Svatohorský Downtown - poslední info a jedeme

Autor: Keli, vydáno: 30.5.2017

Sjezd na kolech centrem města se blíží. 20 překážek, 1500 m trati a 100 jezdců.

Svatohorský Downtown se blíží mílovými kroky. Trať závodu je připravena, v registraci zbývají poslední volná místa, počasí je objednáno, překážky postaveny a nyní zbývá zodpovědět otázku, kdo bude nejlepší a nejrychlejší.

Pokud se chystáte stát součástí Svatohorského Downtownu, tak zasílám několik posledních informací.

Bezpečnost

Celá trať bude „omlíkována“ – vyznačena bezpečnostní páskou. Na trati budou přítomni traťový komisaři, jejichž slovo je v tento den „svaté“. Žádáme všechny návštěvníky, aby byli pozorní a dbali jejich pokynů, stejně tak jako pokynů pro zákaz vstupu a dbali zvýšené obezřetnosti.

Dojde také ke křížení diváků/chodců a trati. V ideálním případě proto trať překračujte na vyznačených místech a se zvýšenou opatrností. Pokud uslyšíte pískání, tak to značí blížícího se jezdce na trati. V případě zranění jezdců nebo diváků je zajištěn průjezd sanitky podél celé trati. Pokud bude sanitka v akci, tak vás žádáme o zajištění průjezdu. Na trati budou také připraveny 3 týmy zdravotníků.

Základní stanoviště

Podél trati budou 3 hlavní místa, na kterých bude soustředěno zázemí pro diváky, občerstvení, posezení, stánky, dj stage, adrenalinové vyžití, ale také kadeřnictví, stánek s registrací a další zastávky:
Náměstí T.G.M.
Václavské náměstí – horní část Pražské ulice
Svatá Hora
Více informací o stáncích a jejich rozmístění naleznete níže.

Fanzóny

Kromě těchto míst budou určeny a doporučeny fanzóny. Ty jsou situovány na atraktivní místa na trati, odkud budou mít diváci pohodlný a bezpečný výhled na jezdce, skoky a průběh závodu. Zde upozorňujeme (stejně tak jako po celé trati) na zvýšenou opatrnost a sledování trati, aby nedošlo ke zranění:
Svatá Hora – start
Svatohorský sad
Náměstí Dr. Josefa Theurera (pod průmyslovou školou)
Gymnázium Walfdorf – areál
Václavské náměstí – horní část Pražské ulice
Jiráskovy Sady – nadchod
Náměstí TGM – cíl

Program dne

Vše odstartuje ve 12.00, kdy začnou oficiální tréninky. Od této doby bude trať patřit pouze jezdcům. V 14.30 je v plánu start kvalifikačních jízd. Po nich bude následovat finále a okolo 18.00 vše vyvrcholí superfinálovými jízdami.

Během celého závodu budou diváky bavit speakers na 3 hlavních místech a s nimi budou hrát DJs. Až na několik málo míst je možno projít v blízkosti trati od startu až k cíli a vidět jezdce v akci. Kromě kol vás dále bude bavit:
Grafitty Jam – 14.00 – 16.00
U-rampa – exhibice + instruktáž pro začínající jezdce / děti – 16.00 – 18.00
Stánky – Benetton, Grunt, Jagermaister, TakKam, SkiBike, Wheelabrator a další

After párty

Každá pořádná akce musíme mít pořádnou afterpárty a Svatohorský Downtown není výjimkou! After se bude konat v klubu Šachta (za restaurací Švejk) a můžete se těšit na několik DJs, kteří zahrají sety z oblíbených elektro žánrů. Představí se oblíbený a v DnB kovaný DJ Meli, hiphopově laděný Dj Public a Lynx, ale také matadoři DJ Robo a legenda DJ Duff a v akci bude také příbramský „šikula“ SLA_M, který je známý jako Šlapy.

Důležité otázky, informace a rady:

Získám někde aktuální informace v den závodu i před závodem?
Určitě ano. Pokud budete chtít vědět více info v den závodu, tak se obracejte na stánky s registracemi, které budou umístěny na startu a v cíli. Informace mohou podávat také traťový komisaři, kteří budou podél tratě. Jejich hlavní prioritou je však sledování tratě a bezpečnost závodu. V den závodu byste měli také dostat od promo týmu program akce s mapkou trati a důležitými informacemi.

Před závodem můžete aktuální informace sledovat na webu www.pbdowntown.cz, facebookové události nebo psát na info@cowarna.cz a volat na 777 494 416

Mohu se u trati připojit na wifi?
V rámci spolupráce s naším partnerem Internet PB chystáme 3 hotspoty Internet PB Downtown na hlavních místech – náměstí T.G.M., Václavské náměstí a Svatá Hora.

Jak je to s WC, budou u trati v dispozici veřejné toalety?
V rámci závodu a průchodu trati jsou k dispozici označené toalety na:
náměstí T.G.M. – mobilní WC
Václavské náměstí – veřejné toalety Jiráskovy Sady
Svatá Hora – veřejné toalety + mobilní

Můžeme se při závodu v okolí trati napít pitné vody nebo se opláchnout?
Na několika místech na trati budou umístěny cisterny, které poskytne partner akce 1.SČV. Tyto cisterny budou určeny jezdcům i veřejnosti. V cíli pak bude hlavně pro děti a vítěze připravena vana od dalšího partnera společnosti Vavex, kde se budete také moci osvěžit.

Chystáme se přijít s dětmi, bude připraven i závod pro děti nebo vyžití pro nejmenší?
Dětský závod je v plánu až v dalším ročníku akce. Ale i tak bude pro děti připraveno vyžití. Nejmenší sporťáci si budou moct vyzkoušet jízdu v U-rampě pod vedením zkušených lektorů. Dětem také chceme ukázat, že graffity je umění. Nejmenší ruce povede graffity umělec Igor a ukáže jim, jak správně udělat první tag. V plánu je i další vyžití jako je půjčovna odstrkovadel, kol, …

Můžu i já jet závod?
Pokud máte odvahu, dostatek zkušeností a stihnete registraci tak ano. Závodníci do 18-ti let potřebují souhlas zákonného zástupce.

Kde a jaké bude na trati občerstvení – jídlo, nealko, alko?
Na hlavních místech trati budou stánky s občerstvením – na náměstí T.G.M., na Václavském náměstí a na Svaté Hoře.

Jak se na místo závodu dostanu a kde můžu nejlépe zaparkovat?
Viz mapa

Doporučujeme parkovat:
Parkoviště nad nemocnicí
Část parkoviště pod Svatou Horou
Parkoviště u Uranu
Parkoviště „u Dvořáčka“
Parkoviště na Jiráskovými sadami
Během závodu bude uzavřena Dlouhá ulice, proto v této ulici parkovat nelze.

Kde budou uzavřené silnice?
Uzavřené silnice pro automobily – Dlouhá ulice, Na Valešince, Mariánské údolí, Pražská ulice, Lázeňská ulice, Václavské náměstí, náměstí Dr. Josefa Theurera, Mariánské údolí, Hornická, Střelecká ulice, část Ondrákovi ulice, náměstí T.G.M.

Chci v Příbrami zůstat, zajít na after a druhý den něco podniknout? Jak na to a kde složit hlavu.
Tuto variantu doporučujeme. Na neděli připravujeme malou a organizovanou vyjížďku do Brd. K přespání doporučujeme:
Timecafe
Hotel Belvedere

To je asi vše z naší strany. Věříme, že se Vám bude celý den líbit a spojení města, sportu a lidí bude dávat smysl. Ještě jednou děkujeme za respektování pokynů traťových komisařů a moderátorů akce.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí