reklama

Výsledkový servis 2017 #15 - dvě bedny v EWS pro Čechy

Autor: Keli, kategorie: Video, vydáno: 3.7.2017

Ani první prázdninový víkend nechyběli v kalendáři závody, zde je výběr několika z nich a především s ohledem na výsledky českých jezdců.

Světový pohár v Andoře

Po nedávném Mistovství světa kategorií Masters do Vallnoru, do Andory zavítal i kolotoč Světového poháru ve sjezdu. Tamní dráha je velmi prudká, technicky náročná a neodpouští žádnou chybu. V ženské kategorii se na start kvalifikace po zranění opět postavila Jana Bártová a bohužel do hlavního závodu se nekousla, další navrátivší se po zranění Rachel Atherton se dařilo lépe, ale na dřívější dominanci nenavázala, finále dojela 4., závod ovládla Myriam Nicole a v mužské elitě zalítl nejlépe Troy Brosnan.

Kompletní výsledky zde a replay zde.

Czech Downhill Tour Kopřivná

Seriál sjezdových závodů Czech Downhill Tour měl svoji třetí zastávku v Bikeparku Kopřivná, který leží na dohled Pradědu. Sjezdová dráha v Kopřivné by se dala rozdělit na dvě poloviny, horní je strmá, plná kořenů a kamenů, dráhu pomyslně dělí velká lavice pod lanovkou a spodní polovina je pak spíše plytší a hladší. Každá chyba se počítá a není prostor na její opravu. Účast byla po předchozích kolech v Peci a na Monínci o trochu slabší, ale konkurence byla i tak slušná, nejlépe se v nedělním finále v elitní kategorii dařilo Martinu Kulhánkovi.

EWS Millau, Francie

A na závěr si necháme největší úspěch českých barev v seriálu EWS, to se jelo ve francouzském Millau a na bednu se dostala dvojice českých jezdců. Dráha byla střídavě skrápěna deštěm a vysušována sluncem, RZ byly velmi šlapavé a transfery náročné. Vojta Bláha navázal na svoji formu před zraněním ruky, které si způsobil na Enduro sérii v Koutech a dojel si pro skvělé 3. místo. V mužské kategorii Masters na něj navázal Milan Čižinský, který zajel 2. V elitě se dařilo Michalu Prokopovi, který dojel 30. a o deset míst za ním dojel Přemek Tejchman, 42. Milan Myšík.

Kompletní výsledky zde.

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí