Report oficiální: WBS Slopné pro Davida Šůstka

Autor: WBS média, kategorie: Report, vydáno: 17.5.2017

Třetí zastávkou sjezdového seriálu RPM stav wood bike series byl uplynulou sobotu závod PEVEKO Bikerally Slopné. Do malebné obce a překrásného prostředí s okouzlujícími výhledy přijelo 106 závodníků, rozdělených do sedmi kategorií.

Ladislav Škarek – ředitel závodu, nedal možnost překazit nebo omezit konání závodu absolutně nikomu. Přes týden proběhla těžba dřeva přímo na tratích přichystaných pro závod, pak mu „kleklo“ auto zrovna když ho nejvíc potřeboval, no a najít ve Slopném u lanovky tak potřebný signál internetu pro chod výsledků – to už bylo zápolení hodné potlesku! Vše ale nakonec dopadlo organizačně na jedničku a tak se mohlo v 11.00 odstartovat do první erzety.

Počasí nás rovněž podpořilo, i když zlí jazykové hned po otevření oka po ránu tvrdili, že bude o půl dvanácté pršet. Nestalo se tak a závod na čtyřech měřených úsecích proběhl za absolutního sucha, obrovského množství adrenalinu a velkého počtu diváků. Tratě náročné, plné horizontů, odkloněných pasáží i kořenů a nesmíme zapomenout ani na největší dřevěný skok celého seriálu. K tomu muzička, výborné občerstvení, komentátor na plné pecky a máte sobotní akcičku jak vyšitou.

První test ovládl nejlépe pan řídící z MTB school Jirka Gergel, byť jen o desetinu před Davidem Šůstkem. Ovšem zatímco „profesor“ zajel při druhém průjezdu úplně stejný čas, Šůstek se skoro o 2 vteřiny zrychlil a šel do vedení. Třetí flek spolehlivě držel Martin Kolajík. Po přesunu časomíry na třetí RZ přidal Šůstek další dvě desetinky k náskoku na Gergela. Ten na poslední RZ kontroval a ukrojil ze své ztráty tři desetiny, na konečný rozdíl 1,5 sekundy. Třetí místo na pódiu si pojistil čtyřmi 3. časy Kolajík.

Mezi Juniory byl nejrychlejší „domácí“ Tomáš Škarek, o pět sekund před Honzou Holíkem. Třetí byl Kuba Brázdil. Litý boj se tradičně rozpoutal v hardtailech. Zvítězil nakonec Ondra Doležel před Ondrou Kikinem Krhánkem. Trojku bral Dominik Sáček Slováček.

Nehorázné kladivo letěl mladý Ondra Kolečík, který bezpečně vedl mladé pušky ? Střelce do 15 let. Ovšem až do poslední RZ, kde bohužel ve stylu Krise Meeka 2× havaroval a ztratil 20 sekund. I tak mu to ovšem stačilo na třetí místo za týmovým kolegou, vítězným Fílou Chlupem a druhým Kryštofem Húštěm. Tihle mlaďoši předvádí vážně pěkný sport a jsou příslibem do budoucna.

V Mastrech nad 35 let nedal nikomu šanci Vlasta Hynčica a zvítězil před Leošem Máchou a Petrem Machálkem. Mezi třemi holkami kralovala Simona Porubanová.

Své pokračování měla i Capri-Sonne Bike školka pro nejmenší bikery. Zázemí měla přímo u nástupní stanice na vlek, což zapříčinilo spojení zkušených závodníků a malých nadšenců, co sotva zvládnout nasednout na kolo. Přes třicet dětí ve školičce je pro nás povzbuzující do jejího dalšího rozšiřování a uspořádání na všech závodech.

V pátečním tréninku proběhla i nově zavedená MTB School Jirky Gergela, který ve Slopném trénoval dva další zájemce přímo na tratích závodu a tak se měli možnost zlepšit v samotném závodě.

Vítězný David Šůstek zhodnotil závod: „Na letošní závod ve Slopném jsem se těšil, většinou se mi tady daří a tak nějak mi to i sedí. Po první RZ to dobře nevypadalo, jelikož jsem dost chyboval. Bylo to vidět i na čase z RZ 2, která mi už vyšla podle představ, a udělal jsem si slušný náskok. Do další RZ jsem nevěděl, jak mě omezí ten rozstřel za cílem po druhé zkoušce. Nakonec to bylo v pořádku, vyhrávám i tuto zkoušku. Do poslední zkoušky se z prvního místa vůbec nestartuje lehce, ale i přesto všechno jsem tento nátlak ustál a jsem rád, že jsem si dojel pro letošní první vítězství na WBS závodech. Snad se bude dařit i v těch dalších…

Děkujeme celé partě ze Slopného za super organizaci a přátelský přístup! Začátkem prázdnin na viděnou na Trnavě.

Absolutní pořadí Peveko bikerally Slopné:
1. David Šůstek DH Slovan Luhačovice 4:00,0
2. Jiří Gergel MTB School + 1,5
3. Martin Kolajík SBT Fryšták racing + 4,9
4. Radim Novosád Pony Racing + 9,6
5. Jiří Šimara Giant +15,4
6. Tomáš Škarek SK Gienger RPM-Stav +16,4 (1.J)

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí