MojeKolo

Standa Sehnal: Světový pohár #1 - Lurdy

Autor: Matěj Charvát, vydáno: 2.5.2017

Standa Sehnal přes zimu dřel jako pes, trávil desítky hodin týdně tréninkem, aby zkusil posunout svoje hranice o kousek dál. Konkurence ve světovém poháru každým rokem roste a už jenom probojovat se do top 80 a tím pádem se kvalifikovat do finále bývá pro československé závodníky velkým oříškem… mnoho z nich to ovšem nebere až tak vážně a nedává do tréninku to, co je třeba. Sehny byl několikrát přes zimu trénovat na DH kole v Itálii, trávil téměř veškerý volný čas zavřený v posilovně, bazénu na trenažeru a na kole.

První světový pohár a zároveň první závod sezony je konečně za námi a Standa si tak mohl zkusit co přes zimu vylepšil. Tenhle závod hned na začátek není žádná sranda a člověk musí být opravdu rozjetý a přesně vědět co dělá, jinak to taky nemusí skončit vůbec dobře. Standa se ale připravil poctivě a doufejme, že tohle je jen dobrý start do jeho zatím nejlepší sezony.

„První závod sezóny zamnou po dlouhé zimě plné tréninku. 3 roky po sobě jsem v zimě musel absolvovat operaci kolene. Tuto už ne, konečně. Trať neskutečně rychlá, ještě více než loni a mě to sedělo. A ještě více mě to bavilo. V závodě jsem se vyhnul bouři, která se spustila na posledních 15 jezdců. Solidní finálová jízda a z toho 33. flek. Nemůžu se dočkat dalšího závodu.“

Hned tento víkend se chystáme už s celým týmem BansheeBikes/Char­vatBros na první Evropský pohár, kde budeme obhajovat 6. a 8. místo z celkového pořadí v loňské sezoně. Můžete se těšit i na video.

Podobné články

Diskuze

  • profilová fotka tiborski 2.5.2017 v 15:10

    Super, držíme palce !

  • anonymní uživatel Dan 2.5.2017 v 19:34

    Paráda!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí