Moravská liga Hranice

Autor: Petr Slach, vydáno: 11.10.2004

Dějištěm posledního závodu Moravské bikrosové ligy byly Hranice.Dalo se očekávat,že 10. října počasí nebude zrovna přívětivé.To se ukázalo v dopoledním tréninku.Jezdci na sebe nabalovali co největší vrstvy oblečení a když zrovna neseděli v autech,tak se snažili alespoň jezdit,jen aby se zahřáli.

Nejméně asi pociťoval chladný vzduch Pavel Čep,který prokázal neskutečnou sílu,když v tréninku vyrval pastorek z kazety.Naštěstí to nebylo kolečko nejdůležitější,ale ve dvou jízdách mu tento defekt způsoboval nemalé problémy.
Protože je tato stránka zaměřena na horská kola,bude tento report převážně o nich.Omlouvám se bikrosákům,ale všechny kategorie jsem při aktivní účasti na závodech nestíhal sledovat.Do kategorie MTB registrovaných jezdců se přihlásilo tentokrát jen 10 jezdců.Není to nijak velký počet,ale oproti Třinci,kde byli pouze 4 jezdci.je to celkem dost.Asi to bylo způsobeno únavou po celé sezoně.Ale protože je Moravská liga celý seriál závodů a jede se na body, bojovalo se do poslední chvíle z důvodu celkového pořadí.
Překvapením byly kategorie neregistrovaných jezdců,které tvořily nejpočetnější skupinu. Bikrosové závody tak poslední dobou dostávají novou podobu.
10 MTB eliťáků bylo rozděleno na dvě jízdy po pěti.Z každé jízdy postupovali pak 3 do finále.Zbylí dva z každé jízdy pak museli do opravky.Tj 4 jezdci z opravky,z nichž dva postupovali do finále.
V první jízdě ve všech 3 rozjížďkách prokazoval suverenitu Jaroslav Peškar(Sponton Šumperk).Za ním pak bojovali o postupové pozice Ondra Klimeš s Michalem Standou(oba MK Přerov). Do opravky šel Martin Kolář(MK Přerov) a Pavel Čep(RB),který zápasil s technikou.
V druhé jízdě v 1 rozjížďce prokazoval suverenitu pro mě zatím neznámý pilot na GTčku.Omlouvám se mu,že neznám jeho jméno,ale myslím,že si ho budu brzy pamatovat.Na předposledním závodě v Třinci jsem ho ještě viděl v kategorii neregistrovaných,kte­rou rovněž suveréně vyhrál.Za ním dojel Kubiena Josef(Petrovi­če).Třetí pak dojel Petr Slach(Cyklo Pavka Brno)). Další místa zbyla pro Marka Dvořáka(MK Přerov) a pro Richarda Gajdošíka(MK Přerov).
V druhé rozjížďce vyhrál Josef Kubiena,za ním pak onen neznámý,třetí Petr Slach,čtverku bral Richard Gajdošík,pětku Marek Dvořák.
Ve třetí jízdě upadl z prvního místa Richard Gajdošík.Toho využil Josef Kubiena a rozjížďku vyhrál.Druhý byl Marek Dvořák,třetí opět Petr Slach,čtvrtý X-rider a po pádu dojel i Richard Gajdošík.
Opravku vyhrál suveréně Pavel Čep a zajistil si tak postup do finále.Druhou postupovou pozici uhájil Richard Gajdošík.
Největší boje se odehrávaly ve finále.Snad nejlepší start se povedl Pavlu Čepovi,ale výhodnější pozici dokázal využít Jarda Peškar,který z první zatáčky vyjížděl na vedoucí pozici.Za něj se pak prodral Ondra Klimeš,třetí se zařadil do vláčku Pavel Čep.Z boje o další pozice v první zatáčce vyjel nejlépe Josef Kubiena následován Michalem Standou a Petrem Slachem.Za nimi pak dotírali Richard Gajdošík a X-rider.Richard pak ještě ve druhé zatáčce podjel Petra Slacha a dostal se tak na 6 místo.Toto pořadí pak vydrželo až do cíle.
Omlouvám se,ale nestačil jsem zaznamenat elitní kategorii 17+ BMX.Pravsěpodobně vyhrál Tom Trombik z Třince,který jezdil suveréně všechny jízdy.Postřehl jsem jen jak upadl Víťa Horák v boji s Michalem Berkou.Z výsledků se dozvíte víc.



Na závěr proběhlo ještě vyhlášení výsledků a to jak za tento závod,tak i za celkové umístění v celém seriálu.Vítězem Moravské ligy v kategorii MTB registrovaných se stal Lukáš Bárta z Ostravy,který si s celkovým počtem 156 bodů mohl dovolit vynechat poslední dva závody.Druhé místo obsadil Michal Stanislav,třetí Petr Slach.Svou neúčastí na posledním závodě si Jan Maček(MK Přerov)způsobil bodovou ztrátu a propadl se z průběžné třetí pozice až na páté konečné místo.Jarda Peškar se tak vítězstvím v posledním závodě dostal na celkové čtvrté místo. Zaslouženou odměnu v podobě obřího poháru si z Hranic odvezl pan Berka za vynikající komentování.

Tady je link na celkové výsledky.
Další report z MBL v Hranicích si můžete přečíst zde(tam se dozvíte více o bikrosových kategoriích)

Diskuze

  • profilová fotka Keli (filip (a) netbox.cz) 12.10.2004 v 11:02

    Petane gratulace k tretimu fleku a k dobrymu reportu, z tebe nakonec neco bude ;-)

  • anonymní uživatel Autor (kdoNemaMoukuAtNezadelava (a) nachleba.uz) 12.10.2004 v 23:05

    je to obrazek z kamery takze nic moc kvalita.sorry ale nic lepsiho se z toho vydolovat neda.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí