MojeKolo

Jaká byla sezóna - 2.díl

Autor: Keli, vydáno: 27.11.2004

Legenda : Sirenna = Renata Válková, ddd-andy = David Anderle

1. Jako se ti tento rok jezdilo, jak hodnotíš uplynulou sezónu ?

Sirenna: Letošní sezona byla pro mě v DH první, takže jsem nevěděla co mám vlastně čekat a do čeho jdu, ale na závodech se mi hodně líbilo a ježdění mě bavilo :)

ddd-andy: Letošní sjezdová sezóna byla pro mě první, takže jsem si vlastně teprve zvykal a stále zvykám :-) na to, co sjezdový kolo umí a co všechno si k němu můžu dovolit. A jelikož když s něčim začínáš děláš pokroky poměrně snadno, hodnotil bych tu letošní sezónu rozhodně pozitivně.

2. Jaké úspěchy se ti podařilo v této sezóne dosáhnout? Splnilo se ti to co jsi si před sezónou předsevzal ?

Sirenna: Letos se mi zadařilo v Berouně, kde jsem zajela 2. místo, v prvním závodě ČP v Krupce, kde jsem zajela 3. místo a Mistrovství ČR ve Špindlerově mlýně, kde jsem se stala vícemistryní ČR :), jinak takový ty menší, ale super akce, jako DA-LI-DA a tam jsem konkurenci neměla :), ještě jsem odjela jeden jedinej závod Norco Rookie Cup kategorie Rookie, kde jsem sice jela s juniorama ( všichni ví, jak jsou junioři dobří) a tam jsem zajela kvaldu jako 9. a celkově jsem byla 13. No a ještě jsem odjela 4 závody Čp ve 4X, kde jsem 2× postoupila do pavouka a odjela si jednu jízdu, takže bych se tím raději nechubila :)

ddd-andy: Objezdil jsem letos, bez prvního závodu (to jsem ještě neměl kolo), Český pohár DH. Na jiný závody bohužel nebyl čas, protože jezdim i XC v kat. profi a to pro mě letos bylo stále ještě prioritní. Ve sjezdovym poháru se vlastně moje výsledky, závod od závodu zlepšovaly, takže nejlepší pro mě bylo finále v Bystřici p. Hostýnem kde jsem zajel 3.místo. A celkově jsem v poháru skončil 4. Do sezóny jsem nastupoval s tím, že si to chci zkusit a podle toho jak dopadnu, budu dál pokračovat. Ehm XC a maraton. závody tady asi rozebírat nebudu… :-)) možná snad jen 12.místo na MČR v XC a třeba 6.místo na „Králi Šumavy“ (maraton)

3. Co zranění, kdy a kde jsi se letos nejvíc rozštípal ?

Sirenna: Zranění mě letos potkalo v Liberci, kde jsem v sobotu trénovala na nedělní závod. Pod posledním padákem ( Muddy wall) byl postavenej skok z hlíny, ketrej se mi stal osudným. Rozštípala jsem se na něm tak, že se mi záhadným způsobem dostala nějaká část kola pod helmu ( dost vysoko) a udělala mi tam tržnou ránu cca 3cm, zdejší zdravotníci přes svoji šikovnost nedokázali ránu slepit, tak jsem musela jet do nemocnice, aby mi ránu sešili. Ránu mi místo sešití sesponkovali, a tak jsem musela jezdit se sponkama pod helmou :((

ddd-andy: Já jsem na sebe vlastně dost opatrnej a nejdu do věcí ve kterejch si nejsem absolutně jistej. Nicméně hned při prvním závodě v DH v Liberci jsem v tréninku lehnul asi 6× a vždycky jsem se strašně divil, jak to, že se zase válim v borůvčí. Modřiny sice mizej rychle, ale závod jsem pak jel hóóódně na jistotu. Od tý doby, jsem pak lehnul už jen v druhý jízdě na Božim Daru, což mě dost naštvalo. Doufám ale, že svoje největší zranění (zlomený 3 obratle) mam už za sebou..

4. Co tě letos nejvíc zklamalo ?

Sirenna: Letos mě na 100% zklamalo počasí a zákaz nášlapnejch pedálů ve 4X a myslím že ani příští rok je nepovolej :(

ddd-andy: Co se závodů týče, tak asi upravování trati závodníkama, po schválení traťovým komisařem. Ale nechce se mi to moc rozebírat. Jinak, že ve spoustě barů nemaj banánovej džus.. tragédie..

5. Jako vypadá tvůj trénink, jak často a s kým trénuješ ?

Sirenna: Trénink je hlavně o ježdění kdekoliv a kdykoliv :) a taky nějaká ta posilka a bazén. Sem tam vyjedu i na silničce a učím se na jednokolce 20" od Norca. Z tý jednokolky bolí snad všechno a když na ní človek jezdí hodinu, tak druhej den nechodí :)

ddd-andy: Tak popisovat tady svůj trénink, asi by se spoustu sjezdařů osypalo. Asi 8 let jezdim XC a maratony, byly roky kdy jsem najel za sezónu 25tis. km, letos to bude slabsi, tak 14tis. A co se týče tréninku na sjezd, tak piloval jsem vlastně jen techniku a zvykal si, jak už jsem psal, co všechno si můžu se sjezďákem dovolit. Dávám teď věci o kterých se mi před rokem ani nesnilo. Jinak fyzičku trénuju na silnici s klukama z týmu, nebo sám, chodim plavat, občas masáž a strečink.

6. Jak strávíš letošní zimu ?

Sirenna: Letos budu jezdit hlavně na SNB a na kole :)

ddd-andy: Určitě proběhnou nějaký běžky a najíždění kiláků na silnici/trenažéru a na jaře bych chtěl do tepla, ale už teď se těšim na pořádnej freeride v prašanu na lyžích :-)

7. Na čem teď jezdíš a kolik bajků teď máš ?

Sirenna: Norco Team DH s 888, 5th element…, Norco 4hun, Marzocchi Z4…, silnička a půjčená jednokolka.

ddd-andy: Mám teď „jenom“ 4 kola. XC závoďáka SFINX – Mottarone, stavěnej na míru, což je neuvěřitelná raketa. Pak dvě silničky, jednu na trénink, druhou pro závody. No a samozřejmě sjezďáka – Specialized Big Hit DH. Můj sen ale je, mít v dílně 5 kol – sjezďáka, kolo na 4× (nebo DJ), freestyla, XC závoďáka a vymazlenou silničku. Prostě přijít do dílny a sáhnou po kolu, na který mam náladu..

8. Za koho momentálně jezdíš a co sponzoři ?

Sirenna: Jezdím za Norcobikes, obléká mě funstorm, o vlasy se mi stará salon H2O2, podporují mě kluci z Widebike ( liberec), chtěla bych ješte zkusit schwalbe a třeba se ještě někdo najde ( volné místo na dresu ještě mám :))

ddd-andy: Už druhym rokem jsem v týmu SFINX – BARTÁK od kterýho dostávám velkou materiální podporu. Hlaví sponzor je SFINX – výrobce rámů, zakázková stavba kol a BARTÁK – distribuce autodílů, dál pak Schwalbe – pneumatiky, Marzocchi – vidle, Park Tool – nářadí, Gebhardt – kliky a převodníky, Kalas – oblečení, PowerBar – sportovní výživa, Bottico (DT Swiss spokes – dráty, DT Hügi – náby), Connex – řetězy, Laguna – cukrářské výrobky, mňam :-) V začátcích byl ale můj největší sponzor táta a vůbec rodina, který patří obrovskej dík.

9. Cíl pro následující sezónu ?

Sirenna: Nezrakvit se, zrychlit, odjet všechny závody, co se budou dát stihnout.....a zajet je co nejlíp :) A málem jsem zapomněla na skákání, musím se naučit pořádně skákat ( treba i s nějakým trikem)!

ddd-andy: Rozhodně chci objet celej Českej pohár v XC i DH, dále potom nějaký maratony a lokální XC i DH závody, tréninkově možná nějakej silniční závod a pořád mam na mysli zkusit si 4X. Letos jsem tréninku moc nedával, takže bych se do toho chtěl příští rok trošku víc opřít. A samozřejmě, nějak blbě se nerozštípat!!

10. Místo pro libovolný vzkaz ?

Sirenna: Hlavě lidi jezděte nezewlujte a neprudte holky co jezdí a pořádně je podpořte!

ddd-andy: „Cyklistika“ je jen jedna! :-)

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Manas 27.11.2004 v 11:49

    No, Andy, takovejch kilometru malokdy najedu i v aute :-)

  • anonymní uživatel mr.antik 27.11.2004 v 12:59

    Jojo, taky bych chtěl mít ve sklepě pár kol a vybírat si podle nálady, ale stačily by 4, toho freestajla bych vynechal

  • anonymní uživatel ueeeeee 27.11.2004 v 15:13

    heh tak to ja spis tu silnicku... takovou naladu jsem jeste nepoznal...

  • anonymní uživatel kostej 28.11.2004 v 14:12

    ueeeeee: cheche:-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí