Český pohár 4X v Přerově-Žernavě

Autor: Martina Slachová, vydáno: 29.9.2004

Poslední závod v seriálu Českého poháru 4× přilákal do Přerova celkem 87 jezdců. Po příjezdu a zaregistrování se začalo trénovat. Během tréninku došlo k několika krkolomným pádům.Ne zrovna příjemným překvapením byl velmi pomalý zásah rychlé záchranné služby.
Zatím,co se Radim Kvaček se Zdeňkem Floriánem a dalšími několika diváky snažili ošetřovat raněného pilota, pomalejší záchranná služba scházela po trati nedělním vycházkovým krokem. Naštěstí se jezdci nic životu nebezpečného nestalo.

A pak to začalo! I přes občasné mrholení závodníci odjeli kvalifikaci.
Vzhledem k počtu jezdců kategorie Hobby (60) postupovali všichni a tak se v kvalifikaci bojovalo jen o postavení na startu v dalších jízdách. Nejlepší dráhu si tak mohl vybírat domácí Ondra Klimeš.


©Vít Rumíšek (rum@cbox.cz)


V kategorii Hobby plynule postupovali hodně ostřílení jezdci jako třeba Karel Tamme, Martin Vrba, Jan Maček, Tom Menčík, který měl ale smůlu v jízdě, kdy se mělo rozhodnout kdo půjde do malého a velkého finále. Tomovi vypovědělo kolo službu a tak se musel spokojit s malým finálkem. Smůlu měl taky David Požárek, který měl sice nejlepší start, ale zapletl se do nepříjemné kolize. David spadl a odešel z tratě s naraženými ledvinami. Další nešťastník byl Honza Novák, který měl už téměř jistý postup do další jízdy, ale v zatáčce se chtěl podívat jaký má náskok a téměř neuvěřitelně vylétl z tratě.Než Honza posbíral svoje kolo a sebe, přišel o postupovou pozici.

Výsledky Hobby 

1. místo Karel Tamme
2. místo Štěpán Tumpach
3. místo Jan Maček
4. místo Martin Vrba

A nejlepší na závěr! Elitní 27 byla plná zvučných jmen, např. Michal Prokop, Kamil Tatarkovič, Michal Maroši, Filip Matuš.
Největší pohoda a radost z jízdy vyzařovala opět z Michala Prokopa, který opět překvapivě vyhrál kvalifikaci. Naopak překvapením byl Michal Maroši, který spadl už v kvalifikaci, a posléze v pavoukovi, takže vypadl ani sám nevěděl jak. Smůla v elitě padla na Radima Kvačka, který z 1. místa spadl a o postupu si mohl nechat jen zdát.
A kdo se probojoval do finále? Michal Prokop, Kamil Tatarkovič, Lukáš Tamme a Tomáš Slavík. Všechny asi nejvíc překvapil právě Tomáš Slavík. Tento skvělý bikrosař svou technikou a rychlostí proplouval závodem tak, až se ocitl ve finále, kde nakonec vybojoval 2. místo.

Výsledky Elite 

1. místo Michal Prokop
2. místo Tomáš Slavík
3. místo Kamil Tatarkovič
4. místo Lukáš Tamme

Tento poslední závod se opravdu vydařil. Organizace byla skvělá bez zbytečných prodlev. Oproti loňské sezoně opravdu velký skok.
Počasí si nakonec dalo říct, bylo pod mrakem, chvilkami sprchlo.

Těšme se na příští sezónu!!!

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Marv 30.9.2004 v 8:04

    Hů u Slachů píše celá rodina ale jinak dobre report Martino hee jen tak dál

  • anonymní uživatel Zdeněk Pól (info (a) polis.cz) 30.9.2004 v 10:41

    Jen pro upřesnění, závodníků bylo celkem 87, 60 Hobby a 27 Elite.

  • anonymní uživatel Martina 30.9.2004 v 18:38

    Děkuju Vám za upozornění.Údaj byl již opraven.

  • anonymní uživatel AdoBiker (ADAM3000 (a) centrum.cz) 1.10.2004 v 7:47

    S tou zachrankou to zas tak hrozne nebylo akorat mi tu dlahu moc pritahli:-)

  • anonymní uživatel Tomas 1.10.2004 v 23:53

    Jenom by me zajimalo, jestli uz ma autorka clanku kluka? :o)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí