Report: olomoucký Bike Park odstartoval sezónu 2017

Autor: Kamil Tatarkovič, kategorie: Report, vydáno: 25.4.2017

Uplynulý víkend se konal druhý ročník závodů v Bike Parku Olomouc, No Chain Dual Slalom & Dirt OL-jam. Opět se tu kombinovala rychlost, adrenalin a neskutečné triky! Počasí si s námi sice pohrávalo celý týden před akcí, ale nakonec se částečně umoudřilo a závody se mohly bez větších problémů odjet. Zima sice trochu byla, sem tam nás lehce překvapila i menší přeháňka, ale to nikoho nerozhodilo a věříme, že si všichni ježdění na Hané pořádně užili.

Jak již sám název akce naznačuje, závodilo se ve dvou disciplínách. Na dual slalomové trati se lítalo neskutečnou rychlostí na kolech bez řetězu, a proto bylo důležité dokonale zvládat techniku pohupování se na boulích a v klopenkách. Po kvalifikační jízdě, kdy jel každý sám na čas, se vytvořily dvojice (32 závodníků postupovalo do hlavního závodu) a už se šlo do napínavých soubojů, kdy vyřazovacím systémem nejdříve vznikla nejrychlejší šestnáctka, potom osmička, následně zbyli už jen 4 nejrychlejší, kteří se mezi sebou utkali o první místo a hodnotné ceny. Po celém dni byl nakonec zaslouženě nejrychlejší Mikuláš Nevrkla, před Jirkou Gergelem. Třetí skončil loňský vítěz Jakub Kantor a nepopulární bramboru bral Dan Voráček.

V ženách si to ve finále rozdaly bikrosové olympioničky, Jana Horáková a Romana Labounková. Zlato nakonec brala Romana a srovnala tak vzájemné závodní skóre při dualových závodech na 1:1 (loni v Olomouci vyhrála Jana). Třetí placku brala Tereza Machalová.

Kategorii do 15 let vyhrál Adam Nor, druhý skončil Adam Kappel a na třetím místě dojel Filip Žerava.

O pořádnou podívanou se postarala desítka kluků, kteří se vrhli na sice menší, ale zato techničtější skoky a snažili se diváky i porotu zaujmout co nejnáročnějšími triky. K vidění byly parádní triky jako backflip onefoot-xup, 360-barspin, superman seat grab a další a další náročné variace. Nejnáročnější jízdu předvedl a nejvíce bodů od poroty nakonec získal Ondra Kremser, druhý si doskákal Michal Hajtr a třetí skončil domácí Honza Volf!

Všem, kteří dorazili a nenechali se odradit počasím, patří velký díky za skvělé výkony a pořádnou show! Teď už jen zbývá všem popřát pohodovou bikovou sezónu 2017, a pokud budete chtít, stavte se za námi do Bike Parku Olomouc i během celého roku.

Od května se zde budou konat pravidelné tréninky. Každou středu od 17:00 (pokud nebude nepřízeň počasí) se zde bude jezdit pod dohledem zkušeného trenéra, který bude pomáhat zájemcům o zlepšování techniky jízdy na kole. Více informací najdete vždy na stránkách bike parku www.bikeparkolomouc.cz nebo na FB

Foto: Jara Sijka

Diskuze

  • anonymní uživatel Pipi 25.4.2017 v 17:00

    Tak by me zajimalo kolik je vubec lidi v CR co vlastni toho krasnyho Trek Ticketa S . Zatim jen vim o dvou z nich je jeden na jedne z fotce v tyhle reportazi....Celkem rarita si myslim :)

  • anonymní uživatel Pipi 25.4.2017 v 17:04

    Tak dokonce jsem jeste nasel tretiho vlastnika z CR ktery je sponzorovany od cyklo-shopu Atombike.cz, ale co ti ostatni? Ze by se fakt na celem uzemi CR jen vyskytly 3 tyhlety smrncozni kousky ??? Hmmmm

  • anonymní uživatel Šráma (tomassramek (a) centrum.cz) 25.4.2017 v 19:15

    U nás není moc lidí, kteří by tohle kolo využili na 100%. S tratěma je to úplně stejné. Je tu jen FFT bikepark. Pokud se teda bavíme o slopestylu a dirtu. Navíc je tady další problémový faktor a to je cena. Stojí docela dost. Tedy alespoň na naše poměry

  • anonymní uživatel Pipi 25.4.2017 v 23:21

    2 Srama: Toho jsem si celkem vedom, kdyz samotny ram stoji na Krabovi 40k, na to podle me ma(muze si dovolit) jen 1% ze vsech cyklistu v CR, ale presto jsem rad, ze se obcas vyskytne a ze obcas je videt na akcich. Treba takovy Specialized Enduro SX 4x special, i ten je hodne raritni kousek a moc jich tu neni si myslim(naposledy spatren v bazaru), nebo kola od znacky Knolly....Hmhmhm sama rarita zadna tuctovka :)

  • anonymní uživatel monarch 26.4.2017 v 7:18

    taky na to koukám a řikám si jestli to neni ticket..krása no.... P Slopů je taky jak šafránu..ale jo no..oku lahodící. jen to mít v gar

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí