Video: Matěj Charvát - První závody - IXS European Cup

Autor: Matěj Charvát, vydáno: 9.5.2017

První IXS Evropský pohár, nejprestižnější závodní seriál po světovém poháru, to byla pro nás jasná volba a naštěstí nakonec relativně podařený start do sezóny 2017 pro celý tým CharvatBros | Banshee Bikes.

Sehny trénuje dost z ostra celou zimu a prostě mu to jede. Martin Brza, náš junior už taky něco najezdil…ale já tak úplně ne. Na sjezdovém kole jsem neseděl od srpna, co jsem si zlomil palec ve Špindlu. Z provozních důvodů jsem si ho složil až v den odjezdu právě na tyhle závody.

Dá se říct, že to byl docela křest ohněm. Kranjská Gora je rychlá trať a kor za mokra opravdu neodpouští. Tak jsem prostě občas spadnul, nebyl jsem sám kdo padal, ale jednou to bylo hodně. Naštěstí jsem se den předtím kvalifikoval do superfinále a tudíž jsem věděl, že to bude nejhůř 30. místo. Sehny v kvalifikaci zaletěl super 2. místo a Martin 4. v kategorii U17.

V neděli ráno jsme bohužel všichni měli dost smůlu. Odstartoval to Martin svým pádem v kořenech a vyskočeným ramenem. O chvíli později křísím Standu, kterýmu to vylítlo z rukou a vstávat se mu moc nechtělo. Bohužel o jízdu později došlo i na mě a já si tu tlamu rozbil taky a né málo. Moc si to ani nepamatuju, první instinkt mě jasně řekl, že jsem nepojízdnej, ale naštěstí to po hodině spánku naskočilo a já se rozhodl, že si to prostě sjedu, nevzdávám to, když to neni nutný, ale riskovat jsem nechtěl. Nebylo proč, nejsem prostě ještě rozježděnej. Nakonec tedy 29. místo.

Sehny v závodní jízdě taky chyboval, ale i přesto si myslím, že 7. místo na první Evropský závod je super. Martin to snad dá dokupy a příště se uvidíme na druhém kole Evropského poháru ve Willingenu!

Sledujte Matěje a jeho Vlogy na YouTube kanálu a nenechte si ujít novinky na jeho profilech na facebooku a instagramu @matejcharvat. Tohle není ještě zdaleka cílová destinace a čeká vás po boku Matěje mnoho dobrodružství!

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí