Hobbits Fairy Tales - Myšák a Vanik na Zélandu #8

Autor: Milan Myšík, vydáno: 28.2.2017

Osmý týden jsme zahájili návštěvou Christchurche, kde jsme měli v plánu drtit místní bike park, bohužel ho těsně před naším příjezdem zavřeli kvůli ohni, který vzplál na kopcích Porthills nad městem. Udělali jsme rychlou návštěvu města, na kterém se hodně podepsalo, že leží nad střetem litosférických desek. Pohromy, které tu nadělalo zemětřesení v posledních letech, vlastně i měsících jsou vskutku vidět téměř na každém rohu. Čekací doba na přepletení zadního ráfku byla až 3 týdny a tak rychle o kus dál.

Našli jsme jen jednu oblast, kde byly takzvané mikrotraily a pak už jsme sedli do auta a jeli směr Mount Hutt. Další z mnoha lokalit, které si získali mé sympatie, traily neztrácely plynulost, obtížnost a když chtěl, tak se člověk i proluftoval.

Z Mt. Hutt jsme si to namířili směr Craigeiburn. Krajina kolem Craigeiburn se mi zalíbila, vysoké hory, jezera, skály, to co jsem tady nemohl pořádně nalézt jsem viděl až osmý týden. Přišlo mi to jako Alpy na pušti. Prostě nádhera. Zároveň jsem tušil, že etapák Trans NZ, který tu začínal, začně pěkně z ostra a že úvodní dva dny nebude žádný med co se týká fyzické náročnosti. Mezitím co já jsem trénoval Vanik litoval, že si nevzal boulderingové vybavení a tak se šel uklidit do jeskyně, kde se mu lepili pstruzi na paty.

A protože zlobíte a neposloucháte, tak jsme pro Vás připravili speciální díl Hobitích pohádek, kterým zdravíme naší oblíbenou lyžařku Terku Kmochovou a držíme jí palce v nadcházejících kláních na MS neslyšících. Tak to sledujte.

Sledujte náš trip na fb Bike Trip To The Hobbits Land, Milan Mysik #61 a Jan Vaner fanpage. Všechny díly jsou ke shlédnutí na youtube kanále.

Díky sponzorům, bez kterých bych tento trip nemohl uskutečnit: GT bicycyles, KURsport.cz, Mitas bike tyres a dále Dakine, Uvex, Protocycles, Muc-off, Sponser, Outdoorweb a Rehabilitace Kateřina. Speciální díky patří GoPro, bez kterých by nebylo žádného materiálu.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Dany 2.3.2017 v 9:47

    Nechutný, nechutný, nudný!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí