Bikecheck: Lapierre DH World Champion - chromové kladivo

Autor: Keli, kategorie: Bikecheck, vydáno: 5.4.2017

Pre sezónu 2017 bude jazdec Lapierre-CMS Downhill Teamu Peter Marciňa sedlať tento nadupaný bike Lapierre DH World Champion, ktorý Vám predstaví.

Za značku Lapierre už jazdím 4 sezónu a od modelu DH722 sa toho dosť zmenilo. Už to nieje karbónová zadná stavba a vysoký stred, ale tuhá a rýchla zjazdová mašina určena iba na preteky.

Rám
Kedže už som mal možnosť skúsiť rozne veľkosti, tento rok bola jasná voľba Lko. Chcel som aby bol bike čo najstabilnejší, takže rýchlejší a istejší na tratiach. Hlavový uhol 63,7 st., 445mm dlhá zadná stavba, prepákovaný jednočap a nizky stred = IDEÁL

Tlmič
Vymenil som originál RS Vivid za CaneCreek Double Barrel, kde nastavím všetko čo potrebujem, titanovka od Ti-Spring 450lbs

Vidlica
RockShox Boxxer WC Solo air 200mm

Kluky
Sram X01 DH 36zubov. Prvý krát budem jazdiť karbónové kluky, takže uvidím koľko vydržia.

Pedále
Crankbrothers mallet DH red, ktoré si už pár pretekov a kameňov pamatajú, no stále nezomreli.

Predstavec
RaceFace Atlas 35mm (treba podložky až je to trošku vyššie)

Riadítka
Raceface Atlas, zrezané na 780mm

Brzdy
Racové brzdy Sram Guide RSC na IceTech kotúčoch od Shimana 203mm

Prehadzovačka
X0 7speed s krátkym ramienkom, X0 radením a racevou kazetou

Sedlo
RaceFace Chester

Kolesá
Celkom rýchle E13 LG1 Plus 27,5 32dierové na Formula nábojoch. Zatial dostávajú bomby v Taliansku a idú jako hodinky, takže spokojnost.

Pláště
Tréningovky od Maxxisu- Minion DHF 3C/ST

Jediné čo by som vytkol výbave je napínak LG1 E13, kde sa vie horné vodítko samo otvoriť, čo nieje príjemné. Taktiež gripy LP, ktoré sú pre mňa dosť hrubé.

Zatial ho testujem a nastavujem na campe v San Reme na prvé preteky, no rozumieme si a zatiaľ to vyzerá super. Po skúsenostiach z minulých rokov hodnotím bike jako najkrajší a nejlepší Lapoš doteraz. Váha oproti minulým rokom dosť klesla, dizajn a farby sú božské a konečne sa dá povedať že je pekný. Osadenie (RockShox a Sram) na biku je čisto #readytorace. Takže žiadny uhopsaný freeridak ale pure downhill machine.

Petera Marciňu v sezóne podporují: Cykloservis Martin Smatana, Maxxis, Canecreek.cz, Lapierre.cz.

Chceš se také předvést se svým výjimečným kolem? Zde na doleKOPCOM máš prostor, kontaktuj nás e-mailem na info@dolekop.com nebo na Facebooku.

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka FK 5.4.2017 v 15:19

    Prepakovany jednocep je ideal? :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí