Hobbits Fairy Tales - Myšák a Vanik na Zélandu #6

Autor: Milan Myšík, kategorie: Report, vydáno: 14.2.2017

Na celý šestý týden jsme zaparkovali naší Žlutou bestii na dvorku u Ádi a Eddiho v Queenstownu, u kterých jsme našli skvělý azyl a ještě jednou jim za to velký díky. Tím pádem jsme celý týden hoblovali místní bike park, který se mi začíná líbit čím dál tím víc, za to kolo naříká víc a víc. Taky jsme našli sakra těžký, prudký a skalnatý traily z Queenstown hillu a co je nejlepší, že pod ním přímo bydlíme a nahoru to máme 20 minut. Z Queenstown hillu vede mraky traiů, které se kříží a nebojím se říct, že jsou hodné úrovně EWS. Poté co jsme je objevili, jsme si připadali skutečně jako v ráji.

Navštívili jsme taky kopec nad gondolou, kam vede lehce stoupací a technický trail. Pod vrcholem kopce má pomník Kelly McGarry, který zde loni tragicky zahynul. Na vrcholku je nádherný stůl a nápisem FOREVER A LEGEND. Z tohohle místa vede asi nejhezčí trail vůbec a to Salmon Run, který je dlouhý, technický a ideální na enduro. Jednou jsme vyrazili společně s českou partou (já, Honza, Jirka, Martin a Rosťa) na Coronet Peak. V této oblasti jsou nádherné traily střední úrovně ale za to s jedinečným výhledem do údolí a na hory, prostě boží. Nejprve jsme šlapali po svých nahoru a dolů, potom už jsme se točili a shuttlovali na trailu Rude Rock, který je znám z hodně videí.

Víkend jsme opět strávili na závodech. Ve středisku Cardrona (1800 m. n. m.) se jel závod 100% Gravity Enduro. No bylo to něco mezi endurem a downhllem. Jely se totiž 3 RZ, ale každá dvakrát a sčítali se nejlepší časy z každé RZ. Na start se využívala lanovka a shuttly. Značení tratí bylo hodně v punku, a tak kdo chtěl, našel si i celkem výraznou zkratku. Pokazil jsem hned jedničku, kde jsem byl 8., dvojka a trojka už byly lepší a bral jsem 2. a 3. místo. Celkově tedy 4. místo se ztrátou 0,3 s na 3. místo. Honza skončil 8. a Martin Komínek 22.
Závod jsme si užili, byla sranda a celý den se jezdilo až se prášilo za kočárem.

Teď ještě dojíždíme 50 jízdovku v bike parku, na víkend se přesouváme na východ do Dunedinu, kde pojedem poslední závod NZ DH national series.

Sledujte náš trip na fb Bike Trip To The Hobbits Land, Milan Mysik #61 a Jan Vaner fanpage. Všechny díly jsou ke shlédnutí na youtube kanále.

Díky sponzorům, bez kterých bych tento trip nemohl uskutečnit: GT bicycyles, KURsport.cz, Mitas bike tyres a dále Dakine, Uvex, Protocycles, Muc-off, Sponser, Outdoorweb a Rehabilitace Kateřina. Speciální díky patří GoPro, bez kterých by nebylo žádného materiálu.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel STK 15.2.2017 v 10:08

    Co máte za průměr kol? 27,5?

  • profilová fotka Keli 15.2.2017 v 14:44

    Ano, 650b. Borci jezdí GT Sanction, loni jsme testovali:
    dolekop.com/...
    dolekop.com/...

  • anonymní uživatel STK 16.2.2017 v 9:44

    Dík za odpověd a 650b znamená přesně co?

  • profilová fotka Keli 16.2.2017 v 10:07

    650b je správné označení velikosti 27,5" kol, protože reálný průměr kola neodpovídá 27,5", ale pro zjednodušení se používá právě tento termín.

  • anonymní uživatel hobbit 16.2.2017 v 13:32

    myslim, ze nemas pravdu keli...

  • profilová fotka Keli 16.2.2017 v 14:29

    hobbit: obávám se, že mám pravdu.
    Citace z wikipedia potvrzuje : "27.5 mountain bikes, also called tweeners, are mountain bikes which use a wheel that is approximately 27.5 inches in diameter with the mountain bike tire installed. The wheel size is also known as ISO 584 mm and 650B.", zdroj: en.wikipedia.org/...

  • anonymní uživatel STK 17.2.2017 v 11:29

    Díky Keli:)

  • anonymní uživatel Jara 18.2.2017 v 21:16

    Vždyt ten skřet ani neví na čem jezdí......................

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí