Na Pekláku otevírají tuto sobotu a mají spoustu novinek

Autor: Maliňák, vydáno: 2.5.2017

Zdravíme všechny milovníky adrenalinu,
tuto sobotu 6. května zahájíme letní bikovou sezónu u nás v bikeparku Peklák v centru České Třebové! Co odtál sníh, makali jsme na trailech, aby byly v co nejlepší kondici, vymýšleli novinky a vůbec dělali vše pro to, aby jste se opět měli na co těšit ;-)

Jedna super informace hned v úvodu – holky bikerky mají u nás celý květen ježdění ZADARMO! Takže ženský pokud máte bika a chcete si pořádně zajezdit, stačí když přijedete k nám do parku, nic neřešíte, jdete rovnou na vlek a tradá nahoru. Pokud svůj stroj nevlastníte, rádi vám půjčíme kolo z naší půjčovny za poplatek dle ceníku, který najdete na naší stránce www.peklak.cz a k mání tu jsou sjezdové a fr stroje od Kellys a Specialized ve velikostech S, M, L a letos i nově XS!

A teď už probereme, co se vlastně změnilo na tratích. Jedna zásadní změna je u modré lajny Rodeo, která ve své střední části vedla kus po lesní cestě a poté se odbočilo doprava zpět do lesa. Tato odbočka je nyní už o několik desítek metrů výše! Je to přesně v místě, kde končí North shore sekce velkým dřevěným dropem. Pokud pojedete North shore, tak po tomto dropu jen cestu přijedete a pokračujete novou klikaticí, která se napojí na trať Rolling Stones kousek nad napojením červené Koridy.

Rozmanitost jsme ještě přidali v horní části Rodea, kde si biker může vybrat, jestli pojede po původní prudší stopě a nebo vyzkouší nové klopenkové „ouško“, které se opět vrací po několika desítkách metrů do původní lajny. Za zmínku ještě stojí rekonstrukce nejprudší pasáže v bikeparku a to takzvané Rockcurve, která se nachází v horním úseku sjezdové trati Rolling Stones. Tady jsme odstranili všechno „mlíko“ a všechen rápel, o který se bikeři často zachytávali a následoval zbytečný pád. Zároveň se ještě zpevnil rádius a rozšířil se prostor pod skalkou.

Závěrem vás ještě navnadíme, jakou připravujeme novinku! Chystáme realizaci NOVÉ TRATI, kterou budeme budovat v průběhu sezóny. Nacházet se bude hned u sjezdovky v okraji lesa po pravici, když jedete na vleku nahoru. Bude mít spíš sjezdový charakter. Na základě toho budeme převážně vycházet z přírodních nerovností, které doplníme o stavby v podobě různých skoků a klopenek. Práce bylo letos bohužel tolik, že nebylo v našich silách tuto trať realizovat do openingu.

Vše důležité pro letošek je tu napsáno a nezbývá než dodat, že už se na vás všechny moc těšíme a budeme rádi, za každou vaší návštěvu!

Biku zdar a v sobotu na Pekláku ;-)
Za Peklák crew Maliňák

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Dan 2.5.2017 v 22:02

    LIKE! Ještě jsem nezavítal, tak doufám, že to letos napravím...

  • anonymní uživatel Monarch 3.5.2017 v 12:14

    Taky to mám v plánu na tuto neděli. Vypadá to libově!

  • anonymní uživatel Tony 3.5.2017 v 18:35

    Byl jsem loni.letos jedu zase.super park a pohoda lidi

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí