. Od startu nejlépe odpálil Lukáš Bárta, který si své vedení udržel. Start vůbec nevyšel Tomáši Menčíkovi, který v první zatáčce spadl. To znamenalo účast v malém finále tj v boji o 5–8 místo. Největší boj se odehrával o druhé místo mezi Jaroslavem Peškarem a Radimem Kvačkem. Lepší startovní pozici měl Radim Kvaček(GT Czech Team), který byl ještě do druhé zatáčky druhý. Nevyšla mu ale horní technicky náročná pasáž a propadl se na místo třetí.
V malém finále si již vše vynahradil a systémem start-cíl vyhrál, takže mu náleželo celkově páté místo. Jako druhý v něm dojel Tom Menčík(6. místo) pronásledovaný Janem Mačkem(7. místo) a Michalem Červenkou(8. místo)
Celkovým vítězem se stal Lukáš Bárta z Ostravy, který musel čelit stíhací jízdě Tomáše Slavíka. Za nimi bojoval Jaroslav Peškar s Markem Černým o třetí místo. tento těsný boj nakonec vyhrál Jaroslav Peškar.

V kategorii Junior MTB do 16 let byl suverénem David Požárek z Favoritu Brno, který vyhrál všechny jízdy, včetně finálové. Za ním se pak umístil místní Jan Berka. Třetí místo obsadil Aleš Dobřan, čtvrté Dan Běličký.

Kategorie Elite BMX se jela vzhledem k počtu 4 jezdců na součet. Nejlepších výsledků dosáhl bikrosový veterán Martin Sehnal následován Michalem Berkou, Jakubem Koutným a Radimem Sousedíkem.
Kategorie Junior BMX byla doménou místních třech jezdců a to v pořadí Michal Hrubý, Martin Trnkal a Jakub Čablík.
Fotogalerie http://tbb-bike. cz/index.php?cla­nek=32
Výsledky a video http://83.240.5.142

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí