MojeKolo

Bikecheck: Pivot Firebird Milana Čižinského

Autor: Milan Čižinský, kategorie: Bikecheck, vydáno: 7.6.2017

Milan Čižinský je náš nejúspěšnější enduro závodník na okruhu Enduro World Series, jeho loňské celkové třetí místo ho letos řadí mezi favority celého seriálu. Dnes se podíváme na jeho pracovní nástroj se kterým bojuje o body v kategorii Masters.

Milan tento rok jezdí s podporou Bikezone.cz, Pivot a WTB. Na závodech EWS sedlá kolo Pivot Firebird. Firebird je ultimativní enduro stroj se zdvihem 170 mm s odpružením systémem DW-link, který zaručuje tuhé a velmi aktivní zadní odpružení.
Tady je navíc vybaven pružinovým tlumičem Cane Creek DB Coil IL se zamykáním z řídítek. Jako lahůdka z Milanovy garáže je zde obtainiová pružina exorbitální ceny.

Většina kola je osazena Milanovými osobními sponzory a tak se velmi liší od katalogové verze. Vpředu je namontovaná vidlice Formula 35 180mm s custom továrním naladěním – tokeny vlevo, Race CTS Ventil vpravo. Milan používá zavírání vidlice přímo z řidítek, může najednou ovládat zavření tlumiče i vidlice. Brzdy dodává také Formula a to konkrétně model R1 s 203mm kotouči na obou kolech, je to skvělá kombinace nízké váhy a absolutní bezúdržbosti.

Další lahůdkou jsou tuhá a lehká karbonová kola WTB Ci31 s nábami Industry Nine Torch s ořechem se superrychlým záběrem. Obutí Milanovi dodává WTB a díky velkému výběru má na každý povrch optimální pneumatiky, nyní jede vpředu Convict 2,5 a super zadní gumu Breakout obě ve verzi High Grip/Tough.

Kokpit sestávající z karbonových řidítek Sixc zkrácených na 780mm a představce Atlas a teleskopickou sedlovku Turbine dodává Race Face, který se osvědčil již loni a proto nebyl důvod ke změně. Gripy jsou samozřejmě od hlavního sponzora, WTB PadLock Thinline. Sedlo je pohodlné a lehké WTB SL8. Pohon obstarávají kliky Hollowgram SLSi2 vybavené wattmetry.cz měřičem výkonu 4iii a oválný převodník volený podle trati a 290g lehkou kazetu 11–48z dodává Garbaruk Components. Vodítko řetězu je výborný inovovaný model 2017 LG1 od E13. Řazení je 11-ti rychlostní XX1. Poslední specialitkou jsou kryty rukou od AVS Racing se jménem.

Celková váha kola se pohybuje podle použitých plášťů lehce nad 13 kilogramy.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Marek 7.6.2017 v 8:17

    Milane, kolo pecka. Keli: co znamená exorbitání přiznávám netuším, ale vím jistě, že se píše "z řídítek" :-)

  • anonymní uživatel Ondra 7.6.2017 v 8:36

    Formula 35 má tokeny? Odkdy?

  • profilová fotka Keli 7.6.2017 v 9:02

    Marek: nejsem autorem textu, vyjma úvodní věty. Význam slova exorbitální tuším, ale na přesný význam se musíme zeptat Milana Čižinského!

  • anonymní uživatel Ádoš (raziel87 (a) seznam.cz) 7.6.2017 v 10:49

    2 Marek
    náhodou dobře osobitej termín :-D prostě ta nejdražší z nejdražších úprav Ti pružin...vystřelená hodně, hodně vysoko))

  • profilová fotka tiborski 7.6.2017 v 14:24

    Hezké to má Číža, at mu to šlape, přeju mu to!!!

  • anonymní uživatel Milan (milan6474 (a) post.cz) 7.6.2017 v 16:31

    Ondra: Protoze jsem podporován přímo Formulou, tak mám upravenou vidli stejně jako další tovární jezdci tzn. tokeny a race CTS Ventil.

  • anonymní uživatel Ondra 7.6.2017 v 22:17

    Tak to pak jo... :) Já mám v manuálu u 35 že se progresivita ladí přidáním určitého množství oleje do vzduchové patrony... Je mi jasné že tovární jezdci budou mít něco nového na testy.

  • anonymní uživatel michal 8.6.2017 v 14:43

    mě by spíš zajímalo, k čemu je na takovymhle kole užitečnej wattmetr

  • anonymní uživatel Milan (Milan6474 (a) post.cz) 8.6.2017 v 20:45

    Michal: Wattmetr je užitečný: 1/ Na záznam závodu a jeho analýza 2/Řízení a záznam tréninku, například intervaly, které se jinak než s wattmetrem nedají efektivně trénovat a proč jezdím intervaly i na bajku? Protože na něm závodím a v některých případech to dává větší smysl, než na silničce.

  • anonymní uživatel martin soriano 11.5.2020 v 19:35

    dobri den pane milane muzu se zeptat kolik si za toto kolo zadate prosim

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí