Výsledkový servis 2017 #7 - spousta pódiových úspěchů pro české barvy

Autor: Keli, vydáno: 2.5.2017

První prodloužený víkend v květnu byl nabitý akcemi, zkusili jsme výsledky, především českých jezdců shrnout do souhrnného článku.

Down Puerto Vallarta

Puerto Vallarta je město v Mexiku, ležící na pobřeží Tichého oceánu a přávě zde se jel městský sjezd Down Puerto Vallarta, když je na startu Tomáš Slavík, je jisté, že bude bojovat o mety nejvyšší a ani zde to nebylo jinak. Na druhý flek odsunul francouzskou bikeparkovou krysu Rémyho Métaillera a třetí byl Bernardo Cruz.

1. kolo Moravsko-Slovenský EL-ENG DH Cup

Po kvůli sněhu zrušenému závodu seriálu Moravsko-Slovenského EL-ENG DH Cupu v Koutech se první kolo jelo v Kálnici. V mužské elitě první dva fleky patří týmu Kellys Factory Racing, první Luboš Staňo od 91 setinek porazil Rastislava Baránka. V ženách nejrychleji zalítla Rakušanka Helene Fruhwirth. Výsledky zde.

MS Pump Tvarožná Lhota

Dnes se v rámci prvního/zahajo­vacího závodu MS Pump závodilo na pumptracku v Tvarožné Lhotě, RO Lučina. Závodících bylo víc než 80, a v jednotlivých kategoriích dospělích nejrychleji zalítli tito: Ivo Baculík, Standa Michal, Markéta Vlková, Radim Lang, Josef Tomeček a Jakub Kantor

SCOTT North Lake Enduro

Na Gardě v rámci tradičního festivalu se jel i enduro závod nacpaný spoustou top závodníků, z našich se skvěle držel Michal Prokop, který sváděl tuhý boj s Jeromé Clementzem a nakonec po pěti RZ s ním prohrál jen o 1 sekund. Juniory pak ovládl Martin Pešťák, který s obrovským náskokem zvítězil. A nesmíme zapomenout na Romana Vacka, který si dojel v kategorii nad 50 let pro druhý flek!
Výsledky zde.

Puchar Polski #2 Wierchomla

Druhé kolo Polského sjezdového poháru a bahenní lázně ve středisku Wierchomla Mala ovládli Češi. Na stupně vítězů se postavili jak repre trenér Milan Suchomel, tak Dominika Durčáková, tak i v elitě a premiérové vítězství v Polském poháru si připsal Martin Kulhánek.

SloEnduro Enduro 3 Camini

Slovinský endurový seriál SloEnduro se nejezdí jen ve Slovinsku, ale zavítal i do Itálie, tam v okolí Trieste se jelo jeho druhé kolo a Češi byli vidět, v elitní kategorii Přemek Tejchman na Kellys Eraser (test zde) 4., sedmý pak Slovák Matěj Vitko a hned za ním Milan Myšík. Kategorii Masters dominovali Ondřej Zelený a Franta Žilák. Výsledky zde.

Světový pohár v DH Lurdy

O prvním kole letošního ročníku Světového poháru jste si již mohli přečíst zde, ale vraťme se k výsledkům českých jezdců, nejlépe se uvedl Standa Sehnal, který po výborné kvalifikaci (53.), když se jako jediný Čech dostal do hlavního závodu v Elitě, svůj výsledek ještě vylepšil a dojel na krásném 33. místě. Další čeští zástupci skončili 111. Antonín Král a 113. Jakub Pekař. V ženách si vylepšila ruku Jana Bártová a na sjezdování se teď chvíli bude muset jen dívat.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí