MojeKolo

Bikecheck: Kellys Eraser 90 Přemka Tejchmana

Autor: Přemek Tejchman, kategorie: Bikecheck, vydáno: 12.5.2017

Přemek Tejchman letos přestoupil ke Kellysu a dnes se podíváme na jeho závodní enduro speciál Kellys Eraser 90. Průvodcem nám bude sám Přemek.

Po přestupu ke značce Kellys jsem měl na výběr hned z několika modelů kol a já si vybral, že sezónu 2017 strávím na karbonovém enduru Eraser 90.
Kolo mě strašně mile překvapilo tím, jak mi hned po nasednutí padlo do ruky, sedl jsem si na ně a jel. A to jak kolo parádně letí popisoval už Keli v nedávném testu testu.

Používám běžný produkční rám, který si můžete běžně koupit. Zvolil jsem velikost L, protože na sjezdově zaměřené závodní tratě na EWS se delší kolo hodí víc. Jedinou mou úpravou jsou offsetové (vyosené) vložky tlumiče, které mírně sníží střed a položí více hlavový úhel. Celý rám je samozřejmě karbonový a to včetně zadní stavby.
Vzadu pruží a tlumí tlumič CaneCreek DBcoil IL s pružinou Valt tvrdosti 500lbs. Dlouho jsem po pružinovém tlumiči toužil a musím říct, že to je opravdu parádní věc, která posunuje ježdění po rozbitých tratích úplně jinam.

Vepředu je tradičně vidlice SR Suntour Auron, kterou vozím několik let a jsem s ní pořád moc spokojený, jak funkčně, tak s jejím rozsahem a přitom jednoduchostí nastavení.

Ráfky, stejně jako pláště i sedlo mi dodává nový sponzor, firma WTB. Vepředu vozím 29mm široký ráfek KOM 27,5, vzadu stejný ráfek ale užší, v šířce 25mm. Zatím je můžu jenom chválit, tuhé a lehké ráfky se kterými nebyly žádné problémy. Ráfky jsou napletené na nábojích Reverse. Pláště od značky WTB která nabízí širokou škálu plášťů v různých směsích, které vždycky nakombinuju přesně tak vyžaduje povrch tratí.

WTB mi dodává i sedla, tady konkrétně mode Silverado.

Kokpit se skládá z karbon řídítek Reverse RCC 750mm širokých a představce Reverse Base 40mm, držím ho za gripy ODI Ruffian lock-on
Pohon mám kompletně 1×11 Shimano XT s NW převodníkem od Manobike s 34 zuby, navíc v prototypové verzi na Xt kliky. A levá klika je Wattmetrová klika 4iiii od Wattmetry.cz. Protože Watty!Převodník Mano Bike Narrow Wide 34z. Prototyp na XT kliky. Pedály používám HTI-T1, model stejný jako má například Jerome Clementz.

Brzdí brzdy Shimano XT s kotouči Reverse, teleskopickou sedlovku používám KS Lev se 125mm, bidon a v něm dobroty/drogy mi dodává SiS energy od Cyklo Profi.

O kolo se mi stará mimo týmového mechanika i TopRide.eu, kde sežene všechno na co na kolo potřebujete a mě budete moct vidět v chráničích, doplňcích a kraťasech od Haven a s brýlemi 3F Vision, u kterých mě baví hlavně super skla s vysokou protimlžící se ochranou.

A v nejbližší době mě i s Kellysem můžete vidět v akci na EWS na Madeiře tento víkend!

Foto: Piotr Staron, Kellys

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Pipi 12.5.2017 v 13:54

    Premku, zajimal by me Tvuj osobni nazor na ten bowden k zadni brzde ktery jaksi neni az tak moc vychytany a dre se do sedlove trubky....Jak jsi tenhle problem vyresil? Dekuji za odpoved predem a drzim palce!!!

  • anonymní uživatel stofan 15.5.2017 v 9:16

    Pipi: das predsa ochranny polep jak za starych casov nie?:D

  • anonymní uživatel makamba 15.5.2017 v 9:17

    však je to focený jen z jedný strany :D

  • anonymní uživatel Pipi 15.5.2017 v 19:07

    Stofan: No jo, mas pravdu, ale je to otravny si myslim...

  • anonymní uživatel Lukáš (lukeaukro (a) gmail.com) 19.5.2017 v 7:45

    Nic ti nikde nedře, když ten bowden nechytneš stahovaci paskou k ramu. Mam to kolo 2 roky a s bowdenem žádnej problém.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí