Czech Downtown Tour: tento víkend zavítá UL-LET poprvé do centra

Autor: Vítězslav Stránský, vydáno: 16.5.2017

Druhá zastávka Czech Downtown Tour se odjede 20.5. 2017 v Ústí nad Labem. Rideři opět startují v Letním kině, ale poprvé vylétnou z jeho bran a zamíří do centra města. Celá akce se koná v rámci čtyřdenního zážitkového festivalu NA PLNÝ KULE. Týden před závodem zbývá na startovce už jen pár volných fleků.

Začíná se už v pátek 19.5. nočním dual slalomem. Na ridery a diváky čeká efektně nasvícená trať při které nebude nouze o souboje loket na loket. Celá show začíná v 18:45 kvalifikací ze které postoupí 16 nejrychlejších. Finále je plánováno těsně před 22:00. Dual se jede stejně jako loni, pouze v Letním kině. Těšíme se i na Whipmaster contest v režii našeho ambasadora Máry Petelíka.

Na sobotu si Ústecká freeridová organizace nachystala více než dvojnásobnou porci ryzího downtownu. V Letním kině opět nebude chybět legendární Mastodont, ve spodní části číhá gap do schodů „U Vany“ s dopadem na plochu z fošen. Hynek Růžovák Strouha ho jako první přespolní jezdec odpanil v rámci natáčení traileru. Případné dotazy s nájezdovou rychlostí tedy směřovat k němu. Kdo nechce skákat celé, pošle to tam dropem přes lávku anebo to zkrátka jenom sjede.

Po roce se vrací na scénu i oblíbená klopenka, která jezdce tentokrát vyšle rovnou do cíle. Různé povrchy a zapojení rozmanitých městských libůstek slibuje pořádný kus zábavy. Vstupné na kapely je zdarma a při jejich výběru jsem mysleli různožánrově, ať je lidu zkrátka co nejvíc.

Downtown začíná ve 13:00, finále je plánováno na 16:30. Každý rider jede dvě jízdy, lepší se počítá a 20 nejrychlejších letců si to rozdá v největším finále, co doposud UL-LET zažil. Pro srandu králíkům pochystáme večer ještě Bunny hop contest.

UL-LET bude možné sledovat na LED obrazovce i na internetu v live streamingu na facebook s komentářem pana Buby. Reportáž následně odvysílá ČT sport v rámci Sportu v regionech. Během závodu a zejména po něm zahraje pět kapel různých žánrů na podiu v Atriu Magistrátu mezi Lidickým a Mírovým náměstím. Za mikrofon se v centru dění se svou zvučnou spisovnou moravštinou postaví Jiří Haff Haferník, ředitel série DH závodů Wood Bike Series. Už teď je asi dost jasné všem, že Ústí nad Labem zažije po roce opět pořádnej úlet. Doraž podpořit i Ty.  

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí